[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ηλίθιοι, το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι ευρώ ή δραχμή, είναι η πείνα!
Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Γράφει ο Δευκαλίων


«Ευρώ η Δραχμή» είναι πλέον το μόνιμο επιχείρημα όλων όσων τάχθηκαν υπέρ της νέας δανειακής σύμβασης. Με αυτό το αφοπλιστικό κατά την γνώμη τους επιχείρημα πιστεύουν ότι κατακεραυνώνουν όλους όσους έχουν αντίθετη γνώμη και θέση. Και αν τύχει και κάποιος δυστυχής αντιμνημονιακός προσπαθήσει να ψελλίσει κάποιο αντίθετο λόγο, τότε τον κατακεραυνώνουν με το αδυσώπητο κατά την γνώμη τους επιχείρημα: «Εξυπηρετείς όσους έχουν βγάλει τα χρήματα τους στο εξωτερικό και επιδιώκουν να χρεοκοπήσουμε και να περάσουμε στην δραχμή ώστε όταν τα φέρουν πίσω να κερδίσουν πολύ περισσότερα. Συμμετέχεις στην συνομωσία της δραχμής».

Ας τα πάρουμε ένα-ένα. Η στήλη δεν αποκλείει ότι είναι πιθανόν κάποιοι σε προηγούμενη χρονική περίοδο να έχουν βγάλει τα χρήματα τους στο εξωτερικό. Σήμερα δε να επιδιώκουν ή να περιμένουν την χρεοκοπία της χώρας και το πέρασμα στην δραχμή ώστε επαναπατρίζοντας τα χρήματα τους να έχουν τεράστια αύξηση της αγοραστικής τους δύναμης. Το σίγουρο είναι ότι σε οποιαδήποτε εξέλιξη, δηλαδή είτε κούρεμα των ομολόγων και ελεγχόμενη χρεοκοπία, άρα και την συνεπακόλουθη πτώση των αξιών στο εσωτερικό, είτε μη ελεγχόμενη χρεοκοπία και πέρασμα στην δραχμή, άρα τεράστια αύξηση του πληθωρισμού, όσοι έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό και τις επαναπρατρίσουν θα κερδίσουν τεράστια ποσά.

Και ερωτά ο άσημος και ταπεινός Δευκαλίων

Ποιος ήταν Πρωθυπουργός της Ελλάδας όταν έγινε η μαζική φυγή καταθέσεων; Ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ποιος ήταν Υπουργός Οικονομικών; Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Που είναι σήμερα αυτοί οι δύο; Ο μεν πρώτος ηγείται του ΠΑΣΟΚ και είναι ο ένας εκ των δύο πλέον πόλων στήριξης της κυβέρνησης Λ. Παπαδήμου, ο δε δεύτερος επιβραβεύτηκε για την συνέπεια του στην προστασία της Ελληνικής Οικονομίας αναλαμβάνοντας το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Δηλαδή σε απλά Ελληνικά αυτοί που με την πολιτική τους έδωσαν σάρκα και οστά στην συνομωσία της δραχμής σήμερα είναι μεταξύ άλλων και τιμητές της παραμονής της χώρας στο ευρώ.

Πάμε τώρα στην ουσία της υπόθεσης. Ανακοινώθηκε η ύφεση του Δ΄ τριμήνου του 2011. Αισίως έφτασε στον μαγικό αριθμό 7%. Όσο ακριβώς πρόβλεπε η στήλη μήνες πριν. Τονίζοντας για μία ακόμα φορά την θέση μας ότι μη ελεγχόμενη χρεοκοπία και πέρασμα στην δραχμή είναι τραγωδία, ρωτάμε με τις καλύτερες των προθέσεων…

Ποιος φταίει γι’ αυτήν την ύφεση; Η μνημονιακή πολιτική είναι δυστυχώς η μόνη απάντηση.

Και συνεχίζουμε με μία ακόμα ερώτηση.

Για πόσο καιρό η χώρα μπορεί να συνεχίσει να πορεύεται με τόσο μεγάλη ύφεση; Δυστυχώς και εδώ η απάντηση είναι μία και μοναδική. Όσο συνεχίζονται οι μνημονιακές πολιτικές δηλαδή κατά τα φαινόμενα πολύ λίγο καιρό ακόμα.

Κάτι πρέπει να γίνει άμεσα αν είναι δυνατόν. Να σταματήσει να τροφοδοτείται η ύφεση από την δημοσιονομική πολιτική. Δηλαδή να σταματήσει να εφαρμόζεται μνημονιακή πολιτική.

Πως θα γίνει αυτό; Είτε με την σύμφωνη γνώμη, είτε σε αντίθεση με την ΕΕ. Απλά είναι τα πράγματα.

Προτού ή ύφεση κάνει την μαζική πείνα γεγονός και πραγματικό εφιαλτικό δεδομένο, προτού υπάρξουν νεκροί από πείνα πρέπει να σταματήσει αυτή η πολιτική.

Ηλίθιοι, το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι ευρώ ή δραχμή, είναι η πείνα!

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ηλίθιοι, το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι ευρώ ή δραχμή, είναι η πείνα!"

Leave a reply