[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Η Δημοκρατία είναι “ακριβή” και παθιασμένα ερωτεύσιμη...
Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Γράφει η Νάνσυ Καλαφάτη


"Αυτοί που βρίσκονται ψηλά, θεωρούν ταπεινό να μιλάς για το φαΐ...

Ο λόγος; Έχουνε κιόλας φάει! Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί...Οι έμποροι φωνάζουν για αγορές...Οι άνεργοι κάποτε πεινούσαν...Τώρα πεινάνε κι΄ όσοι εργάζονται!

Αυτοί που αρπάζουν το φαΐ από το τραπέζι, κηρύττουν τη λιτότητα....

Αυτοί που τη χώρα σέρνουν στην άβυσσο... κομπάζουν πως είναι «τέχνη» να κυβερνάς τον Λαό!

Όταν αυτοί που είναι ψηλά μιλάνε για Ειρήνη... ο απλός Λαός ξέρει, πως έρχεται πόλεμος". Προφητικές σειρές γραμμένες από τον Μπέρτολντ Μπρεχτ! Επίκαιρες όσο και στην εποχή του. Οι μέρες και οι ώρες, φέρνουν όσα έντονα και δραματικά, δεν έφεραν δεκαετίες ολόκληρες στην Ελλάδα!Αλλά ο Λαός δεν πιάνεται στον ύπνο πλέον! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ απροετοίμαστος!

Το ποτήρι παραγέμισε με τα "ξερατά" όλων εκείνων που χρόνια υπηρετούσαν δόλιους αφεντάδες, φερόμενοι δεσποτικά στην ίδια τους της πατρίδα και δε χωράει άλλο!

Η βρώμα σκορπίζεται πρώτα επάνω τους και έπειτα γύρω τους...

Τους οσμίζονται όσοι -σε πείσμα τους- δραπέτευσαν από τα μαντριά και δε χάθηκαν όπως οι τσοπάνηδες περίμεναν! Οι αισθήσεις τους για να μπορέσουν να επιβιώσουν στο δάσος με τα θηρία, οξύνθηκαν...

Αναγνωρίζουν πλέον από τη μυρωδιά τους τυράννους της πατρίδας!

Μάλιστα είναι ευκολότερη η "αναγνώριση". Οι ανθέλληνες πήραν πολλά θάρρη, φόρεσαν επιδεικτικά το ένδυμα της ξιπασιά κι άρχισαν να κυκλοφορούν επιδεικνύοντας τα

άνομα πλούτη που σώρευαν, ως άριστοι μισθοφόροι των ξένων συμφερόντων.

Το ίδιο το σύστημα που έστησαν οι "ενδοτικοί" επί γενιές- καμουφλάροντας κάτω από χρώματα και ιδεολογήματα τις κολασμένες ορέξεις τους- το ίδιο το σύστημα τους προδίδει και τους προσπερνά... Γιατί στην παρούσα χρονική συγκυρία, ο Λαός δεν είναι οι αγράμματοι καλοκάγαθοι χωριάτες του 20ου αιώνα, που σέρνονταν πίσω από ταξίματα και προστάτες "πολιτικούς".

Πιό δυτικά αλλά και στο κέντρο της Ευρώπης επίσης γίνονται ανατριχιαστικές αποκαλύψεις:Χυδαία οι... εταίροι μας τρίζουν τα "δόντια" και εκδηλώνουν τη λυκοφιλία τους, με καταιγισμό αντικρουόμενων δηλώσεων. Είναι και αυτό, ένα κόλπο! Μια τακτική του συστήματος που με πολυσπερμία αντιφατικών ειδήσεων, επιδιώκει να μπλοκάρει τον πολίτη στον καταιγισμό της πληροφόρησης, ώστε στο τέλοςνα μην μπορεί να αναγνωρίζει κατά που γέρνει η αλήθεια και σε τι αποσκοπούν τα ψεύδη.

Είναι αλήθεια ότι μας παίζουν σκληρά οι ευρωπαίοι Επίτροποι. Μας παίζουν ρεβασινστικά και ναζιστικά Μέρκελ και Σόϊμπλε. Έχει εξαφανισθεί ο Μπαρόζο! Ολλανδία και Φινλανδία μετά επιτάσεως ζητάνε την αποπομπή μας από το Ευρώ, ουραγοί της "ομόφυλης" Γερμανίας.

Αλλά είναι η χώρα μας ακριβώς που ζητάνε να αποκεφαλίσουν ή μήπως η σκληρή μάχη δίνεται προκειμένου να χαντακωθεί η ουμανιστική ιδέα της Ευρώπης; Να σβήσει ο κυματοθραύστης- νόμισμα , που παρεμποδίζει το οικονομικό μονοπώλιου του δολαρίου και του Γουάν;

Είναι ένα ανθελληνικό παραλήρημα όλων αυτών, η πίεση που δέχεται η Ελλάδα ή ένας έμμεσος τρόπος για να φύγουμε από μόνοι μας από την Ευρωζώνη, επειδή υπολογίζουν οι Μερκοζί ότι θα τους στοιχίσει λιγότερο;

Είναι μια μπλόφα, απλώς για να παρασυρθεί η Ελληνική Κυβέρνηση, να φοβηθεί και να εκχωρήσουν τα πάντα επειδή είναι και δειλοί και ανίκανοι να δουλέψουν;

Σκοπεύουν να χαρίσουν για άλλη μια φορά τα πάντα ; Θέλουν να μας πουλήσουν τσάμπα, για άλλον έναν αιώνα στις "ημέτερες συμμαχικές δυνάμεις";

Δεν επιχειρούν κάτι πρωτότυπο: Το έπραξαν κάποτε στο Ναβαρίνο και επέβαλαν εκβιαστικά Βαβαρούς βασιλείς και επιτηρητές και όλα τα δεινά της φαγωμάρας που προστέθηκαν, στα καλλιεργημένα επί τουρκοκρατίας ελαττώματα της ρουφιανιάς, της προδοσίας και της υποτέλειας.

Το πέτυχαν πάλι στο β παγκόσμιο Πόλεμο.

Η ρήση θαυμασμού του Τσόρτσιλ, ότι στο εξής θα λέμε πως "οι ήρωες πολεμάνε σαν τους ΄Ελληνες", έμεινε ένα απλός λόγος παρηγοριάς για όσα ακολούθησαν μετά...

Ήρθε αμέσως η κατοχή από τους ναζί, οι δολοφονίες και το ξεκλήρισμα από τους προγόνους της Μέρκελ και του Σόϊμπλε και η απαλλοτρίωση της περιουσίας του Ελληνικού Λαού.

Οι φίλοι της Αντίστασης κατά του Χίτλερ, Βρετανοί και Γάλλοι, άλλαξαν γρήγορα το τροπάριο του θαυμασμού και της φιλίας και δεν έδωσαν στην Ελλάδα όσα εδικαιούτο.

Αντιθέτως υποδαύλισαν τον Εμφύλιο... Και βεβαίως και τότε, πολιτικοί μας συνεργαζόμενοι με "χθόνια" εντός και εκτός Ελλάδος συμφέροντα, παρέσυραν το Λαό, σε άλλες αδελφοκτόνες καταστάσεις.

Αυτοί και οι φίλοι τους, παρακράτησαν ως λεία το υστέρημα του Λαού μας, παραπείθοντας με τα χρόνια ότι τους χρωστάμε και παρά πάνω! Κι όχι μόνον δεν επέστρεψαν ή δεν πλήρωσαν τίποτα για τα κλοπιμαία, αλλά επιχειρούν μέχρι σήμερα να υφαρπάξουν ότι μας απέμεινε, ακόμη κι αυτά. Που έχει κρυμμένα στα σπλάχνα της η χώρα!

Μόνον που σήμερα, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά: Τούτοι οι νεοέλληνες, έχουν ξυπνήσει περισσότερο από τις προηγούμενες γενιές! Έχουν οπλιστεί με γνώσεις και επίγνωση του τρόπου λειτουργίας του συστήματος. Μπορούν να σταθούν άτρομοι και ψύχραιμοι απέναντί του και να το αντιμετωπίσουν! Αρκεί εκεί στα ξένα που σπούδασαν να μην τους "κατήχησαν" για να γίνουν ανθέλληνες!

Σήμερα οι Έλληνες δείχνουν ότι ξεπετάγονται και ότι ήδη αρχίζουν και ξεδοντιάζουν το σάπιο σύστημα προκαλώντας τον πανικό και τις λάθος ενέργειες των συμβιβασμένων.

Αλλά χρειάζεται πολλή μεγάλη προσοχή, γιατί ακόμη το φως δε έχει νικήσει το σκοτάδι!

Ακόμη ο "εωσφόρος τους" δε χάθηκε στα τάρταρα... Ναι! Σιγά -σιγά, βήμα προς βήμα- μικρής ή μεγαλύτερης αντίληψης Έλληνες- βρίσκουμε τη χαμένη μας Ελλάδα κι ευτυχώς ανασαίνει ακόμη!

Έχει βεβαίως τραύματα και μώλωπες πολλούς, από τα "σύγχρονα" βασανιστήρια των ληστών της....Ξεραμένα αίματα από τους βιασμούς και θα χρειαστεί πολύ καιρό για να ανανήψει!

Αλλά εμείς θα φροντίσουμε να μην περάσουν πλέον άλλα "μικρόβια" στον οργανισμό της!

Η μόνη "γιάτρισσα" που θα επιτρέψουμε να σπεύσει στο προσκεφάλι της, θα είναι η κόρη της η Δημοκρατία! Απεριποίητη βεβαίως από την αγωνία για τη μητέρα της Ελλάδα, μοιάζει θαμπή...

Σιγά-σιγά, όταν θα ξεπεραστούν τα δύσκολα, τότε από το χαμόγελό της και μόνο, θα λάμψει και πάλι ο Κόσμος. Ψυχραιμία λοιπόν και παντού νηφαλιότητα: Οι πολίτες θέλουμε πια να μας ακούνε και να μας συμμερίζονται οι πολιτικοί μας. Θέλουμε ΄Ελληνες και αδιάφθορους πολιτικούς, που να περπατούν ανάμεσά μας χωρίς να κρύβονται από φόβο και αδυναμίες!

Θέλουμε "οδηγητές" και εργάτες πολιτικούς, που θα μας μας δείξουν τους ευθείς δρόμους της ανάπτυξης και της προόδου. Που θα μας πάνε -επιτέλους- στους μοντέρνους καιρούς και θα πάψουν την οπισθοδρόμηση του τόπου, σε όλα τα επίπεδα...

Θα φτωχύνουμε; Πιθανόν...αλλά ως απόγονοι του Οδυσσέα του πολυπράγμονα, θα βρούμε τους τρόπους ώστε να γίνουμε και πάλι στ΄ αλήθεια πλούσιοι και όχι υπηρέτες του πλαστικού χρήματος.

Θα μας βοηθήσει σε αυτό η ίδια μας η χώρα , που μας προσφέρεται στα πάντα ! Η Ελλάδα που περιμένει μόνον τους "καθαρούς" εργάτες της, για τον καλό και μεγάλο τρύγο!

Όμως θα πρέπει να αποδείξουμε ότι μάθαμε επιτέλους "να κουβεντιάζουμε ήρεμα κι απλά" βουλώνοντας τα αυτιά, για να μην ακούμε τις αναχρονιστικές σειρήνες και τους τραγικούς που μας κυβέρνησαν μέχρι σήμερα!

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Η Δημοκρατία είναι “ακριβή” και παθιασμένα ερωτεύσιμη..."

Leave a reply