[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Πλήρες ναυάγιο - Το Eurogroup έπεσε σε γερμανική ξέρα
Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Οι Γερμανοί δε δέχθηκαν κουβέντα, ήταν πολύ σκληροί στις απόψεις τους, καθώς ζητούσαν για όλα ανταλλάγματα σε τέτοιο βαθμό που δεν υπήρχε καμία περίπτωση συμφωνίας.

Καμία απόφαση δεν ελήφθη αναφορικά με αλλαγές στο Ταμείο Διάσωσης χωρών της Ευρωζώνης. Οι πολύ μεγάλες διαφορές μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν έγινε δυνατόν να γεφυρωθούν και έτσι το συμβούλιο οδηγήθηκε σε ναυάγιο.

Καμία απόφαση δεν ελήφθη και όλα τα θέματα ακόμα και αυτά που είχαν σχέση με την Ελλάδα και φαινόντουσαν μέχρι το απόγευμα ότι ήταν κλεισμένα όπως της επιμήκυνσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ, παραπέμφθηκαν στο μέλλον και στη γενικότερη διαπραγμάτευση για το νέο μηχανισμό που όπως έχει αποφασιστεί θα εφαρμοσθεί από το 2013.

Ανταλλάγματα για όλα από Γερμανία

Οι Γερμανοί δεν δέχθηκαν κουβέντα, ήταν πολύ σκληροί στις απόψεις τους, καθώς ζητούσαν για όλα ανταλλάγματα σε τέτοιο βαθμό που δεν υπήρχε καμία περίπτωση συμφωνίας. Η τελική κατάληξη είναι ότι όλα τα θέματα παραπέμφθηκαν στις Συνόδους Κορυφής του Φεβρουαρίου του Μαρτίου.

Η κατάληξη του συμβουλίου είναι πολύ δυσμενής για την Ελλάδα και την οικονομία της καθώς δεν έκλεισε το θέμα της επιμήκυνσης και της μείωσης του επιτοκίου του δανείου των 110 δισ. ευρώ κάτι που αφήνει ελεύθερο το πεδίο στις αδηφάγες αγορές να πιέσουν όσο περισσότερο μπορούν για να αποκομίσουν μεγαλύτερα κέρδη.

Η Γερμανία εκτός από την Ελλάδα δεν προστάτευσε ούτε τις οικονομίες της Πορτογαλίας και της Ισπανίας φέρνοντας αυτές στο χείλος του γκρεμού.

Είναι φανερό ότι η Γερμανία επιθυμεί να εδραιώσει την ηγεμονία της οικονομίας της απέναντι στις υπόλοιπες της Ευρωζώνης με οποιοδήποτε κόστος, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...