[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Η Standard & Poor's υποβάθμισε τη Γαλλία κατά λάθος
Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Αναστάτωση στις αγορές προκάλεσε το λάθος με την αποστολή e-mail του οίκου αξιολόγησης Standard & Poor's για υποβάθμιση της Γαλλίας. Η ρυθμιστική αρχή της γαλλικής χρηματαγοράς έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα. Από τον οίκο αξιολόγησης υποστήριξαν λίγη ώρα μετά την λάθος αποστολή του email «η αξιολόγησή μας για την πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας παραμένει αμετάβλητη, στη βαθμίδα AAA, συνοδευόμενη απο μια σταθερή προοπτική».

Το θέμα πάντως προκάλεσε την παρέμβαση του Γάλλου υπουργού Οικονομικών, ο οποίος ζήτησε από τις ρυθμιστικές Αρχές των χρηματαγορών, τόσο της Γαλλίας όσο και όλης της ΕΕ, να ξεκινήσουν αμέσως έρευνα προκειμένου να εξακριβωθεί τι ακριβώς συνέβη. «Πρέπει οπωσδήποτε να διερευνηθεί ποιές μπορεί να είναι οι συνέπειες» από αυτήν την ενέργεια, τόνισε ο Φρανσουά Μπαρουέν στην έγγραφη ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα που ανέκυψε.

Ηδη η ρυθμιστική Αρχή για τη γαλλική χρηματαγορά άνοιξε την έρευνά της, σχετικά με το πώς ακριβώς μεγάλη μερίδα συνδρομητών του οίκου αξιολόγησης έλαβε το εσφαλμένο email. Παράλληλα οι Γάλλοι υπουργοί Οικονομικών και Προϋπολογισμού, Φρανσουά Μπαρουέν και Βαλερί Πεκρές, διαβεβαίωσαν τις Βρυξέλλες πως οι οικονομικές δεσμεύσεις της Γαλλίας έναντι της ΕΕ θα τηρηθούν.



STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Η Standard & Poor's υποβάθμισε τη Γαλλία κατά λάθος"

Leave a reply