[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Κατέστρεψαν το πολιτικό ήθος, καταστρέφουν και τη χώρα
Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012 Posted by -

Η χώρα έχει φτάσει στο απροχώρητο και ορισμένοι πολιτικάντηδες χωρίς ίχνος σεβασμού στα ήθη προβαίνουν σε ενέργειες που είναι επικίνδυνες για τη χώρα. Βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού και το μόνο που νοιάζει σε ορισμένους από τους πολιτικούς μας είναι η επανεκλογή τους. Ο σοφός Ελληνικός λαός το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να δώσει τις κατάλληλες απαντήσεις στις εκλογές όποτε και αν γίνουν.

Τα πρόσωπα αυτά που θεωρούν την πολιτική και τα αξιώματα ότι τους ανήκουν βάσει του άγραφου δικαίου πέρι «μονονιμότητας» και «κληρονομικότητας» θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η αξία σε έναν πολιτικό δεν είναι αν εκλεγεί ξανά αλλά αν τον μνημονεύσει η ιστορία. Και δυστυχώς, πολλοί από τους πολιτικούς μας ενδιαφέρονται μόνο για το σήμερα και όχι για το αύριο. Βάσει αυτής της λογικής, η καταστροφή για τη χώρα είναι ανυπολόγιστη γιατί πολλοί από τους πολιτικούς σκεφτόμενοι το προσωπικό συμφέρουν, βάζουν στην άκρη τα εθνικά συμφέροντα. Και πως μπορούν οι πολίτες να εμπιστευτούν τέτοιους ανθρώπους. Φταίνε και οι πολίτες που τους εκλέγουν.

Ποιος όμως δημιούργησε τον εθισμό στους πολίτες να ψηφίζουν τους ανθρώπους που τους τάζουν ρουσφέτια; Οι ίδιοι οι πολιτικοί δημιούργησαν τέτοιες νοοτροπίες και οι πολίτες τις υιοθέτησαν. Άρα φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι για να σωθεί η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί από άτομα με πλήρη απεμπλοκή από τα πολιτικά. Κάτι ανάλογο με τον κ. Παπαδήμο, που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις προθέσεις του ότι επιδιώκει το καλό της χώρας. Και όμως βρίσκονται κάποια κατάλοιπα της πολιτικής σκηνής, κάποιοι άνθρωποι που το μόνο που επιδιώκουν είναι να επιβιώσουν πολιτικά, και δημιουργούν αρνητικό κλίμα για μια κυβέρνηση που έχει ως σκοπό να δώσει το ανάλογο κύρος στη χώρα, ώστε να μπορέσει να διαφυλάξει αυτά που έχει κερδίσει τα τελευταία 30 χρόνια.

Δυστυχώς, όμως μαζί με τα καλά παραμένουν και τα κακώς κείμενα του πολιτικού βίου. Το κακό είναι ότι επηρεάζουν αρνητικά και μεγάλο μέρος των Ελλήνων πολιτών γιατί πολύ απλά τα πλοκάμια τους έχουν απλωθεί σε πολλούς τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της χώρας. Ουσιαστικά, έχει σχηματιστεί μια ιδιότυπη πολιτική «μαφία» που όλοι τους γνωρίζουν, και προσπαθούν να κατρακυλήσουν τη χώρα στα χειρότερα. Αυτοί δεν ανήκουν μόνο στο ΠαΣοΚ και στη Νέα Δημοκρατία αλλά κινούνται σε όλο το πολιτικό φάσμα και εύρος.

Κάτι ανάλογο υπάρχει και σε άλλα κράτη μόνο που σε περιπτώσεις εθνικών κρίσεων κάνουν στην άκρη και αφήνουν τους ανθρώπους που έχουν αναλάβει να λύσουν τα ζητήματα να δράσουν. Εδώ με τον τρόπο τους προσπαθούν να δημιουργήσουν ακόμη περισσότερα προβλήματα. Ηθική υποχρέωση των κομμάτων και των ηγεσιών τους είναι να καθαρίσουν το σάπιο. Εάν δεν μπορέσουν οι πολίτες πρέπει να αναλάβουν δράση. Μόνο έτσι θα μπορέσει η χώρα να βγει από το αδιέξοδο και να απαλλαγεί από τους εκ των έσω και εντός των τειχών της εχθρούς που είναι και οι πιο επικίνδυνοι...


Μιχάλης Αγραφιώτης

-

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Κατέστρεψαν το πολιτικό ήθος, καταστρέφουν και τη χώρα"

Leave a reply