[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Πρώτη είδηση η Ελλάδα σε ολόκληρο τον κόσμο
Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Λίγο πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup...


Από τις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι τη Σαουδική Αραβία και φυσικά σε ολόκληρη την Ευρώπη η αναμενόμενη (;) συμφωνία του σημερινού Εurogroup σχετικά με την εκταμίευση του νέου πακέτου για την Ελλάδα είναι πρώτη είδηση σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης.

Το “Bloomberg” κάνει λόγο πως η συμφωνία για την Ελλάδα βρίσκεται πλέον πολύ κοντά, ενώ και το αμερικανικό δίκτυο CNN αναφέρεται πως οι ανάγκες της Ελλάδας ανέρχονται σε 136 δισεκατομμύρια ευρώ –πέρα των υπολοίπων 34 δισ. που έχουν απομείνει από το πρώτο πακέτο στήριξης- δηλαδή 6 δισ. περισσότερα από όσα συμφωνήθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο, με την Φινλανδία και την Ολλανδία να εμφανίζονται αρνητικές στην προοπτική μεγαλύτερων εκταμιεύσεων.

Η δε Wall Street Journal στην ευρωπαϊκή της έκδοση επισημαινει ότι μία συμφωνία θα φέρει μεγάλη ανακούφιση στις αγορές, ωστόσο δεν σημαίνει ότι "είναι και το τέλος του story για την Ελλάδα", αφού η Αθήνα θα πρέπει να υπερπηδήσει ακόμη πολλά εμπόδια - με πτώτο και καλύτερο την υλοποίηση του PSI που θα οδηγήσει σε "κούρεμα" του χρέους κατά 100 δισεκατομμύρια ευρώ - για να λάβει τα χρήματα

Στη Γαλλία με τις προεδρικές εκλογές να απέχουν κάτι περισσότερο από δύο μήνες, η προσοχή των Μέσω Ενημέρωσης στρέφεται περισσότερο στην Ελλάδα παρά στους δύο υποψηφίους. Η εφημερίδα “Le Figaro” αναφέρεται στην ηλεκτρονική της στην αισιοδοξία που επικρατεί σε Βρυξέλλες και Αθήνα για την αναμενόμενη συμφωνία στη σημερινή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, ενώ και η “Monde” στο ίδιο κλίμα, μεταφέρει τις εκτιμήσεις Ευρωπαίων ηγετών για μια λύση στο «ελληνικό πρόβλημα».

Τα γερμανικά Μέσα ασχολούνται περισσότερο με την παραίτηση του Κρίστιαν Βουλφ, δίνοντας στην Ελλάδα τη «δεύτερη θέση» με τα περισσότερα να αναφέρουν απλώς την αισιοδοξία της γερμανικής πλευράς για την επίτευξη συμφωνίας στο σημερινό eurogroup. Αίσθηση προκαλεί το γερμανικό “Spiegel” που με πρωτοσέλιδο άρθρο του επαναλαμβάνει τη «γραμμή» του, σύμφωνα με την οποία «πρέπει να σταματήσει η ανοησία με τα πακέτα στήριξης της Ελλάδας, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων δεν φθάνει ποτέ στην Ελλάδα αλλά πηγαίνει σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα διεθνώς και επιμένει πως μόνο ένα ευρωπαϊκό Σχέδιο Μάρσαλ μπορεί να σώσει την Ελλάδα»

Ο βρετανικός “Guardian” καλύπτει λεπτό προς λεπτό στην ηλεκτρονική του έκδοση όλες τις εξελίξεις που αφορούν στην περίπτωση της Ελλάδας και στο σημερινό eurogroup με χαρακτηριστικό τίτλο «Η απόφαση για τη διάσωση της Ελλάδας αποφασίζεται σήμερα», ενώ το BBC εστιάζει στην αισιοδοξία του Παρισιού για επίτευξη συμφωνίας.

Στο Βέλγιο, όπου βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο των εξελίξεων, όλα τα Μέσα αναφέρονται στην ελληνική περίπτωση, με την εφημερίδα “La Libre” να κάνει λόγο πως «σήμερα παίζεται η τύχη της Ελλάδας», και την “Le Soir” να κάνει λόγο για την αισιοδοξία της ελληνικής πλευράς


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Πρώτη είδηση η Ελλάδα σε ολόκληρο τον κόσμο"

Leave a reply