[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ανεμος Ολάντ εντός και εκτός Γαλλίας
Σάββατο 28 Απριλίου 2012 Posted by STEVENIKO

Ο υποψήφιος των Γάλλων Σοσιαλιστών επιμένει στην ατζέντα ανάπτυξης για την ΕΕ και διαμηνύει ότι «δεν θα αποφασίζει η Γερμανία για όλη την Ευρώπη». Νικητής σε όλα τα σημεία και στην τηλεοπτική έμμεση μονομαχία με τον απερχόμενο πρόεδρο

Ανεμος Ολάντ εντός και εκτός Γαλλίας

Τίποτα δεν μοιάζει πλέον ικανό να σταματήσει την επέλαση του Φρανσουά Ολάντ εντός και εκτός Γαλλίας, καθώς ο υποψήφιος Σοσιαλιστής δεν πτοείται ούτε από την αδιαλλαξία του Βερολίνου αλλά ούτε και από τον υπόγειο πόλεμο που έχει εξαπολύσει εναντίον του το περιβάλλον του Νικολά Σαρκοζί.

Μετά την καθολική του επικράτηση στην άτυπη τηλεμαχία επί του αντιπάλου του, ο Ολάντ -τον οποίο οι τελευταίες δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν ως μεγάλο φαβορί στην αναμέτρηση της 6ης Μαΐου- εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τις νέες πρωτοβουλίες υπέρ της ανάπτυξης στους κόλπους της ΕΕ, ενώ προειδοποίησε το Βερολίνο χωρίς περιστροφές πως εάν εκλεγεί, αυτό θα σημάνει το τέλος της παντοδυναμίας της Ανγκελα Μέρκελ, καθώς όπως τόνισε «δεν θα αποφασίζει η Γερμανία για όλη την Ευρώπη».

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, ο Γάλλος Σοσιαλιστής κατάφερε να κερδίσει σε όλα τα σημεία τον απερχόμενο πρόεδρο στην τηλεοπτική «έμμεση» αναμέτρηση, αφού εμφανίστηκε σίγουρος για τον εαυτό του και δεν μάσησε τα λόγια του όταν ήρθε η ώρα να τοποθετηθεί στα καυτά ζητήματα της οικονομίας, της μετανάστευσης και του περιβόητου... Δημοσιονομικού Συμφώνου.

Ξεκαθαρίζοντας πως η εκλογή του δεν μεταφράζεται με μαζικές νομιμοποιήσεις μεταναστών, αλλά πως στόχος του είναι να μειωθεί ο αριθμός των «οικονομικών» μεταναστών και μόνο, ο Ολάντ εμφανίστηκε συνεπής στο προεκλογικό του πρόγραμμα παρά την ανάγκη προσέλκυσης ψήφων του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, γεγονός που ενισχύει το ηγετικό του προφίλ στα μάτια των Γάλλων.

Επιπλέον, την ώρα που η «αύρα» νίκης του Ολάντ ενισχύει το κύμα συστράτευσης των Ευρωπαίων γύρω από τις προτάσεις του για ανάγκη λήψης μέτρων υπέρ της ανάπτυξης, πολλαπλασιάζονται και οι πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση στους κόλπους της ΕΕ. Μετά την ανακοίνωση για έκτακτη σύνοδο κορυφής με θέμα την ανάπτυξη στα τέλη Μαΐου χθες ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο και ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι τάχθηκαν υπέρ «στοχευμένων» επενδύσεων για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Ομως, πέρα από την αδιαλλαξία του Βερολίνου και ελάχιστων εντύπων -όπως ο «Εκόνομιστ»- που επιμένουν να ευαγγελίζονται την προσήλωση στα μέτρα λιτότητας, ο Γάλλος Σοσιαλιστής καλείται να αντιμετωπίσει και χτυπήματα... κάτω από τη μέση που ενορχηστρώνει το περιβάλλον Σαρκοζί.

Οπως υποστηρίζουν τα ΜΜΕ, στην προσπάθειά τους να πείσουν τους ακροδεξιούς ψηφοφόρους να στηρίξουν τον ολοένα και πιο «δεξιό» απερχόμενο πρόεδρο στον β' γύρο, συνεργάτες του Σαρκό έχουν εξαπολύσει μια καμπάνια τρομοκράτησης των συντηρητικών πολιτών υποστηρίζοντας πως οι ιμάμηδες σε 700 τεμένη κάλεσαν τους «πιστούς» να ψηφίσουν Ολάντ, κάτι το οποίο οι ίδιοι διαψεύδουν με έντονο ύφος.

Την ίδια ώρα, ένας βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος έβαλε στο στόχαστρο τη σύντροφο του Ολάντ, Β. Τριερβελέρ, αποκαλώντας τη «ροτβάιλερ». Παρά το γεγονός ότι ο Σαρκοζί καταδίκασε το σχόλιο..., αρκετά δημοσιεύματα επαναφέρουν στο προσκήνιο τη μυστηριώδη υπόθεση «παρακολούθησης» της Τριερβελέρ από άνδρες των υπηρεσιών πληροφοριών, την οποία η Εισαγγελία αποφάσισε να ανοίξει εκ νέου τονίζοντας πως «υπάρχουν νέα στοιχεία».

ΝΕΟ ΓΚΑΛΟΠ
Αλλη μία δημοσκόπηση, από το Ινστιτούτο CSA, εμφανίζει τον Φρανσουά Ολάντ να κατακτά την προεδρία της Γαλλίας στις 6 Μαΐου. Σύμφωνα με τη νέα έρευνα, ο Γάλλος Σοσιαλιστής αναμένεται να λάβει περίπου 54%, έναντι 46% που αναμένεται να συγκεντρώσει ο απερχόμενος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί. Σύμφωνα μάλιστα με τη δημοσκόπηση, η «χονδροειδής» τακτική με την οποία ο Σαρκό προσπαθεί να προσελκύσει τους ψηφοφόρους της Λεπέν, έχει ως αποτέλεσμα να... μειώνεται το ποσοστό των τελευταίων που πρόκειται τελικά να τον ψηφίσει!


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ανεμος Ολάντ εντός και εκτός Γαλλίας"

Leave a reply