[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ιταλία - Κροατία 1-1 (video)
Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012 Posted by STEVENIKO

Η Ιταλία προηγήθηκε ξανά, όμως έμεινε στο 1-1 (και) με την Κροατία και μπαίνει σε περιπέτειες στον 3ο όμιλο του Euro. Πίρλο και Μάτζουκιτς τα γκολ.


Η ομάδα του Τσέζαρε Πραντέλι απέτυχε για δεύτερο σερί ματς να διατηρήσει το προβάδισμα που απέκτησε και το τέλος της αγωνιστικής είναι πολυ πιθανό να τη βρει στην 3η θέση του τρίτου ομίλου του Euro. Η Σκουάντρα Ατζούρα έπαιξε εξαιρετικά στο πρώτο μέρος και προηγήθηκε με φάουλ του Πίρλο, όμως πλήρωσε με δύο βαθμούς της οπισθοχώρηση στην επανάληψη (72' Μάτζουκιτς) και πλέον ξυπνούν μνήμες 2004 όταν είχε αποκλειστεί στην τριπλή ισοβαθμία...

Τα συστήματα
Ιδια 11άδα και διάταξη με τον αγώνα κόντρα στην Ισπανία παρέταξε ο Τσέζαρε Πραντέλι για την Ιταλία επιλέγοντας ξανά το 3-5-2. Στο τέρμα ο Μπουφόν, τρεις στην άμυνα με Κιελίνι, Μπονούτσι και Ντε Ρόσι, μπακ-χαφ, αριστερά Τζακερίνι, δεξιά Μάτζιο, τριπλέτα στο κέντρο Τιάγκο Μότα, Μαρκίζιο, Πίρλο και στην επίθεση Κασάνο και Μπαλοτέλι. Από την άλλη, ο Σλάβεν Μπίλιτς επέλεξε ένα 4-4-2 με διάταξη μάλλον προ 4-4-1-1. Στο Νο1 Πλετίκοσα, δεξί μπακ Σρνα, αριστερό Στρίνιτς, στόπερ οι Τσόρλουκα και Σίλντενφελντ, Κεντρικά χαφ οι Βουκόγιεβιτς και Ράκιτιτς, ελαφρώς πιο μπροστά Μόντριτς και Πέρισιτς και πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Γέλαβιτς ο Μάντζουκιτς.

Μπήκε δυνατά η Ιταλία
Από τα πρώτα λεπτά φάνηκε πως θα πάει το ματς, με την Σκουάντρα Ατζούρα να μπαίνει δυνατά και να χάνει ευκαιρία με κοντινό αριστέρο σουτ του Μπαλοτέλι το οποίο πέρασε άουτ. Οι παίκτες του Πραντέλι έκλεβαν μπάλες στο κέντρο και πίεζαν και στο 11' ο Super Mario βρέθηκε ξανά κοντά στο γκολ, όμως σε τετ α τετ άργησε να σουτάρει και το σουτ του μπλοκαρίστηκε, ενώ στην εξέλιξη της φάσης αυτό του Μαρκίζιο πέρασε λίγο έξω από το παραθυράκι του Πλετίκοσα. Ο επιθετικός της Σίτι μονοπώλησε τις φάσεις στο πρώτο κομμάτι του ματς και αφού στο 14' δεν εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Πίρλο, στο 16' είχε τον Κροάτη τερματοφύλακα να του λέει ξανά «όχι».

Κυριαρχία με Πίρλο
Στη συνέχεια, παρά την κυριαρχία της Ιταλίας, δεν υπήρξε κάποια αξιόλογη φάση με τους Κροάτες να μην μπορούν να απειλήσουν τον Μπουφόν. Στο τελευταίο τέταρτο η 4 φορές πρωταθλήτρια κόσμου πίεσε για το γκολ που θα την έβαζε μπροστά στο σκορ και μέσα σε διάστημα δύο λεπτών ο Κασάνο βρέθηκε κοντά πρώτα με σουτ που κόντραρε και στη συνέχεια με άλλο που πέρασε άουτ. Στο 37' ήρθε το γκολ από τον καλύτερο παίκτη της Ιταλίας στο γήπεδο, τον Αντρέα Πίρλο, που ήταν παντού για να κάνει τα πάντα. Ο άσος της Γιουβέντους με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Πλετίκοσα για το 1-0 και έγινε ο πρώτος μετά τον Τσέχο Χάιντς το 2004 που σκοράρει με αυτόν τον τρόπο.

Αλλαξε η Κροατία, πίσω η Ιταλία
Ο Μπίλιτς στην επανάληψη άλλαξε τη διάταξη της Κροατίας σε 4-2-3-1 με τον Μόντριτς να πηγαίνει δεκάρι και τον Μάτζουκιτς να κινείται περισσότερο δεξιά και αμέσως ο άσος της Τότεναμ απείλησε δύο φορές με το καλημέρα (47', 49'). Το ματς δεν είχε καμία σχέση με αυτό του πρώτου μέρους, αφού οι Ιταλοί επέλεξαν να μην έχουν τη μπάλα και αρκέστηκαν στην άμυνα, κάτι που έδωσε τον έλεγχο τους Κροάτες.

Μάτζουκιτς και... τέλος
Από το 61' η Ιταλία απείλησε με ένα σουτ του Μάριο Μπαλοτέλι έξω από την περιοχή και όσο η ώρα περνούσε η Χρβάτσκα έπαιρνε μέτρα, μέχρι που τελικά έκανε τη ζημιά. Στο 72' ο Στρίνιτς έκανε ωραία σέντρα από αριστέρα, ο Κιελίνι έχασε τον Μάτζουκιτς, ο οποίος κατέβασε υπέροχα τη μπάλα μέσα στην περιοχή και με κοντινό σουτ (φωτό) νίκησε τον Μπουφόν για το 1-1 το οποίο δεν έμελλε να αλλάξει μέχρι το τέλος. Στα επόμενα λετπά οι Ατζούρι είχαν μόλις ένα καλό σουτ με τον Μοντολίβο στο 76' σαν ευκαιρία, ενώ δεν μπορούσαν να πατήσουν περιοχή κάτι στο οποίο ίσως βοήθησε η έξοδος του Μπαλοτέλι (στο 70') αφού η Ιταλία σταμάτησε από εκείνο το σημείο και μετά να πατάει την αντίπαλη περιοχή.

Man of the match: Απίστευτος παίκτης ο Αντρέα Πίρλο, παρά τα 33 του χρόνια. Ο άσος της Γιουβέντους έδειξε απίστευτη φρεσκάδα κυρίως στο πρώτο μέρος, από τα δικά του πόδια προέκυπταν οι περισσότερες φάσεις για την Ιταλία, ενώ ήταν αυτός που πέτυχε και το γκολ των Ατζούρι με τρομερό φάουλ.

Αδύναμος κρίκος: Ο Τσέζαρε Πραντέλι. Ο Ιταλός τεχνικός για δεύτερο σερί ματς δεν κατάφερε να θωρακίσει με τον σωστό τρόπο το υπέρ της Ιταλίας αποτέλεσμα και τώρα βλέπει το σακούλι του να έχει μόνο δύο βαθμούς. Σε ένα ματς που οι Ατζούρι είχαν πατήσει τους Κροάτες έδωσαν πολύ χώρο και την κατοχή στην επανάληψη, ενώ μάλλον λάθος ήταν και η έξοδος του πολύ δραστήριου και μέσα σε όλες τις φάσεις, Μάριο Μπαλοτέλι.

*Η Ιταλία ξεκίνησε το Euro με δύο 1-1, όπως είχε κάνει και στο Mundial του 2010, όταν στο τρίτο ματς ηττήθηκε 3-2 από την Σλοβακία και αποκλείστηκε.

Στο ύψος του: Μάριο Μάτζουκιτς. Ο Κροάτης πέτυχε το τρίτο του γκολ στην διοργάνωση και έκανε τη ζημιά στην Ιταλία με το 1-1 δίνοντας ελπίδες πρόκρισης στους Χρβάτσκι.

Σε ένα ματς στο οποίο θα μπορούσε να είναι η απόλυτη κυρίαρχος μέχρι το τέλος, η Ιταλία τελικά βρέθηκε να είναι ικανοποιημένη με το 1-1. Πλέον ακόμα και με νίκη την τελευταία αγωνιστική με την Ιρλανδία, κινδυνεύει να μην έχει την τύχη της στα χέρια της για πρόκριση, αφού με ένα 2-2 Ισπανίας-Κροατίας, μένει έξω από τα προημιτελικά.

Οι συνθέσεις

Ιταλία (Τσέζαρε Πραντέλι):
Μπουφόν, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ντε Ρόσι, Μάτζιο, Τζακερίνι, Τιάγκο Μότα (63' Μοντολίβο), Πίρλο, Μαρκίζιο, Κασάνο (83' Τζιοβίνκο), Μπαλοτέλι (70' Ντι Νατάλε).

Κροατία (Σλάβεν Μπίλιτς): Πλετίκοσα, Σρνα, Τσόρλουκα, Σίλντενφελντ, Στρίνιτς, Μόντριτς, Ράκιτιτς, Πέρισιτς (68' Πράνιτς), Βουκόγιεβιτς, Μάτζουκιτς (94' Κράνιτσαρ), Γέλαβιτς (83' Εντουάρντο).

Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)





STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ιταλία - Κροατία 1-1 (video)"

Leave a reply