[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Γρήγορα πίσω στο ’50 μπας και γλυτώσουμε.
Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Ο Κλεισθένης γράφει.


Τελικά ο στόχος του εξουσιαστικού κατεστημένου πραγματοποιήθηκε δλδ ξεκίνησε η συζήτηση για την εκποίηση-αξιοποίηση-ξεπούλημα της περιουσίας του Ελληνικού λαού.
Όλοι σήμερα συζητούν και προτείνουν τρόπους δεχόμενοι ότι αυτό θα γίνει για την εξάλειψη του χρέους.
«Πλανώνται πλάνην οικτράν».

Είναι γνωστό σε όλους τους τοκογλύφους ξένους και ντόπιους ότι δεν υπάρχει περίπτωση αποπληρωμής του χρέους όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και όλων των υπερχρεωμένων λαών. Η υπερσυγκέντρωση κεφαλαίων και τεράστιων αποθεματικών δεν γίνεται να δημιουργούν κέρδη μόνο από δανεισμό ή θα χρησιμοποιηθούν σε παραγωγικές επενδύσεις ή θα απαξιωθούν.

Οι τοκογλύφοι θα ισχυρίζονται ότι τους χρωστάμε, εμείς θα αποδεχόμαστε ότι όντως τους χρωστάμε το χρέος συνεχώς θα αυξάνεται ώσπου στο τέλος θα φτάσει σε τέτοιο ύψος που θα πάρουν απ’ τα τρία το «μακρύτερο» όπως λέει ο σοφός λαός.

Το πρόβλημα είναι παγκόσμιο και η λύση του θα είναι ή μια παγκόσμια «σεισάχθεια» με διαγραφή των χρεών, απαγόρευση αγοραπωλησίας χρήματος και επιστροφή στις κλασσικές οικονομικές συναλλαγές με ταυτόχρονη στροφή σε παραγωγικές διαδικασίες. Το αν αυτό θα γίνει με ειρηνικό τρόπο ή θα είναι αποτέλεσμα συγκρούσεων σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο θα αποτελέσει το ζητούμενο για την παγκόσμια κοινωνία.

Οι λαοί πιθανά θα αντιδράσουν κινούμενοι σε παραγωγικά συστήματα αυτάρκειας τουλάχιστον των ειδών πρώτης ανάγκης. Η αντίστροφη μετακίνηση των πολιτών απ’ τις μεγαλουπόλεις στις επαρχίες όπου θα μπορούν έστω και με μικρά εισοδήματα να επιζήσουν ίσως δώσει διέξοδο.

Φυσικά η νεοταξική αντίληψη των πραγμάτων θα οδηγήσει πολλές κυβερνήσεις σε λήψη μέτρων για την αποφυγή της αντίστροφης μετανάστευσης, ήδη κάποια τέτοια μέτρα ξεκίνησαν να λαμβάνονται στις ΗΠΑ. Παλαιότερα με πρόσχημα την γρίπη των πουλερικών είχε αρχίσει μια συζήτηση για την απαγόρευση εκτροφής τους σε οικιακό επίπεδο.
Υπάρχουν πολλά κράτη ειδικά στην Αφρική που πεινάνε όχι απ’ την έλλειψη καλλιεργήσιμων εκτάσεων αλλά επειδή οι καλλιέργειες δεν γίνονται για να εξασφαλιστεί ο επισιτισμός των λαών αλλά η παραγωγή προϊόντων χρήσιμων στη δύση.

Η Ελλάδα σήμερα είτε το ονοματίσουμε είτε όχι είναι μια πτωχευμένη χώρα. Η ανεργία θα φτάσει σε τέτοια επίπεδα που πολλοί κάτοικοι των μεγαλουπόλεων θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα διαβίωσης.
Έχουμε την δυνατότητα σαν χώρα να γίνουμε αυτάρκεις σε βασικά αγαθά γεωργικά και κτηνοτροφικά αρκεί να αντιληφθούμε έγκαιρα τις δραματικές εξελίξεις και να κινηθούμε με ταχύτητα εντός ή εκτός της ΕΕ στην αξιοποίηση των παρατημένων και ακαλλιέργητων εκτάσεων επιστρέφοντας, τουλάχιστον όσοι έχουν περιουσίες, στα χωριά μας.

Οι φαντασιώσεις της ισχυρής Ελλάδας και οι «απολαύσεις» του σύγχρονου τρόπου ζωής μας έφεραν στο σημερινό χάλι. Θα συνεχίσουμε με αυτές τις λογικές;
Τα μεγαλεπήβολα σχέδια που ακούγονται τελευταία για μετατροπή της Ελλάδας σε πετρελαιοπαραρωγική χώρα είναι εκ του πονηρού και δεν πρόκειται να μας απαλλάξουν απ’ τα σοβαρότατα προβλήματά μας.

Η αξιοποίηση των όποιων κοιτασμάτων θα γίνει απ’ τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες και τα οφέλη της Ελληνικής κοινωνίας θα είναι τόσο μικρά που δεν θα πρέπει να ασχοληθούμε. Η ύπαρξη τέτοιων κοιτασμάτων στις Αραβικές χώρες δεν οδήγησαν τους Άραβες σε καλυτέρευση της ζωής τους αλλά με απροκάλυπτα δικτατορικά καθεστώτα και την έντεχνη ισχυροποίηση του Μουσουλμανισμού ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης.
Επειδή τα πάντα στη ζωή γίνονται με κατανάλωση ενέργειας ο «θεός» της Ελλάδας μας προίκισε με ήλιο και αέρα οπότε η αυτάρκεια της χώρας σε ενέργεια είναι εξασφαλισμένη αν μετατρέψουμε τον ήλιο και τον άνεμο. Αναρωτήθηκε κανείς γιατί η ΔΕΗ δεν προχώρησε εδώ και πολλά χρόνια σε επενδύσεις στα υδροηλεκτρικά;

Ο αυτάρκης δεν έχει ανάγκη δανεισμού για τα προς το ζειν αλλά ανάγκη δανεισμού για παραγωγικές επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα. Αυτές είναι οι μόνες επενδύσεις που καλυτερεύουν την διαβίωση και μπορούν να αποπληρώνουν τα δάνεια που παίρνει.
Οι μεγαλοϊδεατισμοί και οι ιδεοληψίες της ισχυρής Ελλάδας μας κάνουν κακό. Ήμασταν και πρέπει να παραμείνουμε ένας λαός πλούσιος σε πολιτισμό και όχι σε χρήμα. Η ταχυστοποίηση των ρυθμών ζωής δεν ταιριάζουν στην Ελληνική ιδιοσυγκρασία.

Πολλοί θα αντιτάξουν ότι τα όσα γράφω είναι αναχρονιστικά και ανεφάρμοστα, θα ανταπαντήσω ότι με τα σύγχρονα και εφαρμόσιμα έχουμε την σημερινή κατάληξη δλδ να χρωστάμε σε όποιον στέκεται σε δυο πόδια και έχει το χάρισμα να μιλάει.


ideopigi

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...