[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
150.000 απολύσεις έχει συμφωνήσει η Ελλάδα με την τρόικα - Νέο κύκλο ταραχών προβλέπουν οι FT
Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Στις ανησυχίες αξιωματούχων της ελληνικής κυβέρνησης που εκτιμούν ότι μπορεί να ξεσπάσουν νέες διαδηλώσεις στην Αθήνα αντίστοιχης έντασης με εκείνες του Ιουλίου αναφέρονται στη σημερινή τους έκδοση οι Financial Times.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της βρετανικής εφημερίδας στη Αθήνα η λαϊκή δυσαρέσκεια για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης εντείνεται, καθώς η οικονομία βυθίζεται περισσότερο στην ύφεση και ενώ αναμένεται ένας ακόμη γύρος εφάπαξ φορολογικών μέτρων.

Επικαλείται, μάλσιτα, εκτιμήσεις κυβερνητικών αξιωματούχων οι οποίοι εμφανίζονται να ανησυχούν ότι κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου στην Θεσσαλονίκη εντός της εβδομάδας μπορεί να ξεσπάσουν νέες διαδηλώσεις παρόμοιες με εκείνες του Ιουλίου.

Το δημοσίευμα, σύμφωνα με το tovima.gr, αναφέρει πως ακόμη και η ελληνική κυβέρνηση αποφύγει την λήψη νέων μέτρων λιτότητας για εφέτος θα πρέπει να προχωρήσει σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ως προϋπόθεση για την χορήγηση του δεύτερου πακέτου στήριξης.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως η Ελλάδα έχει ήδη συμφωνήσει με την τρόικα να μειώσει 150.000 θέσεις εργασίας στο Δημόσιο μέχρι το 2014 κυρίως με συγχωνεύσεις και κλείσιμο φορέων, αλλά όπως και με το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, και στον συγκεκριμένο τομέα καταγράφονται καθυστερήσεις.

Επιπλέον, στο δημοσίευμα, εκτιμάται ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος θα βρεθεί στο στόχαστρο στην προσπάθειά του να κατευνάσει τις αντιδράσεις για νέα μέτρα, αλλά και να καταρτίσει ένα αξιόπιστο προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2012.

Τέλος, αναφέρει πως μέσα στο κλίμα αυτό η Ελλάδα πρέπει να αντλήσει 1 δισ. ευρώ από έντοκα γραμμάτια στη δημοπρασίας της Τρίτη, την οποία χαρακτηρίζει ως «τεστ αντοχής» για τις ελληνικές τράπεζες

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "150.000 απολύσεις έχει συμφωνήσει η Ελλάδα με την τρόικα - Νέο κύκλο ταραχών προβλέπουν οι FT"

Leave a reply