[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Εθιστήκαμε στο ...δούλεμα ή απλά σταματήσαμε να σκεπτόμαστε;
Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Στις μαύρες λίστες των πραξικοπημάτων που έλαβαν χώρα σε όλο τον κόσμο το μυστικό της επιτυχίας ήταν παντού ο επηρεασμός ή η κατοχή των ΜΜΕ και την κατασυκοφάντηση ή καταστροφή των ΜΜΕ των αντιφρονούντων.


Στην κοινωνία της πληροφορίας ένα καθεστώς πρέπει να έχει βήμα ώστε να μπορεί να ξεδιπλώσει την προπαγάνδα του.

Έτσι στην χώρα μας έχουν στο πλάι τους και με το μέρος τους τα ΜΜΕ που έχουν στην αγορά την μερίδα του λέοντος στην ενημέρωση.


Μέσα σε αυτά και μέσα αυτά τίθενται ρητορικά ερωτήματα, εκβιαστικές απειλές και στήνονται «καυγάδες» για την εσωτερική κατανάλωση και αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

Το πολιτικό σύστημα αφού πρώτα ξεγυμνώθηκε ολοκληρωτικά μπροστά στα μάτια των θεατών του και των οπαδών του πασχίζει να βρει ρούχα να ντυθεί ώστε να κατέβει στις επόμενες εκλογές ανασυγκροτημένο και να υψώσει πάλι ανάστημα στην πίτα του πολιτικού τοπίου.

Το χειρότερο ομως είναι ότι αυτή η προπαγάνδα δεν ειναι προεκλογικά παιχνίδια των κομμάτων της εξουσίας. Η προπαγάνδα αυτή λαμβάνει μέρος ώστε να κατευναστεί ο θυμός στην λογική ενός μονόδρομου που τάχα αν δεν ακολουθήσουμε θα καταστραφούμε.

Με λίγα λόγια οι εκπρόσωποι πολιτικοί των τραπεζών και των γεωστρατηγικών σχεδίων των μεγάλων δυνάμεων λένε εγκληματικά ψέματα για να φτάσουν εως το τέλος το σχέδιο και τις εντολές που έχουν αναλάβει.

Ο υποκριτικός θυμός του Σαμαρά και του Καρατζαφέρη στο άκουσμα διενέργειας δημοψηφίσματος φανερώνει όλα τα παραπάνω. Μας είπε ο Παπανδρέου για δημοψήφισμα με το ερώτημα της παραμονής μας ή όχι στην ζώνη του ευρώ πριμοδοτόντας την παραμονή μας χωρίς να παρουσιάζει την άλλη οδό η οποία για όλους του μπλε, πράσινους και «πατριώτες» φάνταζε ως καταστροφική.

Ευρώ ή καταστροφή, συμόρφωση ή ξεχνάμε την έκτη δόση, και από την άλλη συνεχείς ύβρεις ενάντια στα επαναστατημένα μυαλά που κατέβηκαν στους δρόμους και τόλμησαν να φέρουν αντίρρηση στην ρητορική τους, με τελευταίο τον έναν εκ των δυο αντιπροέδρων της κυβέρνησης Πάγκαλο να μας λέει φασίστες, κομμουνιστές και μαλάκες.


Την ίδια στιγμή που αν εγώ και άλλοι πολίτες βρίσκαμε βήμα και εκτοξεύαμε τέτοιες ύβρεις προς το πρόσωπο του αντιπροέδρου θα βρισκομασταν την άλλη μέρα κατηγορούμενοι από μηνύσεις και αγωγές σε κάποιο εδώλιο.

Ακόμα και τώρα μας υβρίζουν, ακόμα και τώρα κρύβονται πίσω από τις κοινοβουλευτικές τους διευκολύνσεις και στάζουν δηλητήριο προς τον Έλληνα πολίτη. Εάν αυτοί οι δειλοί τιμούσαν τον όρκο και την πίστη προς το σύνταγμα και τον κυρίαρχο λαό, εάν αυτά τα φίδια τιμούσαν τα παντελόνια που δήθεν φοράνε θα έβγαιναν και θα απευθύνονταν στον λαό με άλλες ερωτήσεις.

Θέλουμε να είμαστε στον ευρωμηχανισμό που μας θέλει χειροπόδαρα δεμένους στις ορέξεις του, στον ευρωμηχανισμό που ζητά τα κεφάλια μας, στον ευρωμηχανισμό που ζητά γη και ύδωρ και να είμαστε ταυτόχρονα οικονομικά εξαθλιωμένοι ή θέλουμε Εθνική πολιτική άρνησης του μηχανισμού αυτού και του απεχθούς χρέους.

Θέλουμε να είμαστε και υπόδουλοι και φτωχοί ή θέλουμε να είμαστε φτωχοί αλλά τουλάχιστον ελεύθεροι με πορεία ανασυγκρότησης.

Αλλά και βέβαια δεν θα σε ρωτήσουν κάτι τέτοιο γιατί αυτομάτως θα γίνουν ένοχοι για όλους τους χειρισμούς που είχαν στην διαχείριση των οικονομικών της χώρας, και βέβαια δεν θα σε ρωτησουν κάτι τέτοιο γιατί αυτομάτως θα απαρνηθούν τα αφεντικά τους που ανυπομονούν να βάλουν το σάπιο χέρι τους στην πατρίδα μας.

Δεν μας είπε κανείς από αυτούς όμως το τι συνέβη στην Αργεντινή.Δεν μας είπε κανείς τους τι συμβαίνει αυτήν την στιγμή στην Ισλανδία.


Δεν μας είπε κανείς για τους όρους της πρώτης δανειακής σύμβασης λες και δεν μας ενδιαφέρουν, λες και είναι ένα καθαρά διαδικαστικό θέμα, λες και είναι κάτι αστείο για να ασχοληθεί μαζί του ο Ελληνικός λαός.

Δεν μας είπαν το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου τι ακριβώς ψήφισαν οι βουλευτές στην σελίδα 124 του προϋπολογισμού η οποία θα έπρεπε να αναφέρει ποσά εγγυήσεων προς τις τράπεζες αλλά η σελίδα ήταν λευκή.

Δεν μας είπαν ότι διεθνείς οίκοι έχουν ποντάρει στην ραγδαία αύξηση των θανάτων στην Ελλάδα με τεράστια κεφάλαια.

Δεν μας είπαν ότι παράνομα χρησιμοποίησαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων για αγορά ομολόγων του Ελληνικού δημοσίου τα οποία τώρα πάνε για «κούρεμα» και ταυτόχρονα ακούγονται πως πηγαίνουν για έναν νέο ασφαλιστικό νόμο γιατι τα αποθεματικά είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Δεν μας είπαν πως από το 1993 σταμάτησαν την χρηματοδότηση του Ινστιτούτου Γεωλογικών Μελετών το οποίο έκανε έρευνες για το ποιος είναι ο πλούτος της Ελλάδας στο υπέδαφος και τώρα τα παραδίδουν στα αφεντικά τους αχρηστεύοντας εντελώς τον ΙΓΜΕ.

Δεν μπήκαν στον κόπο οι εκλεγμένοι-εκλεκτοί του λαού να του πουν την εναλλακτική λύση ότι μπορούμε να φύγουμε από το ευρώ και ελεύθεροι πλέον από κάθε κηδεμονία και εκβιασμό να αρνηθούμε την εξυπηρέτηση του χρέους το οποίο απειλεί την κυριαρχία και την οντότητα της πατρίδας μας και που κατα τα διεθνή προηγούμενα αυτό ονομάζεται επαχθές και υπάρχουν προηγούμενες νομολογίες οι οποίες απήλαξαν άλλες χώρες από τους τοκογλύφους.


Δεν ήθελαν εκλογές απαξιώνοντας τον λαό, οι ίδιοι που έριχναν αναθέματα και τάχα αγωνίστηκαν ενάντια στην χούντα τώρα έφτιαξαν την δική τους χούντα.

Δεν θέλουν επίσης μια επιτροπή λογιστικού ελέγχου του χρέους για να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που πρέπει.

Αυτοί είναι οι «έντιμοι» πολιτικοί μας που τάχα κόπτονται για τον λαό και την πατρίδα αλλά ξεπουλάν την περιουσία που ανήκει στον λαό αποφεύγοντας συστηματικά τόσα χρόνια να βάλουν διαχειριστές και όχι τα τσιράκια τους για να διευθύνουν τον δημόσιο τομέα.

Αναρωτιέμαι Έλληνα πολίτη αν σου αρέσει που παίζουν με την νοημοσύνη σου. Χαζός δεν είσαι γιατί τόσα χρόνια σκαρφιζόσουν κομπίνες που δεν μπορούσε να συλάβει ανθρώπινος νους για να γευτείς το κόκκαλο που σου πετούσαν κάτω από το τραπέζι που τρωγόπιναν με τον Κόκκαλη τον Μπόμπολα τον Λαμπράκη και τους άλλους.


Αναρωτιέμαι πως δεν έχεις θυμώσει που το παιδί σου δεν έχει βιβλίο να διαβάσει και λιποθυμά από την ασιτία.

Αναρωτιέμαι που δεν έχεις θυμώσει που σου έκλεψαν την ζωή για να χαρίσουν κέρδη στα φιλαράκια τους.

Δεν έχεις τα κότσια να υπερασπιστείς ούτε καν τα παιδιά σου;

Σου έδωσαν λάθος ερωτήσεις στις οποίες ούτε καν σε άφησαν να απαντήσεις. Και όσο τους αφήνεις τόσο πιο πολύ αποθρασύνονται και τόσο πιο πολύ σου πετάνε στα μούτρα τα εγκληματικά τους ψέματα.

Άσε τα Χριστούγεννα, φέτος ο υιός του θεού δεν πρόκειτε να γεννηθεί. Ο άγιος Βασίλης θα σε περιμένει στον δρόμο να υπερασπιστείτε τουλάχιστον τα παιδιά μας.

Ποια γιορτή, ποιος γιορτάζει, γίνεται να γιορτάσεις όταν γύρω σου μυρίζει ο θάνατος του λαού και μια ολόκληρης πατρίδας;

Δεν θα υπάρξει καμιά γέννηση.

Αν δεν ξυπνήσεις και αν δεν χτυπήσεις την γροθιά στο τραπέζι θα υπάρχει μόνο μια διαρκής σταύρωση.

Καλές γιορτές δεν εύχομαι.

Η μόνη χρήσιμη ευχή είναι ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ.
Nicolas Tz

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Εθιστήκαμε στο ...δούλεμα ή απλά σταματήσαμε να σκεπτόμαστε;"

Leave a reply