[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Το BBC διοργανώνει debate με θέμα «την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ»!
Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

ο ΒΒC διοργανώνει στις 21 Φεβρουαρίου στην Αθήνα ντιμπέιτ με θέμα «Η Ελλάδα πρέπει να κηρύξει στάση πληρωμών και να φύγει από το ευρώ».

Ομιλητές υπέρ της πρότασης είναι ο Νουριέλ Ρουμπινί, καθηγητής Οικονομικών και Διεθνών Επιχειρήσεων στο Stern Business School της Νέας Υόρκης και ο Κώστας Λαπαβίτσας, καθηγητής Νομικής και Κοινωνικών Επιστημών του School of Oriental and African Studies στο Λονδίνο. Ομιλητές κατά της πρότασης είναι ο Ντένις Μακσέιν, βουλευτής (Εργατικό Κόμμα) και πρώην υπουργός για την Ευρώπη, η Μιράντα Ξαφά, πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνές Νομισματικού Ταμείου, πρόεδρος της EF Consulting.

Το ενδιαφέρον ντιμπέιτ θα γίνει στην αγγλική γλώσσα, στο «Θέατρον», Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, και διοργανώνεται από την Intelligence Squared Greece και το BBC World News.

Το σενάριο που θα απασχολήσει το ντιμπέιτ είναι το εξής: «Η κλιμάκωση του ελληνικού εθνικού χρέους σηματοδοτεί την πρώτη μεγάλη κρίση της ευρωπαϊκής οικονομίας από όταν τέθηκε σε κυκλοφορία το ενιαίο νόμισμα το 2002. Μέσα σε λίγους μήνες η Ελλάδα έπαψε να είναι μια χώρα στο περιθώριο της ευρωζώνης και έγινε η πηγή των μεγαλύτερων φόβων των Ευρωπαίων ηγετών. Παρά τα πακέτα διάσωσης της τρόικας και τα αυστηρά μέτρα λιτότητας, δεν φαίνεται να υπάρχει φως στο τούνελ.

Ολο και περισσότεροι, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αρχίζουν να υποστηρίζουν μια λύση που έμοιαζε αδιανόητη πριν από λίγο καιρό: ότι η Ελλάδα οφείλει να χρεοκοπήσει και να επιστρέψει στη δραχμή. Χρειάζεται η Ελλάδα να έχει περισσότερο έλεγχο του νομίσματός της; Πώς θα επηρέαζε η επιστροφή στη δραχμή τις διεθνείς και εγχώριες αγορές, αλλά και την καθημερινότητα των ανθρώπων; Είναι η Ελλάδα το πρώτο ντόμινο; Ποιες θα ήταν οι επιπτώσεις μιας τέτοιας κίνησης για την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία; Θα επιβίωνε η ευρωζώνη ενός τέτοιου σοκ;»


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Το BBC διοργανώνει debate με θέμα «την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ»!"

Leave a reply