[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Δεκάδες νεκροί από μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στη Νιγηρία
Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Από τις πολλαπλές εκρήξεις που είχαν στόχο κυβερνητικά κτίρια, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 120 άνθρωποι
Δεκάδες νεκροί από μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στη ΝιγηρίαΠολλαπλές εκρήξεις στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 120 άτομα και τραυμάτισαν δεκάδες στην πόλη Κάνο της βόρειας Νιγηρίας σε μία σειρά βομβιστικών επιθέσεων που οι Αρχές θεωρούν ότι ήταν συντονισμένες.

Υπό το φόβο νέων επιθέσεων δεν θα πραγματοποιηθούν οι διαδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν το Σάββατο στο Λάγος κατά της διαφθοράς της κυβέρνησης.

Οι Αρχές στην πόλη Κάνο επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά το μπαράζ των βομβιστικών επιθέσεων.

Ανάμεσα στους στόχους ήταν τέσσερα αστυνομικά τμήματα, η έδρα της Υπηρεσίας Κρατικής Ασφάλειας, καθώς και τα γραφεία διαβατηρίου και μετανάστευσης.

«Είμαι ακόμη σε κατάσταση σοκ και δεν μπορώ ακόμα να νιώσω το σώμα μου» δήλωσε ο Αμπού Γκάμπριελ της κρατικής υπηρεσίας αρωγής για καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης στην πολιτεία Κανό. «Άκουσα θόρυβο και μέσα στο αρχηγείο της αστυνομίας και ακολούθησαν καπνός, φωνές και σύγχυση. Λίγη ώρα μετά ακούστηκαν και άλλες εκρήξεις από παντού στο κέντρο της πόλης» πρόσθεσε.

Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν επίσης και στην πόλη Γεναγκόα, στην πολιτεία Μπαγέλσα, στη νότια Νιγηρία, από τις οποίες δεν υπάρχουν θύματα.

Την ευθύνη των επιθέσεων ανέλαβε η εξτρεμιστική ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ με ανακοίνωσή της.

Η οργάνωση που ανέφερε ότι οι επιθέσεις έγιναν σε εκδίκηση για τις συλλήψεις μελών της στην Κάνο, έχει κλιμακώσει τις ενέργειές της στη Νιγηρία τις τελευταίες εβδομάδες, σκοτώνοντας τουλάχιστον πενήντα ανθρώπους μετά τα Χριστούγεννα, όταν είχε σημειωθεί μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων εναντίον εκκλησιαζόμενων.

Η Μπόκο Χαράμ καλεί να επιβληθεί ο κορανικός νόμος, η Σαρία, σε ολόκληρη τη Νιγηρία, εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης ανάμεσα στο χριστιανικό νότο και τον μουσουλμανικό βορρά.

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Δεκάδες νεκροί από μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στη Νιγηρία"

Leave a reply