[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Η Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας...
Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Σε χθεσινή συνέντευξη στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk, ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank Τόμας Μάγερ υπογράμμισε την κρισιμότητα του ελληνικού προβλήματος και των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές. Ο κ. Μάγερ έδωσε έμφαση στη βαρύνουσα σημασία της συμμετοχής των ιδιωτών πιστωτών στην απομείωση του ελληνικού χρέους, η οποία....εκτιμά ότι θα είναι ουσιαστικά μεγαλύτερη του 50%:

Η παραίτησή των ιδιωτών από το 50% των απαιτήσεών τους, θα οδηγήσει σε διαγραφή που θα αγγίζει το 70%. Επομένως η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα είναι πολύ δυναμική. Ο δημόσιος τομέας δεν έχει έως τώρα παραιτηθεί από τις δικές του απαιτήσεις, γεγονός που γεννά αμφιβολιες ότι η Ελλάδα θα είναι μακροπρόθεσμα φερέγγυα μετά την παραίτηση των ιδιωτών πιστωτών».

«Οι συνθήκες είναι πολύ κρίσιμες»
Ο Tόμας Μάγερ τόνισε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί το πρώτο τρίμηνο του 2012 σχεδόν 90 δις ευρώ για την εξυπηρέτηση του χρέους της και την αναδιάρθρωση του χρέους στον ιδιωτικό τομέα και προειδοποίησε: «Αν δεν πάρει αυτά τα χρήματα, τότε είναι γεγονός ότι θα χρεοκοπήσει και θα προκληθεί μία ανεξέλεγκτη χρεοκοπία εντός της ευρωζώνης. Από αυτήν την άποψη οι συνθήκες είναι πολύ κρίσιμες».
Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank εκτιμά ότι δεν έχουν αλλάξει πολλά από τον Απρίλιο του 2010, όταν η Ελλάδα αντιμετώπισε για πρώτη φορά την απειλή του χρέους και θεωρεί ότι η χώρα «συνεχίζει να κινείται παράλληλα στο χείλος της χρεοκοπίας».
Κλείνοντας, ο κ. Μάγερ παρατηρεί ότι η οικονομική εξυγίανση της ευρωζώνης είναι μία διαδικασία που δεν μπορεί να ολοκληρωθεί εντός δύο ετών. Αυτή θα διαρκέσει, κατά τη γνώμη του, συνολικά έως το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας.
dw-world.de

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Η Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας..."

Leave a reply