[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Νικολά Σαρκοζί:« Να βάλουμε σε σωστό δρόμο Ελλάδα και Ιταλία»
Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Η Ευρώπη είναι ένα κεκτημένο που πρέπει να υπερασπιστούμε


Νικολά Σαρκοζί:« Να βάλουμε σε σωστό δρόμο Ελλάδα και Ιταλία»


Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δήλωσε σήμερα έτοιμος να υπερασπιστεί «με όλες του τις δυνάμεις» την Ευρώπη, υπογραμμίζοντας ότι τώρα πρέπει «να καταφέρουμε να βάλουμε στο σωστό δρόμο» την Ελλάδα και την Ιταλία.

«Θα πολεμήσω με όλες μου τις δυνάμεις για να διατηρήσει την αλληλεγγύη και την ισχύ της η Ευρώπη», δήλωσε σε σύντομη ομιλία του που μεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά δίκτυα TF1 και France2 μετά την τελετή που πραγματοποιήθηκε στα Ηλύσια Πεδία για το τέλος του Α' Παγκόσμιου Πολέμου.

«Αυτή είναι η κληρονομιά που λάβαμε από τους παππούδες και τους πατεράδες μας, δεν έχουμε το δικαίωμα να την σπαταλήσουμε», υπογράμμισε ο Σαρκοζί.

«Για τη Γαλλία και τη Γερμανία υπάρχουν δύο λύσεις: Η σύγκλιση και η ειρήνη ή η διχόνοια και η σύγκρουση. Η σύγκλιση και η ειρήνη είναι η Ευρώπη. Θα υπερασπιστώ αυτή την Ευρώπη με όλες μου τις δυνάμεις. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή», συνέχισε ο γάλλος πρόεδρος. «Η Ευρώπη είναι ένα κεκτημένο, είναι ένα κεκτημένο που πρέπει να υπερασπιστούμε».

Ο Σαρκοζί πάντως απέφυγε να απαντήσει σε μία ερώτηση σχετικά με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ζήτησε χθες Πέμπτη από τη Γαλλία να μην προχωρήσει άλλο τα μέτρα λιτότητας.

«Αυτό που χρειάζεται είναι να καταφέρουμε να βάλουμε στο σωστό δρόμο την Ελλάδα, κάτι που έχει αρχίσει να γίνεται, τους Ιταλούς φίλους μας, κάτι που έχει αρχίσει να γίνεται», δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος διευκρινίζοντας ότι σε λίγη ώρα θα συνομιλήσει με τον ιταλό ομόλογό του Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.



STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Νικολά Σαρκοζί:« Να βάλουμε σε σωστό δρόμο Ελλάδα και Ιταλία»"

Leave a reply