[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
ΟΙ φωτιές της "μεγάλης προβοκάτσιας"... τεράστια ερωτηματικά και οι ευθύνες...
Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Διαστάσεις καταστροφής του ιστορικού κέντρου της Αθήνας προσλαμβάνει , η οργανωμένη προβοκάτσια που εξελίσσεται από το απόγευμα , στην σκιά μιας μεγάλης και ειρηνικής κινητοποίησης των πολιτών που πλημμύρισαν το Σύνταγμα και αναγκάστηκαν να διαλυθούν λόγω της εκτεταμένης χρήσης δακρυγόνων , χημικών , αλλά και την βροχψή των μολότωφ.


Τα ερωτήματα είναι τεράστια καθώς υπήρχαν πάνω από 6.000 αστυνομικοί στο κέντρο και το κυριότερο η πολιτική ηγεσία της χώρας ήταν απολύτως ενημερωμένη για σχέδια εμπρησμών και εκτεταμένων καταστροφών που θα ελάμβαναν χώρα την μέρα του μεγάλου συλλαλητηρίου την Κυριακή . Μάλιστα – και αυτό μεταδόθηκε από όλα τα Μ.Μ.Ε – τα μεσάνυχτα της Παρασκευής μόλις ολοκληρώθηκε το Υπουργικό Συμβούλιο , υπήρξε συνεργασία του Πρωθυπουργού με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη , ο οποίος του παρουσίασε φακέλους με πληροφορίες για οργανωμένους εμπρησμούς και καταστροφές στη διάρκεια του συλλαλητηρίου και μάλιστα ζήτησε την πλήρη κάλυψη του Πρωθυπουργού για τους χειρισμούς που θα έκανε .
Και παρ’ όλα αυτά το κέντρο της Αθήνας τυλίχτηκε στις φλόγες και οι γνωστοί άγνωστοι έκαναν πάλι πάρτι .
Δυστυχώς χάθηκε η μεγάλη ειρηνική διαμαρτυρία χιλιάδων πολιτών .


Χάθηκε όμως και η ουσία της συζήτησης στη Βουλή , που θα έδινε την ευκαιρία στους πολίτες να ακούσουν όλες τις απόψεις και την επιχειρηματολογία για το Ναι ή το Όχι στο νέο μνημόνιο .
Οργανωμένη Προβοκάτσια; Ανεξέλεγκτη δράση ομάδων του υπόκοσμου ; Προβοκάτσια εξ αμελείας ; Ότι και να είναι οι ευθύνες είναι τεράστιες …

ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ… «ΟΔΟΜΑΧΙΕΣ»


Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το κέντρο της Αθήνας μετά το συλλαλητήριο κατά του μνημονίου και πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή.

Λίγο μετά τις εννέα, πάνω από δέκα κτήρια -ανάμεσά τους οι ιστορικοί κινηματογράφοι «Αττικόν» και «Άστυ» και τα κεντρικά της Alpha- τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Δεκάδες άτομα διακομίστηκαν σε νοσοκομεία με ελαφρά τραύματα ή αναπνευστικά προβλήματα. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική σε ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας και αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν στο Twitter ότι υπάρχει πανικός και άνθρωποι ποδοπατούνται.

Λίγο πριν από τις 11 το βράδυ, τα επεισόδια μαίνονται στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα, καθώς η αστυνομία απωθεί και πάλι τους διαδηλωτές από την πλατεία.

Επεισόδια ξέσπασαν και στη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο.

Απόπειρα κατάληψης του δημαρχείου Αθηναίων στην πλατεία Κοτζιά. Τα ΜΑΤ απώθησαν τους κουκουλοφόρους και προχώρησαν σε προσαγωγές, ωστόσο 15 άτομα παραμένουν εγκλωβισμένα στο κτήριο.
Παρανάλωμα το κτήριο του καταστήματος Kosta Boda και του κινηματογράφου «Αττικόν» στη γωνία στη γωνία της Χρήστου Λαδά με τη Σταδίου.
Στις φλόγες και ο κινηματογράφος «Άστυ» και η διπλανή καφετέρια στην πλατεία Κοραή.
Πλιάτσικο σε πολλά καταστήματα, ανάμεσά τους το οπλοπωλείο στην Ομόνοια.
Τουλάχιστον 35 πολίτες μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι ή με αναπνευστικά προβλήματα στα νοσοκομεία «Γενικό Κρατικό» και «Σωτηρία». Όλοι, πάντως, αναμένεται να πάρουν σύντομα εξιτήριο.
Σύμφωνα με την τηλεόραση του Mega, υπάρχουν επίσης 50 τραυματίες αστυνομικοί.
Στις φλόγες και τα κεντρικά γραφεία της Alpha Bank στη γωνία Πεσματζόγλου και Πανεπιστημίου. Σύμφωνα με τη ΝΕΤ, από τα υπόγεια του κτηρίου απεγκλωβίστηκαν εργαζόμενοι.
Περίπου 30 κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως, πυρπόλησαν αυτοκίνητα και τραυμάτισαν δύο αστυνομικούς.
Δύο καταστήματα -μια καφετέρια Starbucks και ένα υποκατάστημα της Eurobank- πυρπολήθηκαν στην οδό Κοραή.
Πυρκαγιά και στο εμπορικό κέντρο στη γωνία της Χαριλάου Τρικούπη με τη Φειδίου.
Πυρκαγιά στην Εθνική Τράπεζα στην οδό Αιόλου.
Στις φλόγες κτήριο στην Ευριπίδου.
Φωτιά και σε τράπεζα στη γωνία Ιπποκράτους και Ακαδημίας.
Φωτιά στο κατάστημα «Γερμανός» στη Μπενάκη.
Νέα επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος μετά την επιστροφή των κουκουλοφόρων.
Πόλεμος με πέτρες και μολότοφ σε γύρω δρόμους -Μητροπόλεως, Ακαδημίας, Πανεπιστημίου, Ιπποκράτους, Βουκουρεστίου, Σίνα, Χαριλάου Τρικούπη.
Μέχρι τις 23.00 είχαν γίνει 25 προσαγωγές.
Το κέντρο είναι σχεδόν απρόσιτο για τα πυροσβεστικά οχήματα και τα ασθενοφόρα λόγω των αυτοσχέδιων οδοφραγμάτων, και η πυροσβεστική απηύθυνε έκκληση στους διαδηλωτές να ανοίξουν τους δρόμους. Πυροσβεστικό όχημα δέχτηκε επίθεση στην Ιπποκράτους.


Καταλήψεις στο Βόλο

Όπως αναφέρει η ΝΕΤ λίγο μετά τις 23.00, διαδηλωτές κατέλαβαν το δημαρχείο του Βόλου και κατέστρεψαν τα γραφεία της εφορίας στην πόλη.
Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια ξέσπασαν στην ουρά της μεγάλης πορείας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν ομάδες νεαρών άρχισαν να σπάνε πινακίδες και κάμερες τραπεζικών καταστημάτων στην οδό Μητροπόλεως και οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Κουκουλοφόροι έσπασαν τη βιτρίνα της τράπεζας FB Bank και πέταξαν μέσα πυρσό, χωρίς όμως να προκληθεί πυρκαγιά, και προκάλεσαν φθορές σε ταξιδιωτικό πρακτορείο.

Οι αστυνομικοί απώθησαν τους διαδηλωτές προς την πλατεία Αριστοτέλους, ωστόσο ο πετροπόλεμος συνεχίστηκε και η ατμόσφαιρα παραμένει τεταμένη.

Ένταση και στο Ηράκλειο

Κατά την διάρκεια της μεγάλης διαδήλωσης στο Ηράκλειο Κρήτης, νεαροί έσπασαν τα τζάμια στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου στη Λεωφόρο Δικαιοσύνης .

Επιθέσεις με πέτρες και ξύλα στα γραφεία δύο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, του Βασίλη Κεγκέρογλου στην πλατεία Ελευθερίας και του βουλευτή Μ. Στρατάκη στην πλατεία Κορνάρου .

Επιθέσεις και στην Κέρκυρα


Στην Κέρκυρα, περίπου 500 διαδηλωτές εισέβαλαν στα γραφεία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Ά. Γκερέκου, και της ΝΔ, Ν. Δένδια, μετά το τέλος της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στις έξι το απόγευμα στην κεντρική πλατείας της πόλης. Οι αστυνομικοί δεν μπόρεσαν να τους σταματήσουν και αφού έσπασαν τις πόρτες των γραφείων κατάστρεψαν ό,τι βρήκαν μέσα στους χώρους.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "ΟΙ φωτιές της "μεγάλης προβοκάτσιας"... τεράστια ερωτηματικά και οι ευθύνες..."

Leave a reply