[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Νέα μέτρα 22 δισεκατομμυρίων !!!
Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011 Posted by STEVENIKO

Σοκ για εκατομμύρια μισθωτούς και συνταξιούχους αναμένεται την περίοδο 2012 – 2015, σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης για μείωση του ελλείμματος. Το πρόγραμμα παρουσίασε σήμερα ο Γ. Παπακωνσταντίνου στα κόμματα με τα οποία συναντήθηκε και προβλέπει περικοπές 22 δις ευρώ τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Τα 14 δις ευρώ θα πρέπει να εξοικονομηθούν από την περικοπή δαπανών με επίκεντρο τους μισθούς και τις κοινωνικές μεταβιβάσεις δηλαδή τα επιδόματα και τις συντάξεις.


Αν κάποιοι λοιπόν πίστευαν ότι έχουν δει τα χειρότερα, τότε ο Αρμαγεδδών που έρχεται θα τους προκαλέσει πανικό. Τα άλλα 8 δις η κυβέρνηση θα τα εξοικονομήσει, όπως λέει, από αύξηση των εσόδων. Αστείο φυσικά πρωταπριλιάτικο. Εδώ με τόσες θυσίες σε τόσο λίγους μήνες, με τόσο φοροκυνηγητό, με μέτρα τύπου ημιυπαίθριοι και περαίωση και τα έσοδα έχουν βουλιάξει, και θα τα βρει το 2012; Εκτός κι αν πιάσει από το λαιμό όλους τους Έλληνες και τους στραγγαλίσει ή τους βάλει όλους φυλακή για ένα ευρώ που θα χρωστούν.

Το μεγάλο πακέτο μέτρων πάντως θα πρέπει να υλοποιηθεί το 2012 καθώς τότε προβλέπεται ότι θα πρέπει να εξοικονομηθούν 7 δισ. ευρώ με ισάξια επιπλέον μέτρα. Το 2013 αναζητούνται 4 δισ. ευρώ, 7 δισ. ευρώ αναλογούν για το 2014 και 4 δισ. ευρώ για το 2015.
Στο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο που δόθηκε στη δημοσιότητα επαναλαμβάνονται όσα αναφέρονται στο Μνημόνιο και ορίζει χρονικά ότι στο τέλος Μαρτίου θα δοθεί στη δημοσιότητα το πρώτο σχέδιο του νέου πλαισίου. Τελικό στόχος είναι να ψηφιστεί από τη Βουλή στο μέσο Μαΐου.
Προηγουμένως, στο μέσο Απριλίου θα εγκριθεί από την Τρόικα αφού προηγουμένως περάσει από το υπουργικό συμβούλιο.

Μαύρες μέρες θα περάσουμε λοιπόν τουλάχιστον μέχρι το 2015 καθώς αυτά είναι τα προκαταρκτικά, διότι θα ακολουθήσουν κι άλλες δεσμεύσεις προκειμένου να εξευμενιστεί η Γερμανία.

Είναι όπως το ανέκδοτο με το ζευγάρι που ξεκινά με τα προκαταρκτικά για να φτάσει στο… σεξ. Τουλάχιστον θα το ευχαριστηθούμε αφού θα είναι μετά μουσικής και μάλιστα με συναυλία από το… Μέγαρο Μουσικής.

Διαβάστε εδώ το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Προσαρμογής 2012-2015

antinews

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...