[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ταφή με δώδεκα άλογα ήρθε στο φως στην Κίνα
Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Αρχαιολογική ανακάλυψη κοντά στην πόλη ΛουογιάνγκΞύλινα αρχαία άρματα με τα δώδεκα άλογά τους να κείτονται δίπλα τους ήρθαν στο φως στην Κίνα σε ένα τάφο που χρονολογείται στο 770 π.Χ. και το περιεχόμενό του έφθασε ως σήμερα σε εξαιρετική κατάσταση.

Ο τάφος άλλωστε ήταν ασύλητος έτσι, ο μεταλλικός οπλισμός που βρέθηκε σ΄ αυτόν, η κεραμική αλλά και οι επιγραφές δείχνουν ότι ο άνθρωπος που είχε ταφεί εκεί πρέπει να ήταν κάποιος από τους αξιωματούχους της περίφημης δυναστείας των Τσου.

Το παραδοσιακό ξύλινο φέρετρο του ίδιου πάντως και η σορός του ήταν απανθρακωμένα. Οσο για τα άλογα, η ταφή τους έγινε, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους αφού πρώτα σφαγιάσθηκαν, δηλαδή δεν τα έθαψαν ζωντανά.

Η αποκάλυψη έγινε πλησίον της πόλης Λουογιάνγκ, σε μία περιοχή όπου έχουν βρεθεί κι άλλοι τάφοι, που ήταν όμως συλημένοι, Στην ευρύτερη περιοχή άλλωστε βρίσκεται και το Λιντόνγκ, όπου έχει αποκαλυφθεί ο περίφημος Πήλινος Στρατός και όπου λειτουργεί σήμερα ένα τεράστιο υπαίθριο μουσείο.

Ο τάφος που ήρθε τώρα πάντως στο φως, εκτός από τα εξαιρετικά αντικείμενα που περιέχει, δίνει στους αρχαιολόγους μία απτή σχεδόν εικόνα των ταφικών εθίμων εκείνης της εποχής, που υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική για την αρχαία Κίνα.

Κατ΄ αρχάς λόγω των μεγάλων φιλοσόφων της του Κομφούκιου και του Μένκιου αλλά και γιατί ήταν η εποχή που αναπτύχθηκε η γραφή ενώ σε όλη τη χώρα γίνονταν μεγάλα αρδευτικά έργα. Η σπουδαία ταφή αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής ενός νοσοκομείου

πηγη


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ταφή με δώδεκα άλογα ήρθε στο φως στην Κίνα"

Leave a reply