[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ολυμπιακός - ΑΕΚ 2-0 (video)
Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα με 2-0 της ΑΕΚ, πέρασε μπροστά με ένα βαθμό στην κορυφή και πλέον σκέφτεται την Ρούμπιν Καζάν


Το έκανε όπως στην Τούμπα!

Ο Ολυμπιακός δεν... άφησε χρόνο και "καθάρισε" το ντέρμπι απέναντι στην ΑΕΚ μέσα στα πρώτα 25' λεπτά!

Οι ποδοσφαιριστές του Ερνέστο Βαλβέρδε μπήκαν αποφασισμένοι να τελειώσουν το ντέρμπι πριν καν αρχίσει και το κατάφεραν από τα πρώτα λεπτά.

Προειδοποίησαν στο 2' με τον Μανιάτη, έκαναν το 1-0 με τον Μέλμπεργκ μόλις στο 5' και αφού ο Μιραλάς προειδοποίησε στο 12' έκανε το 2-0 μόλις στο 24'.

Η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο δεν μπόρεσε να αντιδράσει και στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι κύλησε ομαλά... ενόψη Ρούμπιν.

Πως έπαιξαν

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ξεκίνησε την ενδεκάδα με μία έκπληξη καθώς ο Καζίμ Ρίτσαρντς έκανε το ντεμπούτο στο "Γ. Καραϊσκάκης" απέναντι στην ΑΕΚ.

Ο Τούρκος μέσος πήρε την θέση του Τζαμέλ Αμπντούν στο 4-3-3 και ο Μιραλάς έβγαινε από αριστερά με τον Τζιμπούρ στην κορυφή.

Στο κέντρο ο Ορμπάιθ είχε δίπλα του, τους Μανιάτη και Ιμπαγάσα με τον Αργεντινό να οργανώνει το παιχνίδι των "ερυθρόλευκων", ενώ η τετράδα της άμυνας ήταν οι Μαρκάνο, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος και Τοροσίδης.

Από την άλλη ο Νίκος Κωστένογλου δεν χρησιμοποίησε τον Χοσέ Κάρλος στο 4-3-3 που χρησιμοποίησε. Στην άμυνα ήταν οι Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας και Κοντοές, ενώ στα χαφ ήταν οι Μάκος, Βάργκας, Καφές, με τον τελευταίο σε πιο δημιουργικό ρόλο.

Στην τριάδα της επίθεσης οι Λεονάρντο (αριστερά), Μπέλεκ (δεξιά) και Λυμπερόπουλος (κορυφή).

Καταιγιστικός από το... δεύτερο λεπτό!

Αυτό που φοβόταν η ΑΕΚ και ήθελε ο Ολυμπιακός έγινε από τα πρώτα κιόλας λεπτά της αναμέτρησης.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν αποφασισμένοι για να ανοίξουν γρήγορα το σκορ και αφού προειδοποίησαν με την μεγάλη ευκαιρία του Μανιάτη στο 2’, το κατάφεραν μόλις τρία λεπτά αργότερα με την κεφαλιά του Μέλμπεργκ.

Ο Σουηδός σηκώθηκε ψηλότερα απ’ όλους μετά το κόρνερ του Αριέλ Ιμπαγάσα και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε.
Η ψυχρολουσία για τους παίκτες της ΑΕΚ λειτούργησε αρνητικά και στα επόμενα λεπτά εκεί που ο Ολυμπιακός έδειχνε διψασμένος για δεύτερο γκολ.

Ο Κέβιν Μιραλάς στο 12’ όταν μετά από εξαιρετική ασίστ του Ράφικ Τζιμπούρ δοκίμασε το δυνατό σουτ με το αριστερό, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Αραμπατζή.

Αυτή ήταν και η… προειδοποίηση του Βέλγου για τη φάση του 24ου λεπτού. Ο Τζιμπούρ έφυγε πολύ ωραία από τα αριστερά, έκανε την παράλληλη σέντρα για τον Μιραλάς και αυτός με πλασέ έκανε το 2-0 πανηγυρίζοντας έξαλλα.

Το ίδιο συνεχίστηκε και στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου με την ΑΕΚ να μην βρίσκεις λύσεις να βγει στην επίθεση και τον Ολυμπιακό να παίζει αρκετά ψηλά για να πιέζει την Ένωση.

Το μόνο που κατάφερε στο πρώτο μέρος η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου ήταν να απειλήσει με την κεφαλιά του Λυμπερόπουλου στο 43’ μετά από κόρνερ.

Με το μυαλό... στην Ρούμπιν

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο μέρος και σ' αυτό φυσικά βοήθησε και το προβάδισμα που είχαν οι "ερυθρόλευκοι" με 2-0.

Ο Ολυμπιακός κρατώντας ουσιαστικά την νίκη στα χέρια του δεν απείλησε όσο στα πρώτα 45' λεπτά, διατηρώντας τον έλεγχο του αγώνα.

Η ΑΕΚ από την πλευρά ήθελε να φτάσει σε ένα γκολ που θα την ξαναέβαζε στο παιχνίδι, αλλά η σωστή αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού σε όλες τις γραμμές δεν επέτρεψε στην Ένωση να κάνει πολλές ευκαιρίες.

Στο 63' ήταν και η πρώτη καλή φάση για την ΑΕΚ με τον Νίκο Λυμπερόπουλο να δοκιμάζει το δυνατό σουτ από μακρινή απόσταση, αλλά ο Μέγερι ήταν σε εγρήγορση και έβγαλε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο 67' ο Ολυμπιακός έκανε και την πρώτη του αλλαγή με τον Μιραλάς να βγαίνει τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο και μπήκε ο Αμπντούν.

Οι "ερυθρόλευκοι" δεν απειλήθηκαν μέχρι το τέλος, αντίθετα απείλησαν εκ νέου με τον Μέλμπεργκ στο 85', ενώ λίγο νωρίτερα ο Κοντοές παραλίγο να βάλει αυτογκόλ όταν γύρισε επικίνδυνα την μπάλα στον Αραμπατζή που έδιωξε σε κόρνερ.

Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι και ο Ολυμπιακός πήρε του τρεις βαθμούς που ήθελε και πλέον σκέφτεται το ματς με την Ρούμπιν Καζάν για το Europa League την Τρίτη στην Ρωσία.

*Πριν από την αναμέτρηση τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της Θύρας 7, ενώ η ΠΑΕ Ολυμπιακός είχε ετοιμάσει ένα αφιέρωμα που έπαιξε στα μάτριξ του γηπέδου.

Δείτε τα επίσημα highlights της αναμέτρησης:

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ολυμπιακός - ΑΕΚ 2-0 (video)"

Leave a reply