[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Μεγάλη νίκη Ερντογάν
Κυριακή 12 Ιουνίου 2011 Posted by STEVENIKO

ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΟΙ ΕΔΡΕΣ

Ευρεία νίκη πέτυχε το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χωρίς ωστόσο να συγκεντρώνει τις απαιτούμενες έδρες προκειμένου να προχωρήσει σε δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του συντάγματος.

Η νίκη του Ταγίπ Ερντογάν στις βουλευτικές εκλογές της Τουρκίας του εξασφαλίζει την τρίτη θητεία ως πρωθυπουργός της χώρας
Η νίκη του Ταγίπ Ερντογάν στις βουλευτικές εκλογές της Τουρκίας του εξασφαλίζει την τρίτη θητεία ως πρωθυπουργός της χώρας

Με καταμετρημένο το 94% των ψήφων, το ΑΚΡ συγκεντρώνει το 50,2% των ψήφων, εξασφαλίζοντας 326 έδρες, λίγο παρακάτω από το όριο των 330 για το δημοψήφισμα και λιγότερες από τις 331 που είχε στην προηγούμενη βουλή, σύμφωνα με το CNN Turk.

Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα συγκεντρώνει το 25,8% και το κόμμα Εθνικής Δράσης το 13,2%, ξεπερνώντας το εθνικό όριο του 10%.

Οι 367 έδρες θα έδιναν την δυνατότητα στον Τούρκο πρωθυπουργό να προχωρήσει μονομερώς στις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις.

Στις εκλογές του 2007 το κόμμα του κ. Ερντογάν είχε κερδίσει τις εκλογές με ποσοστό 46,5 % ενώ τώρα με βάση τις σφυγμομετρήσεις το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης αναμένεται να λάβει μεταξύ 45-50% των ψήφων.

Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) είναι στο 18% ενώ το κόμμα Εθνικής Δράσης είναι στο 12% υπερβαίνοντας το 10% που απαιτείται για να εισέλθει κάποιο κόμμα στη Βουλή, σύμφωνα με το Haberturk.

please wait 2 seconds for an uncompressed image, or press Ctrl+F5 for original quality page
Υποστηρικτές του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν πανηγυρίζουν την νίκη του στις βουλευτικές εκλογές

Οι κάλπες έκλεισαν στις 5 το απόγευμα, ενώ κατά την διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας δεν έλειψαν τα επεισόδια.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...