[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Γερμανία: "Ελλάδα, κράτος που δεν λειτουργεί πια"
Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Φουντώνουν και πάλι τα σενάρια για χρεοκοπία της Ελλάδας στη Γερμανία, όπου τα μεγαλύτερο μέρος του Τύπου κάνει λόγο για επιστροφή στη δραχμή. "Τι βοηθούν νέα δάνεια και κούρεμα όταν το κράτος στο σύνολό του δεν λειτουργεί πια;", αναφέρει το Der Spiegel.

Η γερμανική έκδοση των Financial Times αναφέρει, ότι πολλοί επενδυτές θεωρούν εδώ και καιρό, ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει. "Όμως οι χώρες της ευρωζώνης και οι ιδιώτες πιστωτές καταβάλλουν προσπάθειες να αποφευχθεί μια στάση πληρωμών με τη βοήθεια ενός δεύτερου πακέτου οικονομικής βοήθειας. Στόχος ένα κούρεμα 50%".

"Σκληραίνουν τα μέτωπα μεταξύ ιδιωτών πιστωτών και ελληνικής κυβέρνησης. Την Τετάρτη θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις που διακοπήκαν χωρίς αποτέλεσμα την περασμένη Παρασκευή. Ιδίως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε άσκησε παρασκηνιακά πιέσεις για χαμηλότερα επιτόκια στα νέα ομόλογα αναφέρουν πληροφορίες από Αθήνα και Βερολίνο", γράφει η Handelsblatt.

Πάντα καυστικό το περιοδικό Der Spiegel, γράφει "Τι βοηθούν νέα δάνεια και κούρεμα όταν το κράτος στο σύνολό του δεν λειτουργεί πια;"

Όπως μάλιστα εξηγεί ο συντάκτης του άρθρου, "η ανεργία έχει φθάσει σε ύψος ρεκόρ, στο 18% και η οικονομία θα συρρικνωθεί φέτος για πέμπτη συνεχή χρονιά κατά 7% σύμφωνα με τους Βρετανούς οικονομολόγους του Economist Intelligence Unit. Ως προς την ανταγωνιστικότητα η Ελλάδα καταλαμβάνει σταθερά μια από τις τελευταίες θέσεις στην κατάταξη Doing Business της Παγκόσμιας Τράπεζας. Ίσως ο λόγος να είναι ότι για να ιδρύσεις μια επιχειρήσεις υπάρχουν 120 διαφορετικοί δρόμοι. Στην Ελλάδα χρειάζονται 6 μήνες για αυτό που στη Βουλγαρία απαιτεί 5 μέρες".

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung κάνει λόγο για όλο μεγαλύτερη ανάληψη βάρους στην όλη υπόθεση, χαρακτηρίζοντας τον Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί, "καταδιωκόμενο", που το μόνο που του απομένει είναι να υιοθετήσει τις γερμανικές σχέσεις.STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Γερμανία: "Ελλάδα, κράτος που δεν λειτουργεί πια""

Leave a reply