[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Αναδρομικό «ψαλίδι» έως και 12% στις κύριες συντάξεις άνω των 1300 ευρώ- Μείωση σε όλες τις επικουρικές
Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Αφού έψαξαν σε βάθος για να βρουν τα μέτρα που θα εξασφαλίσουν τα 325 εκατ ευρώ, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι την νύφη πρέπει να πληρώσουν και πάλι οι συνταξιούχοι.

Το τελικό σχέδιο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από ανώτατη κυβερνητική πηγή προβλέπει ότι θα εφαρμοστεί αναδρομική περικοπή σε όλες τις κύριες συντάξεις –και όχι μόνο σε αυτές των ΔΕΚΟ και των τραπεζών- ύψους άνω των 1300 ευρώ. Η περικοπή θα φτάνει στο 12% και θα εφαρμόζεται στο τμήμα της σύνταξης άνω των 1300 ευρώ.

Για τις επικουρικές αποφασίστηκε η μείωση να κυμαίνεται από 10-20%, μείωση όμως η οποία θα εφαρμόζεται σε ολόκληρο το ποσό της σύνταξης. Θα προστατευτούν μόνο οι επικουρικές κάτω των 200 ευρώ.

Ο εφιάλτης για τους συνταξιούχους είναι ότι θα κληθούν να πληρώσουν μαζεμένες τις περικοπές τεσσάρων συντάξεων διότι μέχρι να εφαρμοστεί ο νόμος θα έχουν ήδη καταβληθεί τέσσερις συντάξεις. Το παράδειγμα αποκαλύπτει το βάρος που θα επωμιστεί για μια ακόμη φορά ο συνταξιούχος: Συνταξιούχος μετά τις περικοπές που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, έχει καταλήξει με μεικτή σύνταξη 1800 ευρώ.

Η σύνταξη του με το νέο καθεστώς θα μειωθεί στα 1740 ευρώ. Το ποσό των 60 ευρώ όμως θα αφαιρεθεί στο τετραπλάσιο με το που θα ισχύσει ο νέος νόμος διότι η περικοπή θα είναι αναδρομική.

Στις επικουρικές συντάξεις, θα εφαρμοστεί κλίμακα

  • Οι συντάξεις κάτω των 200 ευρώ δεν θα υποστούν μείωση
  • Οι συντάξεις από τα 200 έως τα 250 ευρώ, θα κουρευτούν κατά 10% σε ολόκληρο το ποσό
  • Οι συντάξεις από τα 250 έως τα 300 ευρώ θα κουρευτούν κατά 15% για ολόκληρο το ποσό και
  • Οι συντάξεις από τα 300 ευρώ και πάνω θα κουρευτούν κατά 20% για ολόκληρο το ποσό.
Το μόνο που θα διασφαλιστεί είναι ότι καμία σύνταξη δεν θα πέφτει κάτω από τα 200 ευρώ ενώ και στις επικουρικές οι μειώσεις θα ισχύσουν αναδρομικά. Το ψαλίδισμα θα ισχύσει σε όλα τα ταμεία επικουρικής ασφάλισης.
Τόσο για τις επικουρικές όσο και για τις κύριες συντάξεις θα είναι το τρίτο διαδοχικό κούρεμα. Από τα 625 εκατ. ευρώ που ήταν ο λογαριασμός των απροσδιόριστων μέτρων, στις πλάτες των συνταξιούχων πέφτουν πλέον περισσότερα από 400 εκατ. ευρώ.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Αναδρομικό «ψαλίδι» έως και 12% στις κύριες συντάξεις άνω των 1300 ευρώ- Μείωση σε όλες τις επικουρικές"

Leave a reply