[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Τα σταφύλια της οργής
Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Το πρώτο βήμα εναντίον της μικρής ιδιοκτησίας, γίνεται με πρόφαση την προστασία του περιβάλλοντος. Υπερπηδήθηκαν όλα τα στάδια και τα μέτρα (υπάρχοντα ή νέα) για την προστασία, για να φτάσει η κυβέρνηση στα 10 στρέμματα. Πρόκειται για ένα ακόμα μέτρο που δείχνει τον πραγματικό στόχο: τον μικρομεσαίο έλληνα, τον μικρό ιδιοκτήτη. Η κυβέρνηση Σημίτη έλαβε όλα τα μέτρα για να δημιουργηθεί μια άνευ προηγουμένου συγκέντρωση και συγκεντροποίησης κεφαλαίου σε κάθε ξεχωριστό κλάδο. Ότι απέμεινε, ήρθε αυτή η κυβέρνηση να το ολοκληρώσει.
Όλα τα μέτρα οδηγούν στην συγκέντρωση του πλούτου στα χέρια λιγότερων.

Αν αυτή η κοινωνία ακόμα αντέχει οφείλεται στην οικογένεια, στην μικρή και μεσαία, οικογενειακού χαρακτήρα, ιδιοκτησία.
Το όραμα των «τεχνοκρατών» και των νέων εκσυγχρονιστών είναι να διαλυθεί αυτή η ιδιοκτησία και επιχειρηματικότητα. Σε μια χώρα όμως που δεν μπορεί να γίνει βιομηχανική (ειδικά σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης), σε μια χώρα που δεν θα δημιουργηθούν πολυεθνικές, σε μια χώρα από την οποία οι επιχειρήσεις φεύγουν, όλα τα μέτρα οδηγούν στην αποσάθρωση των μικρών εταιριών, της μικρής ιδιοκτησίας. Ακόμα και οι παλαιότεροι τραπεζίτες δεν το κρύβουν πως η ανάκαμψη θα προέλθει και πάλι από τους μικρότερους.
Η ιστορία του καπιταλισμού μας διδάσκει ότι η ανάταση έρχεται από το σπάσιμο των μονοπωλίων (βλέπε ΗΠΑ) υπέρ των μικρότερων, ώστε να κινηθεί ξανά η «μηχανή».
Η ανάγκη αντιμετώπισης της κρίσης - κάτι που επί της αρχής αποδέχθηκε η ελληνική κοινωνία- μετατρέπεται σιγά-σιγά σε μάσκα. Και πίσω από αυτή την μάσκα υλοποιούνται εγκλήματα.
Αποσαθρώνεται κάθε έννοια δημοσίου συμφέροντος, η δημόσια υγεία διαλύεται στο όνομα της αντιμετώπισης της διαφθοράς, η μικρή ιδιοκτησία διαλύεται στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος.
Τα 10 στρέμματα είναι το πρώτο βήμα. Οι ζώνες νατούρα στην Ελλάδα είναι πολλές και διαφορετικές. Ακόμα και πάνω από την Βάρης-Κορωπίου η περιοχή χαρακτηρίζεται φυσικής προστασίας. Αύριο χιλιάδες κάτοικοι δεν θα μπορούν να διορθώσουν ούτε τα κεραμίδια του μικρού σπιτιού τους. Χιλιάδες άνθρωποι σε μικρά νησιά χάνουν δια της απαξίωσης, αυτό που τους άφησε η οικογένεια τους.
Χωρίς δικαίωμα μεταφοράς συντελεστή γης, χωρίς κανένα μέτρο υγιούς αξιοποίησης των φυσικών πόρων (νερά κλπ), χωρίς βοήθεια στην αγροτική οικονομία, βρέθηκε το μέτρο: η διάλυση της μικρής ιδιοκτησίας.
Αυτή τη φορά η κυβερνητική πολιτική μαζί με την διάλυση του σκληρού πυρήνα της μικρής ελληνικής επιχειρηματικότητας και ιδιοκτησίας, μαζί με την διάλυση της έννοιας δημόσιο, μοιράζει και μίσος.
Μίσος θα εισπράξει, μίσος που κανείς δεν θα ελέγξει.
Τα σταφύλια της οργής ωριμάζουν…


dixti

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...