[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
«το ΟΧΙ πιο επίκαιρο από ποτέ…»’
Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011 Posted by STEVENIKO


της Δέσποινας Γκούμα




Ημερα της Εθνικής μας Επετείου και το ΟΧΙ που επιθυμούν να βροντοφωνάξουν τα εκατομμύρια των Ελλήνων είναι πιο επίκαιρο από ποτέ…..

Το Έπος του 1940 που γιορτάζουμε σημερα φαίνεται πως πολύ σύντομα θα αναβιώσει με τον κόσμο να βγαίνει στους δρόμους φωνάζοντας «ΑΕΡΑ» με το ίδιο σθένος και ορμή με αυτό των ηρωικών μας στρατιωτών πριν από 71 χρόνια στα βουνά της Πίνδου….

Τότε διώξαμε τους Ιταλούς και αντισταθήκαμε στις ορέξεις των Γερμανών του Χίτλερ και του Γ’ Ράιχ…..

Τώρα ο λαός θέλει να διώξει μια άλλη κατοχή με άρωμα και πάλι γερμανικό αλλά με όνομα τροϊκανό….

Ημερα της εθνικής μας επετείου και όλοι οι πολίτες ζουν το θρίλερ της επόμενης μέρας…..

Η αγωνία στο κατακόρυφο με το μέγεθος του κουρέματος και τη χρεοκοπία να έχει πάρει σάρκα και οστά στην καθημερινότητα των Ελλήνων ….



Μέρα με την ημέρα γίνονται όλο και πιο αισθητές οι συνέπειες της άτυπης ή κεκαλυμμένης κατοχής μας …..

Ο φόβος για τα δεινά που μας περιμένουν και η φτώχεια των Ελλήνων καταδυναστεύει το μυαλό και την ψυχή…..

Τα μηνύματα της επετείου όπως πάντα διαχρονικά, όμως όταν τα αυτιά των ιθυνόντων είναι κλειστά, τότε δυστυχώς χάνουν τη δύναμή τους….

Εδώ και δυο περίπου χρόνια οι Έλληνες παρακολουθούν ως απλοί θεατές να λεηλατούν τις ζωές τους στο βωμό για τη σωτηρία της πατρίδας…..

Θυσιάζονται ως άλλη Ιφιγένεια για να φυσήξει ούριος άνεμος στα οικονομικά του κράτους και να ανασάνουν τα δημοσιονομικά μας…..

Το πότε και για πόσο και το εάν και με τι παράπλευρες απώλειες και θύματα ουδόλως μετρά για τους πολιτικούς…..

Άλλωστε στην εικονική πραγματικότητα και στην εικονική πολιτική και οικονομία διαφορετική είναι η προσέγγιση των ζητημάτων και προβλημάτων της κοινωνίας και των πολιτών της …..



Λίγο πριν την τελική πτώση και οι λέξεις «ΟΧΙ» και «ΑΕΡΑ» είναι αυτές βρίσκονται στα χείλη των Ελλήνων, μόνο που αν δεν ειπωθούν και από τα χείλη των πολιτικών και δη των κυβερνώντων δεν μπορούν να προσδώσουν τη σημασία με την βροντοφωνάχθηκαν πριν από εβδομήντα ένα χρόνια και άλλαξαν το ρου της παγκόσμιας ιστορίας…..

Για να υπάρξει ανατροπή της μιζέριας, της μελαγχολίας και του εθνικού εξευτελισμού το «ΟΧΙ» θα πρέπει να ειπωθεί από τα χείλη των κυβερνόντων απέναντι στους σύγχρονους επιβουλείς της χώρας μας….

Όσο και να δείξει ο κόσμος την αντιπάθειά του και την αντίθεση του με τα όσα πρεσβεύει και επιτάσσει η Τρόικα με τα μνημόνια της, τίποτε δε θα αλλάξει, αν επιτέλους δεν ξυπνήσουν και οι κυβερνώντες…..

Αλλά και αν δεν ενώσουν τα χέρια τους όλοι οι πολιτικοί της χώρας ανεξαρτήτως χρωμάτων και κομματικών επιταγών και να βρουν μια κοινή γραμμή επικοινωνίας για την ανάταξη της χώρας …..

Αν δε σηκώσουν από κοινού τα μανίκια και να χαράξουν μια κοινή ρότα για να βγάλουν το καράβι της Ελλάδας από την ξέρα στην οποία έχει σφηνώσει…..



Σημερα το μέλλον της χώρας, η νεολαία της, η οποία είναι αυτή που πλήττεται περισσότερο από τις πολιτικές και τις αποφάσεις κυβέρνησης και τροϊκανών, θα παρελάσει μπροστά από την εξέδρα των επισήμων αποτίνοντας φόρο τιμής και σεβασμού στους ήρωες του Έπους του 1940, στους ηρωικούς προγόνους μας που θυσιαστήκαν για ένα καλύτερο αύριο……

Όμως με τι δύναμη και πίστη, όταν όλα έχουν καταρρεύσει γύρω τους, αφού διαπιστώνουμε κρίση αξιών και αρχών ….;

Μήπως θα πρέπει επιτέλους να βροντοφωνάξουμε σημερα όλοι μας μπροστά από την εξέδρα των επισήμων-αλήθεια ποιος θα τολμήσει να σταθεί πάνω της ;- ΟΧΙ και ΑΕΡΑ για να μην πάει άδικα οι θυσίες των προγόνων μας για μια ελεύθερη ΕΛΛΑΔΑ , χωρίς δυνάστες και καταπατητές….;

Μήπως έφτασε η ώρα να πούμε ένα δυνατό ΟΧΙ σε όλους αυτούς που αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς….. προετοιμάζοντας μια άλλη επέτειο της δικής μας γενιάς για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας….;

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "«το ΟΧΙ πιο επίκαιρο από ποτέ…»’"

Leave a reply