[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
The Truman Show - Είμαστε όλοι πρωταγωνιστές..
Κυριακή, 29 Αυγούστου 2010 Posted by STEVENIKOΑπό Young Blogger,

Πέρασαν πάνω από δέκα χρόνια από τότε που προβλήθηκε η ταινία The Truman Show(1998) και αν ήδη τότε ένιωθα πως είμαι ένας εκκολαπτόμενος Truman σήμερα είμαι σίγουρος ότι θέλω να σηκώσω πανιά και να δραπετεύσω από αυτή τη καθημερινή φθηνή παράσταση. Ο Truman Burbank φαινόταν να έχει μια ήσυχη, φυσιολογική ζωή χωρίς προβλήματα, χωρίς εγκληματικότητα στη γειτονιά του, είχε δηλαδή ένα μοτίβο ζωής σαν αυτό το όμορφο πρότυπο δυτικού τρόπου ζωής που τόσο πολύ θέλουμε να βιώνουμε. Είχε φίλους, δουλειά και ένα όμορφο σπίτι.Όμως μέσα του κάτι δε πήγαινε καλά

και ήθελε να ταξιδέψει και να φτάσει στα νησιά φίτζι, για να δει και να κατανοήσει τον κόσμο, το μόνο του εμπόδιο ήταν η φοβία που είχε για το νερό, λόγω ενός παιδικού ατυχήματος. Ο Truman είναι ένας άνθρωπος που από την στιγμή που γεννήθηκε κινηματογραφείται 24 ώρες το 24ωρο, είναι ένα τηλεοπτικό προϊόν και η ζωή του διαδραματίζεται σε ένα τεράστιο στούντιο. Πόσο σκληρό..όλοι του οι φίλοι και γνωστοί είναι κομπάρσοι και ηθοποιοί.

Ο μοναδικός σκοπός που είχε η ζωή του ήταν να διασκεδάζει εκατομμύρια τηλεθεατές παγκόσμιος. Αυτό όμως δεν εμποδίζει τον Truman να κάνει όνειρα και να κρατάει μυστικά. Σήμερα η κοινωνία βρίσκεται στο ρόλο του διασκεδαζόμενου κοινού, όμως την ίδια στιγμή καλείται να αποδείξει την ανθρώπινη ευαισθησία της και να ξεφύγει από αυτό το σαθρό σκηνικό πραγματώνοντας το ρόλο του Truman, που με μόνο όπλο την ανθρώπινη φύση του και το ένστικτο, νίκησε όλο αυτό το καλοστημένο διαφημιστικό παιχνίδι και έγινε ο κυρίαρχος του εαυτού του ,νικώντας φοβίες αλλά και την άγνοια που είχαν φροντίσει να έχει.

Κάπως έτσι βλέπω τα πράγματα σήμερα, βλέπω ότι υπάρχει ένα μεγάλο σκηνικό, υπάρχουν αυτοί που σκηνοθετούν την παράσταση, υπάρχουν από την άλλη οι τηλεθεατές (μάζα) που παρακολουθούν και συγκινούνται, δέχονται να παίξουν τους ηθοποιούς και τους κομπάρσους, δέχονται να ξεγελάσουν τους λίγους εν δυνάμει Truman που οραματίζονται μια διαφορετική πραγματικότητα, χωρίς να θεωρούν ως κόστος, τη θυσία του να.. περιθωριοποιούνται για το θάρρος τους να εκφράζουν τη σκέψη τους!, επίσης υπάρχουν αυτοί που έχουν προϊόν να διαφημίσουν και κερδίζουν από αυτή την παράσταση και τέλος αυτοί που θα γίνουν οι Truman γιατί μέσα στην απλότητας τους, έχουν το φως να βλέπουν την ουσία σε αυτή τη γεμάτη σκοτάδι ζωή.

Πίσω από κάθε σκηνικό κρύβονται διαμορφωτές γνώμης με εξουσία στο μυαλό σου, θέλουν να σε κάνουν μαλθακό και να σε ευνουχίσουν, σε ονομάζουν μάζα και σε παίζουν, σε αγοράζουν σε πουλούν και σε επιβραβεύουν αν είσαι υπάκουος στις προσταγές τους. Όμως όταν βλέπεις όλους να γυρνάνε το κεφάλι απότομα σε μια κατεύθυνση μη βιάζεσαι να κοιτάξεις και εσύ!Κοίτα και από την άλλη, θύμα του αντιπερισπασμού.. Μη σηκώνεσαι γρήγορα μαζί με τους άλλους όταν φτάνει το τρένο, αλλά περίμενε την κατάλληλη στιγμή κερδίζοντας λίγο χρόνο.

Μην πας να αποβιβαστείς νωρίτερα από την ώρα που θα φτάσεις στον προορισμό σου, περίμενε την πόρτα να ανοίξει, ήρεμα μετά κατέβα με αυτοέλεγχο και βήμα σταθερό. Μην αμφιβάλλεις ότι η ζωή σου είναι ένας αντικατοπτρισμός του Truman ,σκέψου μόνο πόσοι από τους φίλους σου είναι κομπάρσοι και θα καταλάβεις....
dinatomirmigi

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...