[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Εκλογές τον Απρίλιο ανακοίνωσε η κυβέρνηση
Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

"Διαβολοβδομάδες" οι τρεις επόμενες λέει ο Π.Καψής


Με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, προανήγγειλε διεξαγωγή εθνικών εκλογών τον Απρίλιο.


"Η θητεία της κυβέρνησης, μπορεί να προσδιοριστεί;", ήταν το ερώτημα που έθεσαν οι δημοσιογράφοι. "Η κυβέρνηση πρώτα θα ολοκληρώσει τον Μάρτιο το έργο της και θα γίνουν εκλογές τον Απρίλιο" επισήμανε ο κ. Καψής και πρόσθεσε: "Μην με βάζετε να αναφερθώ σε εβδομάδες ή σε ημερομηνίες".
Όπως είπε ο κ. Καψής, το Μάρτιο θα τελειώσει η διαδικασία του PSI, επομένως θα μπορέσουν να προκηρυχτούν εκλογές. Εν τω μεταξύ, μεσολαβούν «κολασμένες» εβδομάδες, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

"Οι επόμενες τρεις εβδομάδες θα είναι οι «διαβολοβδομάδες». Εάν δείτε τον κατάλογο των ενεργειών που πρέπει να γίνουν, για να προχωρήσει το PSI και η νέα δανειακή σύμβαση είναι εξαιρετικά πιεστικές. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, οι όποιες αλλαγές χρειαστεί να γίνουν, θα γίνουν, αλλά με αναγνώριση ότι αυτή η κυβέρνηση έχει μπροστά της ένα συγκεκριμένο έργο και ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και αυτό συνεπάγεται συγκεκριμένες ανάγκες", είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος και στον ανασχηματισμό.

Επίσης, κατά την ενημέρωση ο κ. Καψής εξέφρασε την ικανοποίηση του πρωθυπουργού μετά την ψήφιση των νέων μέτρων από τη διευρυμένη πλειοψηφία του ελληνικού Κοινοβουλίου. «Ήταν μήνυμα της ισχυρής θέλησης της Ελλάδας να μείνει η χώρα στο ευρώ» τόνισε σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Παράλληλα, παρείχε στήριξη στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτση και, αναφερόμενος στις καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας, έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο.

Τέλος σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος δεν θα θα προχωρήσει σε δομικό ανασχηματισμό, αλλά σε περιορισμένο, προκειμένου να αντικαταστήσει τις κενές θέσεις που προέκυψαν μετά τις πρόσφατες παραιτήσεις μελών της κυβέρνησης.

Με τον τρόπο αυτό διαψεύδονται τα σενάρια ότι ο κ. Παπαδήμος έχει λάβει το πράσινο φως για να σχηματίσει ένα νέο υπουργικό συμβούλιο αποτελούμενο από τεχνοκράτες.
Ερώτημα είναι ωστόσο αν θα καλυφθούν όλες οι θέσεις των παραιτηθέντων υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών ή μόνο οι απολύτως απαραίτητως όπως για παράδειγμα το πόστο του υπουργού Υποδομών, Μεταφορων και Δικτύων αλλά και ακόμη μία άγνωστη παράμετρος. Δηλαδή ποια πρόσωπα θα υπουργοποιηθούν και αν θα πρόκειται για τεχνοκράτες ή στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Εκλογές τον Απρίλιο ανακοίνωσε η κυβέρνηση"

Leave a reply