[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Λιβύη: «εκτός ελέγχου» ομάδες ενόπλων σύμφωνα με τον ΟΗ
Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Κρατούνται 8000 υποστηρικτές του Καντάφι, σε μυστικά κέντρα

Λιβύη: «εκτός ελέγχου» ομάδες ενόπλων σύμφωνα με τον ΟΗΕ


Λίβυοι ένοπλοι βρίσκονται «εκτός ελέγχου» και κρατούν χιλιάδες άτομα σε μυστικά κέντρα κράτησης, την ώρα που η αδύναμη προσωρινή κυβέρνηση προσπαθεί να διατηρήσει την εξουσία, είπαν αξιωματούχοι του ΟΗΕ στο Συμβούλιο Ασφαλείας, μιλώντας για την κατάσταση στη Λιβύη.

Σύμφωνα με τον απεσταλμένο του ΟΗΕ, Ίαν Μάρτιν, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η βία στην Τρίπολη, το Μπάνι Ουαλίντ και τη Βεγγάζη.

Αξιωματούχοι του ΟΗΕ αναφέρουν ότι περισσότεροι από 8.000 υποστηρικτές του Καντάφι κρατούνται από ένοπλες ομάδες, ενώ προσθέτουν ότι υπάρχουν πληροφορίες και για βασανιστήρια.

Τη Δευτέρα τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στην Μπάνι Ουαλίντ. Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ δήλωσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας ότι αυτές οι συγκρούσεις σημειώθηκαν ανάμεσα σε κατοίκους της πόλης και επαναστάτες, αλλά ότι λανθασμένα μεταδόθηκε πως υποστηρικτές του Καντάφι κατέλαβαν την πόλη.

«Το προηγούμενο καθεστώς ανετράπη, αλλά η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι ο λαός της Λιβύης συνεχίζει να ζει με την βαθιά ριζωμένη κληρονομιά του» δήλωσε ο Ίαν Μάρτιν.

Εκανε λόγο για «αδύναμους, πολλές φορές απόντες, κρατικούς θεσμούς, μαζί με τη μακρά απουσία πολιτικών κομμάτων και οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών που κάνουν τη μετάβαση της χώρας (στη δημοκρατία) πιο δύσκολη».

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση παλεύει να πείσει για τη νομιμότητά της, με όπλα να διατίθενται ελεύθερα, ενώ προειδοποίησε ότι οι συγκρούσεις θα μπορούσαν να λάβουν μεγαλύτερες διαστάσεις.

Την ίδια ώρα, η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Νάβι Πιλάι εξέφρασε ανησυχίες για τους κρατούμενους από τις δυνάμεις των επαναστατών, κάνοντας λόγο για περισσότερους από 8.500 κρατούμενους σε περίπου 60 κέντρα κράτησης.

«Η πλειοψηφία των κρατουμένων κατηγορούνται ότι είναι πιστοί στον Καντάφι και ότι περιλαμβάνουν έναν μεγάλο αριθμό πολιτών της υποσαχάρειας Αφρικής» τόνισε.



STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Λιβύη: «εκτός ελέγχου» ομάδες ενόπλων σύμφωνα με τον ΟΗ"

Leave a reply