[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Επτά στα δέκα αφεντικά θα διώξουν κι άλλο κόσμο
Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Πού θα φτάσει η ανεργία στην χώρα;H σύγχρονη κοινωνικη μάστιγα προσλαμβάνει όλο και πιο εφιαλτικές διαστάσεις και, πλέον, οι συνέπειες της διεύρυνσής της φαίνεται ότι θα απειλήσουν με διαλυτικά φαινόμενα την χώρα. Την ώρα που ήδη εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι συνωστίζονται στα γραφεία του ΟΑΕΔ για το επίδομα και που επίσης εκατοντάδεις χιλιάδες άλλοι δεν έχουν καν δικαίωμα σε αυτό, καθώς έχουν ήδη καταστεί μακροχρόνια άνεργοι, επτά στις δέκα επιχειρήσεις αναφέρουν σε σχετικές έρευνες ότι μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα προχωρήσουν σε νέες μειώσεις προσωπικού.

Με βάση την Τριμηνιαία Ηλεκτρονική Έρευνα"HR Pulse" της ICAP και σύμφωνα με απαντήσεις που δόθηκαν έως και λίγες μέρες πριν τις Γιορτές:

• 7 στις 10 εταιρείες θα έχουν μειώσει το προσωπικό τους, σε διάστημα 6 μηνών,
• 3 στις 10 εταιρείες θα έχουν προβεί σε μειώσεις μισθών σε διάστημα 6 μηνών,
• όλοι ανεξαιρέτως απήντησαν ότι μελετούν μέτρα μείωσης του κόστους, αλλά λίγοι έχουν εισάγει διαδικασίες μείωσης κόστους που συνδέονται με πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις,
• σχετικά λίγοι μέχρι τώρα έχουν προβεί σε σημαντικές περικοπές παροχών προς το προσωπικό.

Θυμίζουμε εδώ ότι, με βάση τις πλέον πρόσφατες ανακοινώσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, οι άνεργοι προσεγγίζουν πλέον στην χώρα μας το 1 εκατομμύριο πολίτες, ενώ με βάση τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, ο μη οικονομικά ενεργός πληθυσμός έχει ξεπεράσει τον ενεργό.

Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ.

Σε ένα ενδιαφέρον, αλλά πιο αγοραίο στοιχείο, σύμφωνα με τους δείκτες ανθρώπινου δυναμικού (HR Metrics) που για πρώτη φορά συλλέγονται συστηματικά και δείχνουν μεταξύ άλλων ότι ο μέσος όρος κόστους μισθοδοσίας για έναν Director είναι €105.000 ευρώ ενώ ο αντίστοιχος για έναν Manager / Supervisor κυμαίνεται στα €55.000 ευρώ.

Σχετικά με την έρευνα, ο κ. Γιώργος Χάρος, Εκτελεστικός Διευθυντής ICAP People Solutions, δήλωσε σχετικά: «Η ανταπόκριση της αγοράς στην πρώτη αυτή έρευνα για θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού ήταν πολύ θετική. Η έρευνα αυτή έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό σε μία καθημερινότητα των επιχειρήσεων που αλλάζει και που η συντεταγμένη πληροφόρηση θα συμβάλει στην ορθή λήψη αποφάσεων. Οι επαγγελματίες του Ανθρώπινου Δυναμικού έχουν την ανάγκη να γνωρίζουν τί συμβαίνει δίπλα τους και γύρω τους ώστε να μπορούν να λαμβάνουν έγκαιρα σημαντικές αποφάσεις και να τεκμηριώνουν τις επιλογές τους».STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Επτά στα δέκα αφεντικά θα διώξουν κι άλλο κόσμο"

Leave a reply