[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Και αν μια μέρα πέφτουν σφαίρες αντί για τόκους;
Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012 Posted by -

του Λουκά Δ. ΣυμπεράΣύμφωνα με σημερινά Ισπανικά δημοσιεύματα το έλλειμμα της Ισπανίας διπλασιάστηκε από το 4% στο 8%. Και μιλάμε για μία χώρα που σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν Μερκοζί και Τροϊκανοί ακολουθεί πιστά τα όσα δεσμεύτηκε να υλοποιήσει. Στην Ιρλανδία σύμφωνα με εκεί δημοσιεύματα συζητείται το ενδεχόμενο να πέσει στο «τραπέζι» η λύση του δημοψηφίσματος. Εδώ θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τη στάση της Γερμανίδας Καγκελάριου Μέρκελ. Για την Πορτογαλία η οικονομική κατάσταση επίσης δεν είναι καλή, ενώ για εμάς ούτε λόγος.

Οι προαναφερθείσες χώρες μαζί με την Ιταλία έχουν δεσμευτεί να υλοποιήσουν ένα πρόγραμμα που ουσιαστικά σχεδιάστηκε σε πολύ μεγάλο ποσοστό από την Γερμανία. Την ίδια στιγμή, σημερινή δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό του γερμανικού περιοδικού Stern, έδειξε ότι η δημοτικότητα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της από το 2009.

Οι πολίτες του Ευρωπαϊκού Νότου που κυρίως βάλλονται από τα παιχνίδια των κυβερνήσεων τους, αλλά και εκείνα της Γερμανικής οικονομικής πολιτικής, διαβάζοντας ότι οι Γερμανοί πολίτες ούτε λίγο ούτε πολύ συμφωνούν με την εξαθλίωση που τους επιβάλλεται μόνο με συμπάθεια δεν θα δουν τα αποτελέσματα των Γερμανικών δημοσκοπήσεων. Αν και οι πρώτες αντιδράσεις ήδη ξεκίνησαν όλα δείχνουν ότι είναι θέμα χρόνου οι αντιδράσεις κατά της Γερμανίας να πληθύνουν σε Ευρωπαϊκό πια επίπεδο. Αν γυρίσουμε την σελίδα του χρόνου θα δούμε ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει συσπείρωση των πολιτών στο εσωτερικό της Γερμανίας.

Μπορεί ολόκληρος ο πλανήτης να κοιτάζει αυτή τη στιγμή προς τη Μέση Ανατολή ή εναλλακτικά να παρακολουθεί με αγωνία τη διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ και BRICS (Βραζιλία, Ινδία, Κίνα, Ρωσία), στην ουσία όμως ο πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει στον Ευρωπαϊκό Νότο και αν ακόμη δεν έχει γίνει ευρέως γνωστό, είναι γιατί στην παρούσα φάση αντί να πέφτουν σφαίρες, πέφτουν …τόκοι! Το ενδεχόμενο να κηρύξει μια οποιαδήποτε χώρα πόλεμο με στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Γερμανίας λόγω της οικονομικής πολιτικής της, φυσικά και αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας και δεν θα το δούμε ποτέ. Αυτό όμως που είναι πολύ πιθανό να δούμε, είναι το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν να πέφτουν μια μέρα σφαίρες αντί τόκους στον Ευρωπαϊκό Νότο μιας και οι επώδυνες για την κοινωνία αποφάσεις αυξάνονται σε γοργούς ρυθμούς.

Τα επόμενα χρόνια υπάρχει κίνδυνος να βρεθούμε μπροστά στο εφιαλτικό σενάριο να αντιληφθούμε ότι οι γνωστοί σε όλους πόλεμοι δεν έχουν καμία διαφορά από τις κοινωνικές εξεγέρσεις με την παράλληλη προσπάθεια καταστολής αυτών. Ακόμη πιο εφιαλτικό είναι το ενδεχόμενο το συγκεκριμένο σενάριο να πάρει μορφή ντόμινο ανάμεσα σε χώρες και ουσιαστικά να βρεθούμε μπροστά σε μια νέα «άνοιξη», την Ευρωπαϊκή. Σε μια «άνοιξη» που οι σύμμαχοι δεν θα μιλούν απαραίτητα την ίδια γλώσσα και το κοινό χαρακτηριστικό τους θα είναι τα χνώτα πείνας!

Αν σε όλα τα πιο πάνω συνυπολογίσει κανείς ότι εκτός Ευρώπης και πιο συγκεκριμένα Ανατολικά της Ελλάδας οι διαμάχες μεταξύ των κρατών δεν φαίνεται να μπορούν να λυθούν απαραίτητα μέσω αντίστοιχων σχεδιασμών παρά μόνο με πόλεμο μέχρις εσχάτων, ο καθένας αντιλαμβάνεται που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούμαστε, όχι ως χώρα, αλλά και ως πλανήτης!

-

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Και αν μια μέρα πέφτουν σφαίρες αντί για τόκους;"

Leave a reply