[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
CNN: Πώς «μαράθηκε» η δημοκρατία στην Ελλάδα
Κυριακή 4 Μαρτίου 2012 Posted by -

"Τους τελευταίους μήνες είμαστε μάρτυρες μιας δραματικής αλλαγής στο δημοκρατικό πολίτευμα της Ελλάδας η οποία σε συνδυασμό με την εξάρτηση από τα ξένα κεφάλαια οδηγεί στην εθνική ταπείνωση". Με αυτά τα λόγια ξεκινά ο Όθων Αναστασάκης το άρθρο του το οποίο είναι δημοσιευμένο στο site του CNN και αποτελεί μέρος του αφιερώματος του δικτύου στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα αυτή την περίοδο.

Το άρθρο κάνει λόγο για αλλοίωση της δημοκρατίας στη χώρα μας και αναφέρεται στους λόγους που την προκάλεσαν. "Το κοινοβούλιο έχει πλέον ένα συμβολικό διαδικαστικό χαρακτήρα με τον τρόπο που ψηφίζει τους νόμους και η επιβολή ενός ξένου επιτρόπου επιτίθεται στη δημοκρατική καρδιά της χώρας" αναφέρει χαρακτηριστικά.

Οι άνθρωποι πλέον έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στα πολιτικά πρόσωπα και την ευθύνη φέρουν "η κακοδιαχείρηση, η πολιτική ανικανότητα και οι χαμένες ευκαιρίες για μεταρρυθμίσεις" τονίζει.

"Η οικονομική κρίση και η κοινωνική αλλοτρίωση πήγαν τη δημοκρατία πολλά χρόνια πίσω στη χώρα μας." αναφέρει ο συντάκτης.

Το άρθρο αναφέρεται στις πληγές που δέχθηκε η δημοκρατία στην Ελλάδα κατά την πρόσφατη ιστορία της αλλά τονίζει ότι σήμερα η ελληνική δημοκρατία δεν απειλείται από κάποιον εσωτερικό διχασμό αλλά από εξωτερικές δυνάμεις και συγκεκριμένα τα δυτικοδημοκρατικά κράτη.

Κλείνοντας αναφέρει "αυτό που ζούμε τώρα στην Ελλάδα είναι δημοκρατική οπισθοδρόμηση. Σύντομα η χώρα θα χρειαστεί ανασύνταξη πολιτική και οικονομική".


-

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "CNN: Πώς «μαράθηκε» η δημοκρατία στην Ελλάδα"

Leave a reply