[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Το πολιτικό σύστημα κλυδωνίζεται.
Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Η κυβέρνηση χάνει, αλλά η αντιπολίτευση δεν κερδίζει.
Το δικό μας πολιτικό σύστημα βασίζεται κυρίως στην εναλλαγή στην εξουσία των δύο κομμάτων εξουσίας (ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας) και δευτερευόντως στα δύο αριστερά κόμματα ή και σε κάποιο εμβόλιο μικρό θνησιγενές κόμμα (όπως αυτή τη στιγμή είναι ο ΛΑΟΣ, η ΔΗΣΥ κ.λ.π.), τα οποία λειτουργούν δορυφορικά ως ηθικοί νομιμοποιητές του πολιτικού συστήματος και ως βαλβίδες εκτόνωσης της λαϊκής αγανάκτησης.


Όμως όλα αυτά προϋποθέτουν μια σχετικά ομαλή περίοδο, όπου....
η συσσωρευμένη λαϊκή αγανάκτηση για το εκάστοτε κυβερνών κόμμα, βρίσκει κυρίως διέξοδο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή και σε περίπτωση μεγαλύτερης δυσαρέσκειας, ένα μέρος διοχετεύεται στις βαλβίδες ασφαλείας του συστήματος, δηλαδή στα μικρότερα κόμματα.



Σήμερα όμως τα πράγματα άλλαξαν. Ο θρασύτατος τρόπος με τον οποίο συνολικά το πολιτικό σύστημα τυραννάει το λαό και φορτώνει στην πλάτη του τα δικά του λάθη, επιδιώκοντας να παραμείνει το ίδιο στο απυρόβλητο έχει εκνευρίσει τους πολίτες. Το μεν κυβερνητικό κόμμα χάνει συνεχώς έδαφος, η δε αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να καρπωθεί την κυβερνητική δυσαρέσκεια. Το ίδιο συμβαίνει και με τα μικρότερα κόμματα. Ούτε αυτά κατορθώνουν να επωφεληθούν από αυτή την κατάσταση και τούτο γιατί απλά είναι μέλη του συστήματος που εξαθλιώνει το λαό και δεν επαναστατούν.


Έτσι, οι πολίτες απορρίπτουν στο σύνολό του το πολιτικό σύστημα και βγαίνουν σιγά σιγά έξω από το σύστημα. Αν μάλιστα τα πράγματα συνεχιστούν έτσι, τότε πολύ σύντομα, αναγκαστικά θα προκύψει λύση έξω από το ισχύον πολιτικό σύστημα.


hassapis-peter

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...