[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ύπνος: Πως να κοιμόμαστε καλύτερα
Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε; Πιστέψτε με δεν είστε οι μόνοι. Σύμφωνα με το εθνικό ίδρυμα ύπνου, περισσότερο από το 13% των ενηλίκων στην Αμερική παρουσιάζουν προβλήματα ύπνου. Και δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα για την υγεία μας, από έναν καλό ύπνο.


Επιλέξτε το σωστό χρώμα που θέλετε να έχει το υπνοδωμάτιό σας. Ναι καλά διαβάσατε. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι το μπλε και το πράσινο χρώμα μπορεί να αποσπάσουν τα συναισθήματα χαλάρωσης, της άνεσης και της ελπίδας. Τα πιο παλ χρώματα, όπως το ροδακινί μπορούν να σας ηρεμήσουν μόλις ξαπλώσετε.

Η σωστή επιλογή του κρεβατιού σας συνδέεται με το αν θα έχετε καλό ή κακό ύπνο. Όταν ξοδεύετε το ένα τρίτο του χρόνου σας στο κρεβάτι, πρέπει να το επιλέξετε με βάση τα κριτήρια που σας ικανοποιούν. Επίσης το πιο σημαντικό σε ένα κρεβάτι δεν είναι μόνο το μέγεθός του, αλλά και το στρώμα του.

Μπορεί να είναι προφανές, αλλά το χαμηλό φως είναι το ιδανικό για να κοιμηθείτε. Το ιδανικό είναι να κλείσετε τα φώτα, τις κουρτίνες γιατί ακόμη και το σεληνόφως μπορεί να σας ξυπνήσει αν κάνετε ελαφρύ ύπνο. Αν έχετε συνηθίσει να κοιμάστε με φως επιλέξτε λαμπτήρες νυκτός.

Απομακρύνετε το ρολόι σας! Ναι σωστά διαβάσατε. Το χαμηλό φως που εκπέμπει, αλλά και ο ήχος από τους δείκτες, μπορούν να αποσπάσουν τον ύπνο σας.
Τηλεόραση και υπολογιστής καλό θα ήταν να μην βρίσκονται στο δωμάτιο που κοιμάστε. Η ακτινοβολία που εκπέμπουν ίσως σας ενοχλήσει κατά τη διάρκεια της νύχτας.

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ύπνος: Πως να κοιμόμαστε καλύτερα"

Leave a reply