[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Προκρίθηκαν Βαλένθια, Μπάγερν, Μπαρτσελόνα - σκόραρε ο Σαμαράς (videos)
Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012 Posted by -

Εξαιρετική η Γιουβέντους επικράτησε με 3-0 της Τσέλσι, πανηγύρισαν μαζί Βαλένθια-Μπάγερν 



Συγκλονιστικό ήταν το πρώτο «πιάτο» της 5ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League.

Η Γιουβέντους πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και με το επιβλητικό 3-0 επί της Τσέλσι ανέβηκε στη 2η θέση του 5ου ομίλου με διαφορά 1 βαθμού από την πρωτοπόρο Σαχτάρ Ντόνετσκ που επικράτησε με 5-2 της Νόρτζελαντ.

Με τη Βαλένθια να έχει προκριθεί ήδη στους «16» μετά τη νίκη της Λιλ επί της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, το 1-1 στο Μεστάγια επέτρεψε και στη Μπάγερν Μονάχου να πανηγυρίσει πρόωρα, κάτι που δεν κατάφερε η Σέλτικ, καθώς ηττήθηκε με 2-1 από τη Μπενφίκα.

«Ανώδυνη» ήττα γνώρισε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 1-0 από τη Γαλατασαράι, η οποία θα παλέψει για την πρόκριση μαζί με την Κλουζ που νίκησε με 3-1 τη Μπράγκα.

5ος όμιλος

Γιουβέντους - Τσέλσι 3-0 (38' Κουαλιαρέλα, 61' Βιντάλ, 90+1' Τζιοβίνκο)

H Γιουβέντους έχει βρει για τα... καλά ξανά τον δρόμο της! Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση, η «Γηραιά Κυρία» επικράτησε με 3-0 της Τσέλσι στο Τορίνο και πλέον έχοντας περάσει στη 2η θέση του ομίλου κρατά την τύχη στα χέρια της την τελευταία αγωνιστική.

Οι «μπιανκονέρι» ήταν καλύτεροι και κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ στο 38ο λεπτό με το σουτ του Πίρλο να βρίσκει στον Κουαλιαρέλα και να καταλήγει στα δίχτυα.

Ο Όσκαρ ήταν ο μοναδικός «επικίνδυνος» παίκτης των φιλοξενουμένων, αλλά δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο για τα δίχτυα. Αντίθετα, η Γιουβέντους διατήρησε τα ηνία και διαμαρτυρήθηκε και για πέναλτι, πριν τελικά ο Βιντάλ κάνει το 2-0 στο 61`.

Το τελικό 3-0 που μπορεί να αφήσει την Τσέλσι εκτός συνέχειας ακόμα κι αν κερδίσει την Νόρτζελαντ την τελευταία αγωνιστική (σ.σ. χρειάζεται και ήττα των Ιταλών από τη Σαχτάρ) διαμόρφωσε ο Τζιοβίνκο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.



Νόρτζελαντ - Σαχτάρ Ντόνετσκ 2-5 (24' Νόρντστραντ, 29' Λόρεντζεν - 26', 53', 81' Αντριάνο, 44', 50' Γoυίλιαν)

Επεισοδιακός και «χορταστικός» ήταν ο αγώνας ανάμεσα στη Νόρτζελαντ και τη Σαχτάρ Ντόνετσκ στη Δανία. Οι Ουκρανοί πήραν τελικά εντυπωσιακή νίκη με 5-2 και κατάφεραν να διατηρηθούν στην κορυφή του ομίλου με 10 βαθμούς, στερώντας από την αντίπαλό τους τις όποιες ελπίδες για πρόκριση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο Νόρντστραντ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, αλλά δύο λεπτά αργότερα ο Λουίς Αντριάνο δεν τήρησε το fair play σε γύρισμα του συμπαίκτη του προς τον τερματοφύλακα των Δανών και σκόραρε για το 1-1 υπό τις έντονες αποδοκιμασίες των οπαδών. Έπειτα από την αναστάτωση που προκλήθηκε, οι μισοί αμυντικοί της Σαχτάρ μάρκαραν «με τα μάτια» τον Λόρεντζεν που στο 29` ξανάβαλε τη Νόρτζελαντ μπροστά στο σκορ.

Κάπου εκεί, όμως, τα αστεία σταμάτησαν. Ο Γουίλιαν έφερε εκ νέου το ματς στα ίσα στο 44` και στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ήταν καταιγιστικοί και με δύο γκολ των Γουίλιαν (50`) και Αντριάνο (53`) μέσα σε 3 λεπτά «σφράγισαν» ουσιαστικά τη νίκη, με τον... ατιμασμένο Αντριάνο να ολοκληρώνει το χατ τρικ του στο 81`.



6ος όμιλος

Βαλένθια - Μπάγερν Μονάχου 1-1
(77' Φεγκουλί - 82' Μίλερ)
Η Λιλ είχε δώσει πρόωρα... χαρά στη Βαλένθια με τη νίκη της επί της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ νωρίτερα κι έτσι οι «Νυχτερίδες» υποδέχονταν χωρίς άγχος τη Μπάγερν Μονάχου έχοντας ήδη προκριθεί. Οι «Βαυαροί» από την πλευρά τους χρειάζονταν μόλις 1 βαθμό και τον πήραν χάρη στο τελικό 1-1 στο Μεστάγια.

Οι γηπεδούχοι είδαν την προσπάθειά τους για κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου να δυσκολεύει όταν έμειναν με 10 παίκτες μόλις στο 33` λόγω της αποβολής του Μπαραγκάν. Με παίκτη παραπάνω, η Μπάγερν θα μπορούσε να έχει ανοίξει το σκορ στο 70` με τον Μάτζουκιτς, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι και τελικά ο Φεγκουλί έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους στο 77`.
Παρόλα αυτά, ο Μίλερ κατάφερε να ισοφαρίσει στο 82`, δίνοντας στην ομάδα του τον βαθμό που χρειαζόταν, όχι μόνο για να προκριθεί ήδη, αλλά και για να έχει τον πρώτο λόγο στην κατάκτηση της κορυφής του ομίλου.

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ - Λιλ 0-2

7ος όμιλος

Σπαρτάκ Μόσχας - Μπαρτσελόνα 0-3

Μπενφίκα - Σέλτικ 2-1 (7' Τζον, 71' Γκαράι - 32' Σαμαράς)
Ο Γιώργος Σαμαράς σκόραρε για 5ο συνεχόμενο εκτός έδρας ευρωπαίκό ματς της Σέλτικ, αλλά το γκολ του δεν ήταν αρκετό για να δώσει από σήμερα την πρόκριση στην ομάδα του που γνώρισε την εκτός έδρας ήττα με 2-1 από τη Μπενφίκα.
Ο Τζον έβαλε από νωρίς τους γηπεδούχους σε θέση οδηγού, ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 7ο λεπτό, αλλά ο Σαμαράς έφερε με κοντινή κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μάλγκριου το ματς στα ίσα στο 32ο λεπτό.
Οι «Αετοί» που χρειάζονταν οπωσδήποτε τη νίκη για να μείνουν «ζωντανοί» στο κυνήγι της πρόκρισης κατάφεραν να κάνουν το 2-1 με τον Γκαράι στο 71` και... γλίτωσαν την ισοφάριση στις καθυστερήσεις με τον Γουάτ να μην καταφέρνει να στείλει με προβολή την μπάλα στα δίχτυα, με τους Σκωτσέζους να χάνουν έτσι ό,τι και να γίνει την 1η θέση του ομίλου που πηγαίνει και μαθηματικά στη Μπαρτσελόνα κι όλα θα κριθούν πλέον την τελευταία αγωνιστική.

8ος όμιλος

Γαλατάσαραϊ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0 (54' Γιλμάζ)

Την πρώτη της ήττα στη φετινή φάση των ομίλων γνώρισε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» αγωνίστηκαν με αρκετούς νεαρούς παίκτες κόντρα στη Γαλατασαράι στην Τουρκία και τελικά έχασαν με 1-0, χωρίς αυτό, όμως, να επηρεάσει το πλασάρισμά τους στην πρώτη θέση που είχαν έτσι κι αλλιώς εξασφαλίσει.

Μάλιστα, η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο και είχε και δοκάρι με τον Νικ Πάουελ πριν τελικά ο Μπουράκ Γιλμάζ κάνει με καρφωτή κεφαλιά στο 53` το 1-0, πανηγυρίζοντας το 5ο του γκολ στη φετινή φάση των ομίλων.

Οι «μικροί» της Γιουνάιτεντ πίεσαν για κάτι καλύτερο στη συνέχεια, αλλά δεν μπόρεσαν να στερήσουν τους 3 βαθμούς από τους Τούρκους που έχουν πλέον τον πρώτο λόγο στην υπόθεση - πρόκριση.

Κλουζ - Μπράγκα 3-1 (7', 15', 33' Πέδρο - 17' Άλαν)

Η μοναδική που μπορεί να τη «χαλάσει» στη Γαλατασαράι είναι η Κλουζ που με τη νίκη της με 3-1 επί της Μπράγκα εντός έδρας έφτασε επίσης τους 7 βαθμούς.

Το ξεκίνημα του ματς ήταν συγκλονιστικό, καθώς μέχρι το 17` είχαν σημειωθεί 3 γκολ! Αρχικά ο Ρούι Πέδρο έκανε το 1-0 στο 7` και στο 15` διπλασίασε τα τέρματά του δίνοντας ασφαλές - όπως νόμιζε - προβάδισμα στην ομάδα του.

Παρόλα αυτά, ο Άλαν μείωσε στο 17`, αλλά στο 33` ο Ρούι Πέδρο ολοκλήρωσε το χατ τρικ του. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν, μάλιστα, με 10 παίκτες στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, καθώς ο Ντουγκλάο χτύπησε με αγκωνιά εκτός φάσης τον Ράντα και δεν κατάφεραν να «γυρίσουν» το ματς μένοντας οριστικά εκτός συνέχειας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.


Πηγή: woop

-

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for " Προκρίθηκαν Βαλένθια, Μπάγερν, Μπαρτσελόνα - σκόραρε ο Σαμαράς (videos)"

Leave a reply