[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ο Ασαντ έπνιξε στο αίμα τις διαδηλώσεις
Σάββατο 4 Ιουνίου 2011 Posted by STEVENIKO

Νέο αιματοκύλισμα στη Συρία, όπου οι δυνάμεις ασφαλείας που υποστηρίζουν το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Ασαντ άνοιξαν πυρ κατά αντικυβερνητικών διαδηλωτών. Δεκάδες είναι οι νεκροί στις πόλεις Χάμα και Ραστάν

Δεκάδες Σύροι που διαμένουν στην Αγκυρα διαδήλωσαν την Παρασκευή έξω από την συριακή πρεσβεία στην τουρκική πρωτεύουσα
Δεκάδες Σύροι που διαμένουν στην Αγκυρα διαδήλωσαν την Παρασκευή έξω από την συριακή πρεσβεία στην τουρκική πρωτεύουσα

Τουλάχιστον 34 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στην πόλη Χάμα, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας, οι οποίες άρχισαν να πυροβολούν σε διαδήλωση χιλιάδων ανθρώπων που ζητούσαν την αποχώρηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Τις πληροφορίες για το αιματοκύλισμα μετέφερε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στο Λονδίνο, Ράμι Αμπντελραχμάν, εκφράζοντας φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θια αυξηθεί επειδή υπάρχουν πολλοί τραυματίες. "Τα στοιχεία αυτά δεν προέρχονται από όλα τα νοσοκομεία", πρόσθεσε.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια μετέδωσε παράλληλα, επικαλούμενο πηγές της συριακής αντιπολίτευσης, ότι 67 διαδηλωτές σκοτώθηκαν στη Χάμα, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τον αριθμό αυτό.

Από την πλευρά της, η επίσημη συριακή τηλεόραση μετέδωσε ότι στη Χάμα σκοτώθηκαν "τρεις δολιοφθορείς, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους σε συμπλοκές με την αστυνομία την ώρα που επιτίθενταν σε κυβερνητικό κτίριο, στο οποίο έβαλαν φωτιά".

Οι Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού στη Συρία (LCC), μια αραβική ομάδα στο Facebook, ανέφεραν εξάλλου όυι τουλάχιστον άλλοι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη Ραστάν, στη δυτική επαρχία Χομς.

Σύμφωνα με οργανώσεις της αντιπολίτευσης και ακτιβιστές, περισσότεροι από 20 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια της εβδομάδας στη Ραστάν.

Επίσης άλλοι οκτώ νεκροί αναφέρθηκαν σε διαδήλωση στην πόλη Ντέιρ αλ Ζορ, η οποία θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά αστικά κέντρα στην ανατολική Συρία. Σύμφωνα με κατοίκους της πόλης, οι συριακές δυνάμεις χρησιμοποίησαν πραγματικά πυρά για να διαλύσουν τη διαδήλωση που πραγματοποιούσαν.

Σύμφωνα με τον Αμπντελραχμάν, οι σημερινές διαδηλώσεις στη Συρία "είναι οι πιο σημαντικές που έχουν γίνει από τότε που άρχισε" το κίνημα αμφισβήτησης του καθεστώτος του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, στις 15 Μαρτίου.

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους διαφόρων πόλεων της χώρας, περισσότεροι από 50.000 μόνο στη Χάμα, σε μια κινητοποίηση που έγινε στη μνήμη των παιδιών που σκοτώθηκαν από την καταστολή του κινήματος αμφισβήτησης, είχε δηλώσει νωρίτερα ο Αμπντελραχμάν.

Σύμφωνα με οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι νεκροί στη Συρία έχουν ξεπεράσει τους 1.100 από τότε που άρχισαν οι διαδηλώσεις.


πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ο Ασαντ έπνιξε στο αίμα τις διαδηλώσεις"

Leave a reply