[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Χρυσοχοϊδης: «Δεν διάβασα το Mνημόνιο, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις!» (video)
Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Σάλο προκάλεσε η δήλωση-παραδοχή του Μ. Χρυσοχοΐδη ότι δεν διάβασε το Μνημόνιο, καθώς είχε άλλες υποχρεώσεις.

Ο υπουργός Ανάπτυξης προχώρησε σε νέα παρέμβαση, και με ανακοίνωση του επιδιώκει να αιτιολογήσει τη στάση του: "Ναι, επαναλαμβάνω ότι το μνημόνιο δεν το διάβασα. Δεν ασχολήθηκα, όχι με το κείμενο, αλλά ούτε καν με τις διαδικασίες της δήθεν διαπραγμάτευσης. Αυτό δεν το δήλωσα ούτε το είπα με καμάρι. Πολύ περισσότερο δεν το λέω για να αποσείσω ευθύνες από πάνω μου. Ίσα-ίσα το αντίθετο".

Ο κ. Χρυσοχοΐδης συμπληρώνει
: "Το θεωρώ από τα σημαντικότερα λάθη της πολιτικής μου διαδρομής. Γιατί δεν εκτίμησα σωστά την κρισιμότητα των στιγμών και απορροφήθηκα με το μερικό, το έργο μου σαν υπουργός, αντί να ασχοληθώ με το μείζον, την ευθύνη μου σαν μέλος της ηγεσίας της χώρας. Το είπα για να τονίσω το πόσο όλοι μας χρειάζεται να αλλάξουμε".

"Είχαμε μάθει να εμπιστευόμαστε τον κάθε αρχηγό, πρωθυπουργό
. Και στη Βουλή να ψηφίζουμε και στη διακυβέρνηση να συναινούμε. Αυτοί οι καιροί πέρασαν και το μοντέλο εξαντλήθηκε. Χρειάζεται συλλογικότητα, ατομική ευθύνη και συνεισφορά. Οι βουλευτές αντέδρασαν στην πρόταση Πετσάλνικου και έσωσαν τη χώρα. Μακάρι να το είχα κάνει, μακάρι να το είχαμε κάνει και για το μνημόνιο".

Και καταλήγει
: "Σε αυτές τις στιγμές ο τόπος χρειάζεται καθαρά λόγια και γενναία αυτοκριτική. Μόνο έτσι θα φτιάξουμε ηγεσίες και θα βοηθήσουμε την πατρίδα. Λένε πως στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται. Τέτοιοι κανόνες σιωπής, η υποκρισία του πολιτικά ορθού, πρέπει να σπάσουν. Αυτοί οι κανόνες μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση. Είμαι αποφασισμένος να δώσω όλες τις δυνάμεις μου σ’ αυτό".

Η παραπάνω ανακοίνωση αναρτήθηκε και στο Facebook, στη σελίδα του κ. Χρυσοχοΐδη. Ακολούθησε καταιγισμός σχολίων, τα οποία μόνο κολακευτικά για τον υπουργό δεν ήταν...

Διαβάστε: Χαμός στο Twitter με τη δήλωση Χρυσοχοΐδη

"Δεν διάβασα το Μνημόνιο"


Στη σοκαριστική παραδοχή ότι "δεν διάβασε το Μνημόνιο γιατί είχε άλλες υποχρεώσεις" προέβη ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μια ημέρα μετά την δήλωση της πρώην υπουργού Εργασίας Λούκας Κατσέλη, ότι η είχε στη διάθεσή της τρεις ώρες για να διαβάσει το Μνημόνιο...

"Δεν διάβασα το Μνημόνιο, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις, είχα άλλα καθήκοντα. Είχα να αντιμετωπίσω το έγκλημα ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Δεν ήταν δική μου δουλειά" δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΣΚΑΙ.

Παράλληλα, δήλωσε ότι συμφωνεί με τον Κ. Σημίτη, ο οποίος τη Δευτέρα σε ομιλία του στο Βερολίνο επέκρινε το Μνημόνιο, γιατί συντάχθηκε πρόχειρα και έχει πρόβλεψη για συνάρτηση των στόχων με τις πραγματικές εξελίξεις.

Ο ίδιος ανέφερε ότι το Μνημόνιο υπογράφηκε κάτω από συνθήκες πανικού γιατί υπήρχε ενδεχόμενο παύσης πληρωμών και στηρίχθηκε σε κάποιες παραδοχές που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα με ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα με μέτρα που χτυπούσαν την αγορά."Η διαπραγμάτευση έγινε πολύ οριζόντια, και έκανε αισιόδοξη και απλοϊκή πρόβλεψη ότι τα πράγματα θα εξελίσσονταν με έναν τρόπο- τα πράγματα δεν εξελίσσονται με τον τρόπο που θες εσύ. Τα αλλεπάλληλα μέτρα οδηγούσαν σε μεγαλύτερη ύφεση γιατί μείωναν τη ρευστότητα", υπογράμμισε.

Και πρόσθεσε: "Άκουσα προχθές στο Εθνικό Συμβούλιο (του ΠΑΣΟΚ) ότι τα κάναμε όλα καλά πικράναμε το λαό αλλά σώσαμε τη χώρα, εγώ δεν το λέω αυτό".

Αναφορικά με την κριτική που έχει ασκήσει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε: "Δεν παίρνω πίσω τις δηλώσεις για τον Παπανδρέου, κάποιους ενοχλεί ο τόνος μου, δεν είναι θέμα αισθητικής έχει να κάνει με τις δυσκολίες που περνάνε οι άνθρωποι".

Σχετικά με το θέμα που έχει ανακύψει για το έλλειμμα του 2009, δήλωσε: "Πολύ κακώς εισαγγελείς ασχολούνται με ζητήματα που ακουμπάνε με εθνικά θέματα. Οι χθεσινοί εισαγγελείς δεν ασχολήθηκαν με ό,τι έκανε ο Αλογοσκούφης το 2004 [την απογραφή], τα στοιχεία είναι επικυρωμένα από την Eurostat είναι απαράδεκτο άσκοπο και άτοπο αυτό που συνέβη".


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Χρυσοχοϊδης: «Δεν διάβασα το Mνημόνιο, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις!» (video)"

Leave a reply