[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Τρισέ: Εφαρμόστε τα συμφωνηθέντα. Τίποτε περισσότερο
Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

"Αυτό που ζητάμε από την κυβέρνηση είναι να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα" δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Τρισέ σε συνέντευξή του προσθέτοντας: "Ξόδευαν (σ.σ.: στην Ελλάδα) περισσότερο από τα έσοδά τους και αυτό δεν ήταν δυνατό να συνεχισθεί

Σε καταιγιστικούς ρυθμούς συνεχίζεται ο χορός των συστάσεων κορυφαίων ευρωπαίων αξιωματούχων προς τις εληνικές αρχές να εφαρμοσθούν όσα έχουν συμφωνηθεί μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και πιστωτών

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό δίκτυο LCI, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, αφού εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η ελληνική κυβέρνηση θα λάβει τις αναγκαίες αποφάσεις για να συνεχισθεί το πρόγραμμα στήριξης της ΕΕ και του ΔΝΤ, σημείωσε ότι οι αξιωματούχοι της τρόικας έδωσαν στην κυβέρνηση τον χρόνο να πάρει τις αναγκαίες αποφάσεις.

"Ο χρόνος είναι προφανώς εξαιρετικά σύντομος, για να πάρει η ελληνική κυβέρνηση τις αποφάσεις που απαιτούνται από τις τρέχουσες συνθήκες".

Και καθιστώντας πιο σαφές τι εννοεί λέγοντας "αναγκαίες αποφάσεις", διευκρίνισε: "Αυτό που ζητάμε από την κυβέρνηση είναι να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα, τίποτε περισσότερο (...) Ξόδευαν (σ.σ.: οι Ελληνες) περισσότερο από τα έσοδά τους και αυτό δεν ήταν δυνατό να συνεχισθεί… Υπάρχει ακόμη χρόνος για επιστροφή σε μία φυσιολογική κατάσταση, αλλά μένει ακόμη να υιοθετηθούν τα μέτρα".

Τρισέ: Εφαρμόστε τα συμφωνηθέντα. Τίποτε περισσότερο

Είχε προηγηθεί ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, που διαφοροποιούμενος από την εκδοχή της προγραμματισμένης διακοπής των συνομιλιών μίλησε για αναστολή του ελέγχου της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα εωσότου οι ελληνικές αρχές προετοιμαστούν.

Ευρισκόμενος στο Σίδνεϊ και σε δηλώσεις που έκανε -στο περιθώριο ομιλίας του- προς το πρακτορείο Dow Jones Newswires, o πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξέφρασε την επιθυμία του να τηρήσει η Ελλάδα τις δεσμεύσεις της προς την Ευρωζώνη ενόψει της νέας συμφωνίας δισεκατομμυρίων για νέα δάνεια.

"Συνεργαζόμαστε με τους εταίρους μας στην Ελλάδα", είπε ο κ. Μπαρόζο προσθέτοντας: "Ελπίζω η Ελλάδα να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει προς το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ή της Ευρωζώνης".

Σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα δεν έχουν καταρρεύσει, αλλά ότι παρατάθηκαν για να δοθεί στις ελληνικές αρχές το περιθώριο να βρουν τα κατάλληλα μέτρα με τα οποία θα καλυφθούν οι στόχοι.

"Αποφασίσαμε να αναστείλουμε την αποστολή για να δώσουμε περισσότερο χρόνο στις ελληνικές αρχές να προετοιμαστούν", πρόσθεσε ο Μπαρόζο, συμπληρώνοντας ότι είναι αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Τρισέ: Εφαρμόστε τα συμφωνηθέντα. Τίποτε περισσότερο"

Leave a reply