[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Βενιζέλος: «Απαιτείται ξεκάθαρη πολιτική έγκριση από το Eurogroup»
Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Αισιόδος δείχνει, προσερχόμενος στο Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Μεταξύ άλλων, εξέφρασε την ετοιμότητα της ελληνικής πλευράς, να καταλήξουν οι συζητήσεις για το νέο πρόγραμμα καθώς και να ξεκινήσει η δημόσια προσφορά για το PSI.


Από τις Βρυξέλες που βρίσκεται (μαζί με τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο) για τη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, κατά την οποία «ελπίζεται» η οριστικοποίηση του δεύτερου πακέτου στήριξης της ελληνικής οικονομίας, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι εφόσον έχουν εκπληρωθεί όλες οι προϋποθέσεις από την πλευρά της Ελλάδας, η κυβέρνηση αναμένει ότι θα κλείσει σήμερα μια μακρά περίοδος αβεβαιότητας.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι απαιτείται «ξεκάθαρη πολιτική έγκριση» από το Eurogroup και εξέφρασε την ετοιμότητα της ελληνικής πλευράς, να καταλήξουν οι συζητήσεις για το νέο πρόγραμμα καθώς και να ξεκινήσει η δημόσια προσφορά για το PSI. O κ. Βενιζέλος δήλωσε τα ακόλουθα:

«Η Ελλάδα προσέρχεται στη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup έχοντας εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις που της είχαν τεθεί προκειμένου να εγκριθεί το νέο πρόγραμμα, βασική παράμετρος του οποίου είναι το PSI, στο πλαίσιο της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 26/27 Οκτωβρίου 2011.

Η Ελλάδα κινήθηκε σε όλα τα θέματα, συμπεριλαμβανομένης και της συμφωνίας με τον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τις αποφάσεις και τις οδηγίες των οργάνων της Ευρωζώνης. Αυτό επιβεβαιώθηκε στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις του Eurogroup.

Είναι συνεπώς προφανές ότι αναμένουμε σήμερα να κλείσει μια μακρά περίοδος αβεβαιότητας που δεν ωφέλησε ούτε την ελληνική οικονομία ούτε την Ευρωζώνη συνολικά. Η Ευρώπη γνωρίζει πως αυτό που έχει σημασία είναι να στέλνει καθαρά μηνύματα με αποφάσεις που ολοκληρώνονται και εφαρμόζονται και με κανόνες που είναι σταθεροί και δεν μεταβάλλονται κάθε λίγο.

Από τη δική του πλευρά, ο ελληνικός λαός στέλνει στην Ευρώπη το μήνυμα πως έκανε ήδη και θα κάνει τις θυσίες που απαιτούνται για να ανακτήσει η πατρίδα μας την ισότιμη θέση της στην ευρωπαϊκή οικογένεια προστατεύοντας έτσι τις κατακτήσεις πολλών δεκαετιών. Αυτό είναι για τους Έλληνες ζήτημα εθνικής αξιοπρέπειας, αλλά και εθνική στρατηγική επιλογή στην οποία δεν αντιτάσσεται καμία άλλη ολοκληρωμένη και υπεύθυνη επιλογή.

Μέχρι την τελευταία στιγμή η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, τεχνικά προβλήματα τίθενται, επιμέρους παράμετροι εξετάζονται, προτιμήσεις ή προτεραιότητες θεσμικών εταίρων ή κρατών-μελών επηρεάζουν το κλίμα της συζήτησης.

Όλα όμως αυτά πιστεύω ότι θα κριθούν τελικά με βάση την απόφαση της 26.10 και με ύπατο κριτήριο τις αρχές που διέπουν το ευρωπαϊκό εγχείρημα».


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Βενιζέλος: «Απαιτείται ξεκάθαρη πολιτική έγκριση από το Eurogroup»"

Leave a reply