[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Στον «Σταθμό του Μονάχου» 4.000 Έλληνες μέσα στο 2011
Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO


Πολλοί είναι αυτοί που «κατηγορούν» τα τραγούδια του Στέλιου Καζαντζίδη ως παρωχημένα, θεωρώντας ότι αναφέρονται σε περασμένες εποχές και διαφορετικές οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, ιδιαίτερα για το θέμα της «ξενιτιάς» που αφορούσε πολύ μεγάλο αριθμό οικογενειών τις δεκαετίες του '50 και του '60. Δυστυχώς, όμως, η συνεχιζόμενη ύφεση της ελληνικής οικονομίας και το αυξανόμενο ποσοστό ανεργίας, έχει οδηγήσει σε πισωγύρισμα, στέλνοντας, πλέον, πολλούς νέους προς χώρες όπως η Γερμανία και η Αυστραλία.

Η μετανάστευση Ελλήνων προς τη Γερμανία κατέγραψε αλματώδη αύξηση το πρώτο εξάμηνο του 2011, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, Destatis, ο αριθμός των νέων μεταναστών από τη χώρα μας αυξήθηκε κατά 84%. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε 4.100 άτομα. Η οικονομία της Γερμανίας δεν έχει επηρεαστεί σημαντικά από την κρίση και γι' αυτό αποτελεί τόπο ευκαιριών για τους ευρωπαίους πολίτες χωρών που πλήττονται από την κρίση, όπως η Ελλάδα. Από την πλευρά της, η Γερμανία επωφελείται δημογραφικά από το μεταναστευτικό κύμα, αφού αποτελεί «ασπίδα» ενάντια στην γήρανση του πληθυσμού, την μείωση της γεννητικότητας και την έλλειψη εργατικού δυναμικού.

Το άλλο αξιοσημείωτο μεταναστευτικό κύμα από τη χώρα μας φτάνει αρκετά μακριά, αφού αφορά την Αυστραλία. Όπως ανέφερε σε δημοσίευμα την Τετάρτη η βρετανική εφημερίδα Guardian μέσα στο 2011, περίπου 2.500 Έλληνες πολίτες έφυγαν για τη μακρινή Αυστραλία και άλλοι 40.000 έχουν εκφράσει ανάλογο ενδιαφέρον.

Το 2010, σύμφωνα με στοιχεία από την Παγκόσμια Τράπεζα που επικαλείται η εφημερίδα, 1,21 εκατομμύρια κάτοικοι της Ελλάδας εγκατέλειψαν τη χώρα, ποσοστό 10,8% του πληθυσμού. Κύριοι προορισμοί ήταν η Γερμανία, η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Αλβανία, η Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Κύπρος, το Ισραήλ και το Βέλγιο.

H Eλλάδα της «λαμπερής» Ευρώπης, χώρα εξαγωγής και εισαγωγής μεταναστών. Όλο και περισσότεροι νέοι Έλληνες στον «Σταθμό του Μονάχου», όπως τραγουδούσε ένας άλλος μεγάλος λαϊκός αοιδός, ο Στράτος Διονυσίου...


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Στον «Σταθμό του Μονάχου» 4.000 Έλληνες μέσα στο 2011"

Leave a reply