[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
εξι διαγραφέντες του ΠΑΣΟΚ στο... κατώφλι της Δημοκρατικής Αριστεράς
Τρίτη 6 Μαρτίου 2012 Posted by STEVENIKO

Tην ώρα που η πόρτα της Ιπποκράτους παραμένει ερμητικά κλειστή για τους 22 διαγραφέντες του ΠΑΣΟΚ που καταψήφισαν τη νέα δανειακή σύμβαση, έξι από αυτούς έρχονται να ταράξουν τα νερά με νέο κείμενο που υπογράφουν.

«Όταν κλείνει ένας ιστορικός κύκλος, με τον σημερινό μάλιστα τρόπο, τότε συμπαρασύρει και τις πολιτικές δυνάμεις που τον υπηρέτησαν», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ανεξάρτητοι πλέον βουλευτές Ηλίας Θεοδωρίδης, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Θεόδωρος Παραστατίδης, Τσετίν Μουχάμερ Μάντατζη, Γεώργιος Παπαμανώλης και Γιάννης Αμοιρίδης. Στο κείμενο, οι έξι διαγραφένετες βουλευτές κρατούν σαφείς αποστάσεις από την πολιτική γραμμή του ΠΑΣΟΚ και κάνουν λόγο για μια «νέα κοινωνική συμμαχία εργαζομένων, επιστημόνων, παραγωγών και παραγωγικών επιχειρήσεων θα αναδειχθεί ως πολιτική συμμαχία».

Με τον τρόπο αυτό φουντώνουν εκ νέου τα σενάρια που θέλουν την προσχώρηση των ανεξάρτητων βουλευτών στον Φώτη Κουβέλη και τη Δημοκρατική Aριστερά.

Ακολουθεί ολόκληρο το σχετικό κείμενο:

«Όταν κλείνει ένας ιστορικός κύκλος, με τον σημερινό μάλιστα τρόπο, τότε συμπαρασύρει και τις πολιτικές δυνάμεις που τον υπηρέτησαν.

Οι υπεύθυνοι των μεγάλων στρεβλώσεων της μεταπολίτευσης (η ενσωμάτωση στο κράτος που έπρεπε να αλλάξουμε, η συμφιλίωση και η τροφοδότηση της τεράστιας παραοικονομίας, η οποία εκτόπισε την πραγματική οικονομία, η εκτροπή των δημοκρατικών διεκδικήσεων προς την συνδιοίκηση και την συνδιαχείριση με τα κρατικά συνδικάτα) δεν μπορούν να αποτελέσουν τους φορείς του εγχειρήματος εξόδου από την κρίση. Στον αντίποδα τώρα η υιοθέτηση ενός νεοφιλελεύθερου μονόδρομου ως συνταγή εξόδου από την κρίση είναι καταστροφική και αδιέξοδη για τον λαό και την Χώρα.

Η αναγέννηση της πολιτικής προϋποθέτει την αναγέννηση του δημοκρατικού πολιτικού κόμματος και την επανατοποθέτηση του στο κέντρο του δημοκρατικού μας συστήματος. Η λαϊκή βούληση δεν μπορεί να εκφραστεί από το Κοινοβούλιο χωρίς δημοκρατικά κόμματα μαζικής συμμετοχής και απόφασης. Οι εκλογές που έρχονται θα αποτελέσουν την πρώτη φάση αποδόμησης, πολτοποίησης ενός ανίκανου πολιτικού συστήματος, αυτού που αποτελεί τον κύριο υπεύθυνο της κρίσης.

Η πρωτοφανής μετατόπιση των κοινωνικών στρωμάτων, η κατάρρευση της μεσαίας τάξης άδειασε τις κομματικές πυραμίδες από την κοινωνική τους αναφορά και εκπροσώπηση και οδηγεί αναπόφευκτα στην ανασύνθεση των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

Μια νέα κοινωνική συμμαχία εργαζομένων, επιστημόνων, παραγωγών και παραγωγικών επιχειρήσεων θα αναδειχθεί ως πολιτική συμμαχία όλων των δημιουργικών δυνάμεων για την ανοικοδόμηση μιας νέας Ελλάδας. Ένα νέο μοντέλο νεοελληνικού πολιτισμού (αξιών-προτύπων-συμβόλων) θα αναδειχθεί στην θέση του παλιού. Η ανασύνθεση ενός πλουραλιστικού δημοκρατικού εναλλακτικού συνασπισμού πολιτικών δυνάμεων σε μια ριζοσπαστική κατεύθυνση διακυβέρνησης της Χώρας στα πλαίσια του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού αποτελεί το ζητούμενο για τον Ελληνικό λαό.

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
ΗΛΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ (ΠΕΛΛΑΣ),
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΕΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ)
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ (ΚΙΛΚΙΣ),
ΤΣΕΤΙΝ ΜΟΥΧΑΜΕΡ ΜΑΝΤΑΤΖΗ (ΞΑΝΘΗΣ)
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΜΑΝΩΛΗΣ (ΚΥΚΛΑΔΩΝ)
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ (ΠΙΕΡΙΑΣ)»


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "εξι διαγραφέντες του ΠΑΣΟΚ στο... κατώφλι της Δημοκρατικής Αριστεράς"

Leave a reply