[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Τροφές για αποτοξίνωση
Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Η αποτοξίνωση κάνει καλό στην υγεία και βελτιώνει τη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού, αλλά υπάρχει αρκετή παραπληροφόρηση σχετικά με τον καταλληλότερο τρόπο για να το πετύχει κανείς μιας και κάθε οργανισμός είναι βιοχημικά μοναδικός και κατά συνέπεια έχει διαφορετικές ανάγκες και απαιτήσεις.

Υπάρχουν διάφορα όργανα που βοηθούν στην απομάκρυνση των ενδογενών και εξωγενών τοξινών από το σώμα μας.

Για το λόγο αυτό καλό θα ήταν να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό προτού προβείτε σε κάποια αποτοξινωτική δίαιτα.

Παρακάτω σας παραθέτουμε μερικές τροφές που βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού και τις οποίες μπορείτε να εντάξετε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο:

Παντζάρια: Πλούσια σε βιταμίνες B3, B6, C βήτα-καροτίνη. Είναι ακόμη καλή πηγή σιδήρου, μαγνησίου, ψευδαργύρου και ασβεστίου και βοηθούν στην καλή λειτουργία της χοληδόχου κύστεως και του ήπατος, όργανα υψίστης σημασίας για την απομάκρυνση των τοξινών.

Φύκια: Είναι εξαιρετικά πλούσια σε αντιοξειδωτικά και ενισχύουν την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και απορροφούν τις τοξίνες από το πεπτικό σύστημα με τον ίδιο τρόπο που ένα αποσκληρυντικό νερού αφαιρεί την σκληρότητα από το νερό της βρύσης.

Πικραλίδες: Οι πικραλίδες είναι γεμάτες θρεπτικά συστατικά, απαραίτητα για τον οργανισμό και συστήνονται σε όσους ακολουθούν χαμηλής διατροφικής αξίας διατροφή, με έτοιμες τροφές. Τα αντιοξειδωτικά τους «καθαρίζουν» την πεπτική οδό και το ήπαρ.

Λεμόνια: Διεγείρουν την απελευθέρωση των ενζύμων και βοηθούν στη μετατροπή των τοξινών σε υδατοδιαλυτή μορφή που μπορεί εύκολα να αποβληθεί από το σώμα. Πιείτε ένα ποτήρι με λεμόνι το πρωί και αυτό θα βοηθήσει στην εξισορρόπηση από την οξύτητα των τροφίμων που θα καταναλώσετε.

Σκόρδο: Πρόκειται για ένα ισχυρό αντιιικό, αντισηπτικό και αντιβιοτικό, που βοηθά στην απομάκρυνση των εξωγενών τοξινών.

Αγκινάρες: Όχι μόνο είναι πολύ νόστιμες, αλλά και πάρα πολύ υγιεινές γιατί ενισχύουν τη σωστή λειτουργία της χολής και καθαρίζουν και προστατεύουν το συκώτι, ενώ προκαλούν ήπια διουρητική δράση αποβάλλοντας τις τοξίνες από τους νεφρούς.

Μήλα: Πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα, φλαβονοειδή και τερπενοειδή, ουσίες και συστατικά απαραίτητα για την αποτοξίνωση του οργανισμού.STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Τροφές για αποτοξίνωση"

Leave a reply