[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Μέσι, Τσάβι και Ρονάλντο υποψήφιοι για τη “Χρυσή Μπάλα”
Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Δύο παίκτης της Μπαρτσελόνα και ένας της Ρεάλ Μαδρίτης θα διεκδικήσουν τη “Χρυσή Μπάλα” για τον καλύτερο ποδοσφαιριστή στον κόσμο το 2011. Τους Καταλανούς εκπροσωπούν ο νικητής των δύο προηγούμενων ετών, Λιονέλ Μέσι, και ο μαέστρος της μεσαίας γραμμής, ο Τσάβι. Από πλευράς Ρεάλ, στην τελική τριάδα μπήκε “σφήνα” ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του 2008, Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 9 Ιανουαρίου, στο ετήσιο γκαλά της FIFA.

Αν ο Μέσι καταφέρει να βγει και πάλι νικητής, θα γίνει ο τέταρτος ποδοσφαιριστής που θα προσθέσει τρίτη “Χρυσή Μπάλα” στη συλλογή του και ο δεύτερος που θα το κάνει σε διαδοχικές σεζόν. Ο προηγούμενος ήταν ο Μισέλ Πλατινί (1983, 1984, 1985), ενώ από τρία βραβεία έχουν ακόμα ο Γιόχαν Κρόιφ (1971, 1973, 1974) και ο Μάρκο φαν Μπάστεν (1988, 1989, 1992).
Την αρχική 23άδα αποτελούσαν οι
Όνομα Εθνικότητα Ομάδα
Ερίκ Αμπιντάλ Γαλλία Μπαρτσελόνα
Σέρχιο Αγουέρο Αργεντινή Μάντσεστερ Σίτι
Καρίμ Μπενζεμά Γαλλία Ρεάλ Μαδρίτης
Ίκερ Κασίγιας Ισπανία Ρεάλ Μαδρίτης
Ντάνι Άλβες Βραζιλία Μπαρτσελόνα
Σαμουέλ Ετό Καμερούν Ανζί Μαχατσκάλα
Σεσκ Φάμπρεγας Ισπανία Μπαρτσελόνα
Ντιέγκο Φορλάν Ουρουγουάη Ίντερ
Αντρές Ινιέστα Ισπανία Μπαρτσελόνα
Τόμας Μίλερ Γερμανία Μπάγερν Μονάχου
Νάνι Πορτογαλία Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Μεζούτ Οζίλ Γερμανία Ρεάλ Μαδρίτης
Ζεράρ Πικέ Ισπανία Μπαρτσελόνα
Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ Γερμανία Μπάγερν Μονάχου
Ουέσλι Σνάιντερ Ολλανδία Ίντερ
Λουίς Σουάρες Ουρουγουάη Λίβερπουλ
Νταβίντ Βίγια Ισπανία Μπαρτσελόνα
Σάμπι Αλόνσο Ισπανία Ρεάλ Μαδρίτης
Τσάβι Ισπανία Μπαρτσελόνα
Ουέιν Ρούνεϊ Αγγλία Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Λιονέλ Μέσι Αργεντινή Μπαρτσελόνα
Κριστιάνο Ρονάλντο Πορτογαλία Ρεάλ Μαδρίτης
Νεϊμάρ Βραζιλία Σάντος
Τα υπόλοιπα βραβεία
Στο αντίστοιχο βραβείο για τις γυναίκες, το ερώτημα είναι αν η Αμερικανίδα Άμπι Ουάμπαχ ή η Γιαπωνέζα Χομάρε Σάουα θα καταφέρουν να εκθρονίσουν την Μάρτα. Η 25χρονη Βραζιλιάνα επιθετικός έχει αναδειχθεί κορυφαία στον κόσμο τα τελευταία 5 χρόνια και είναι ξανά το μεγάλο φαβορί.
Όσον αφορά το βραβείο του καλύτερου προπονητή της σεζόν, τον τίτλο διεκδικούν ο πρωταθλητής Ισπανίας και Ευρώπης με την Μπαρτσελόνα, Πεπ Γκουαρντιόλα, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον που με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έσπασε το ρεκόρ τίτλων της Λίβερπουλ και ο Ζοζέ Μουρίνιο, Κυπελλούχος Ισπανίας με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Πορτογάλος είχε πάρει τον τίτλο πέρσι, όταν πρωτοθεσπίστηκε το συγκεκριμένο βραβείο.
Στην τελική τριάδα για το βραβείο “Φέρεντς Πούσκας”, του ομορφότερου γκολ της χρονιάς, ο κόσμος επέλεξε μάλλον με... συναισθηματικά κριτήρια. Υποψήφιοι είναι ο Λιονέλ Μέσι για το γκολ με τη Βιγιαρεάλ, όταν “τσίμπησε” την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα και πλάσαρε με το ίδιο πόδι, ο Νεϊμάρ για το σλάλομ και το πλασέ στο ματς με την Φλαμένγκο και ο Γουέιν Ρούνεϊ για το πραγματικά αριστουργηματικό ψαλίδι που χάρισε τη νίκη στη Γιουνάιτεντ στο περσινό ντέρμπι του Μάντσεστερ. Μπορείτε να ψηφίσετε για το καλύτερο γκολ της χρονιάς εδώ.

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Μέσι, Τσάβι και Ρονάλντο υποψήφιοι για τη “Χρυσή Μπάλα”"

Leave a reply