[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ "ΚΛΙΝΙΚΑ ΝΕΚΡΗ"
Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Τελικώς δανειστήκαμε χθες ξανά απο τις αγορές παρά την συνεχή κινδυνολογία των ΜΜΕ και της κυβέρνησης.Με επιτόκιο σχεδόν ίδιο με την τελευταία φορά 4,9% αρκετά υψηλό αλλά επιτόκιο που αφήνει....υποσχέσεις.

Τα 2,5 δις ευρώ που εξασφάλισε το ελληνικό δημόσιο μεσω των αγορών ήταν μέρος του ποσου που χρειάζεται καθώς τις επόμενες μέρες θα ξαναβγεί στην...γύρα των ομολόγων για αλλα 2 δις.Μην ξεχνάμε βέβαια και τα "χοντρά" πακέτα του ΔΝΤ αξίας άλλων 30 δις που θα έρθουν τον Μάρτιο αν είμαστε καλά παιδιά και....τρώμε το φαγητό μας.

Με τοσα δις και τέτοιο φοροληστρικό σύστημα....Με τέτοια φτώχεια και στόχο για ακόμα περισσότερες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις καταλαβαίνει κανείς ότι για να γυρίσει το ποτάμι πίσω χρειάζονται δραστικότερα μέτρα απο τις "καταχρηστικές" και "παράνομες" απεργίες και τον μεμονωμένο "αγώνα" κοινωνικών ομάδων για να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους δίκαια ή άδικα.Χρειάζεται λαϊκή ενότητα.
Χρειάζεται κόσμος αποφασισμένος που θα επιβάλει τον νόμο,θα επαναφέρει την τάξη,θα "ξυπνήσει" την δικαιοσύνη και θα θυμίσει στην πλειοψηφία των πολιτών τι σημαίνει εθνική υπερηφάνια.

Η Ελλάδα μοιάζει με ασθενή στην εντατική που ενώ είναι κλινικά νεκρός γιατροί και συγγενείς τον κρατούν στην ζωή παρατείνοντας το μοιραίο.Ενω ο λαός βρίσκεται σε πλήρη απόγνωση οι πολιτικοί συνεχίζουν να υπηρετούν το σύστημα που θέλει να πληρώνουν ακόμα και οι κλινικά νεκροί αφήνοντας εντέχνως ένα παράθυρο ελπίδας για...ανάσταση νεκρών.Με λίγα λόγια η Ελλάς ψυχορραγεί αν δεν έχει ήδη πεθάνει και αυτοί "προσδοκούν ανάσταση νεκρών".

Καμία λύση δεν προτείνεται εκτός της συνέχισης αποπληρωμής των κερατιάτικων δανείων που σύναψαν πολιτικοί και έφαγαν μαζί με τους εραγτοπατέρες.
Καμία λύση δεν προτείνεται για να διασωθεί η χώρα αν πρώτα δεν διασωθούν οι Ευρωπαίοι γραφειοκράτες.Στην χώρα έχει καταλυθεί καθε νόμος δικαίου.Η κυβέρνηση λειτουργεί ως εντολοδόχος και φοροεισπράκτορας ενω έχει το θράσος να μας μιλά για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Στα μάτια τους βλέπεις την γνωστή αλαζονία του "είμαι ο κ. υπουργός" και το ψεύτικο ενδιαφέρον για έναν λαό που κατέστρεψαν οι ίδιοι και τώρα τον παραμυθιάζουν με συνταγές που δήθεν θα τον βγάλουν απο την οικονομική κρίση που οι ίδιοι προκάλεσαν.Είναι απο μόνο του εξοργιστικό το θέαμα του ΓΑΠ που εξερχόμενος απο το Προεδρικό Μέγαρο απο την συνάντηση του με το Πρόεδρο "γλάστρα" να μιλά στους δημοσιογράφους για "κράτος δικαίου".
Και τα λέει αυτά σε ποιούς;Στους ανέργους,τους υπο-απασχολούμενους ή σε όσους αμείβονται με 500 ευρώ;
Σε ποιο κράτος αυτοί οι άνθρωποι θα καλούνταν να πληρώσουν 40% αύξηση στα καύσιμα μέσα σε έναν χρόνο!!!!
Απο 5-15% αύξηση στα τρόφιμα;
Σε ποιο κράτος ένας μικροϊδιοκτήτης θα καλούνταν να πληρώσει και φόρο και ΕΤΑΚ και κτηματολόγιο και ενεργειακό πιστοποιητικό και γαμώ την δικαιοσύνη σας.
Που θα τα βρεί ρε αλήτες;
Που θα βρεί να πληρώσει με μείωση μισθών 25% αύξηση στα ασφάλιστρα;
Που θα βρεί να πληρώνει την κωλο-ΔΕΗ που έχει αυξήσει τα τιμολόγια της τα τελευταία 3 χρόνια περίπου 30% και συνεχίζει;
Εαν δεν υπάρξει καθολικός ξεσηκωμός ελπίδα δεν υπάρχει.

Εκτός και αν......Αυριο βγαίνει στις "αγορές" προς δανεισμό η Ισπανία.Η χώρα που αντιπροσωπεύει το 23% της οικονομίας της ΕΕ.Και αν σύμφωνα και με τα λεγόμενα και του Νομπελίστα οικονομολόγου Πισσαρίδη η χώρα αυτή φτάσει στο....ελληνικό σημείο τότε η ΕΕ πολύ απλά δεν έχει τα απαιτούμενα κεφάλαια για να την "διασώσει".

Αποτέλεσμα θα είναι η κατάρρευση ολόκληρου του οικοδομήματος που λέγεται ευρώ.Και σίγουρα ο άνθρωπος δεν είναι....Παπακωνσταντίνου ξέρει τι λέει.
Ομως απο την άλλη μήπως η χρεοκοπία κράτους της ευρωζώνης δεν είναι επιθυμητή όχι για το ευρώ (ποιος το χέζει) αλλά για την διαιώνιση μιας κατάστασης δανεισμού και είσπραξης υπέρογκων τόκων.Οπότε ποιο επιθυμητή θα είναι η εικόνα μιας χώρας που δανείζεται....οριακά και με τα χίλια ζόρια (4,9& αντί 5%) βλέπε Ελλάδα.

protesilaos

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...