[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Το πανόραμα της 30ης αγωνιστικής
Κυριακή 22 Απριλίου 2012 Posted by STEVENIKO

ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα 0-2

Με διπλό στην Κρήτη κόντρα στον ΟΦΗ (0-2) ολοκλήρωσε ο ΠΑΣ Γιάννινα τις υποχρεώσεις του στην εφετινή Σούπερ Λίγκα.

Και οι δυο ομάδες ήταν αδιάφορες βαθμολογικά, έχοντας εξασφαλίσει την παραμονή τους στην κατηγορία, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να είναι φτωχό σε ρυθμό και τους 22 ποδοσφαιριστές πάνω στο χορτάρι εμφανώς να σκέφτονται την επόμενη μέρα.

Ο ΟΦΗ ήταν γενικά ανώτερος, όμως οι Ηπειρώτες στάθηκαν πιο τυχεροί και κατάφεραν να εκμεταλλευτούν δυο αντεπιθέσεις για να πάρουν τη νίκη. Το 1-0 έγραψε ο Τζάνης στο 63' και εννιά λεπτά αργότερα ο Βίλα σφράγισε τη νίκη της ομάδας του.


Δόξα Δράμας-ΑΕΚ 1-1


Το βαθμό της ισοπαλίας μοιράστηκαν στο μεταξύ τους 1-1 στο Καυτανζόγλειο η ουραγός και εδώ και καιρό καταδικασμένη Δόξα Δράμας με την αδιάφορη ΑΕΚ.
Το μόνο που αξίζει να κρατήσει κανείς από το ματς είναι η επανεμφάνιση του Έιντουρ Γκούντγιονσεν, ο οποίος πήρε χρόνο συμμετοχής από τον Νίκο Κωστένογλου σχεδόν έξι μήνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του.


Ο Κυβελίδης στο 57' έκανε το 1-0 για τη Δόξα, όμως της Δράμας δεν κατάφερε να κρατήσει το υπέρ της σκορ μέχρι τέλους, αφού ο Λεονάρντο στο 70' τιμώρησε την αργή αμυντική αντίδραση των γηπεδούχων και με όμορφη λόμπα έφερε το ματς στα ίσια.

Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ 4-3


Σε ένα ματς-γιορτή του ποδοσφαίρου με επτά τέρματα και όμορφο θέαμα ο Λεβαδειακός επικράτησε με 4-3 εντός έδρας του ΠΑΟΚ, ο οποίος παρά την ήττα του τερμάτισε στην τρίτη θέση στην κανονική περίοδο.

Η ήττα αυτή, πάντως, κόστισε και έναν βαθμό στον "δικέφαλο" από τα play off, καθώς θα ξεκινήσει από τους μηδέν πόντους (όπως και η ΑΕΚ και ο Ατρόμητος), έναντι τεσσάρων του Παναθηναϊκού.

Μπορεί οι φιλοξενούμενοι να ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ με τον Αθανασιάδη στο 21', όμως χάρη στο αυτογκόλ του Μελισσά δύο μόλις λεπτά αργότερα ο Λεβαδειακός έφερε το ματς στα ίσια.

Στη συνέχεια ο Βασιλείου στο 47' έβαλε στο τιμόνι του οδηγού τους γηπεδούχους, για να έρθει όμως ο Ίβιτς στο 77' και ο Αθανασιάδης στο 83' να ανατρέψουν ξανά το σκορ υπέρ του ΠΑΟΚ.

Παρόλα αυτά, οι ποδοσφαιριστές του Λεβαδειακού δεν το έβαλαν κάτω και αφού αρχικά ισοφάρισαν εκ νέουν με τον Ναπολεόνι στο 86', κατάφεραν με τον Μαχαίρα στις καθυστερήσεις να πάρουν τη νίκη.

Ξάνθη-Εργοτέλης 4-2

Μετά από έξι χρόνια στη Super League, ο Εργοτέλης «αποχαιρέτησε» απόψε την κατηγορία των μεγάλων του ποδοσφαίρου.
Η ομάδα της Κρήτης στον «τελικό» της Ξάνθης ηττήθηκε 4-2 από την αδιάφορη βαθμολογικά τοπική ομάδα και από τη νέα σεζόν θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής (Football League).

Ο Εργοτέλης θα μπορούσε, εάν είχε επικρατήσει στα Πηγάδια κι έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, Άρης-Κέρκυρα, να έπαιζε μπαράζ με τους «Φαίακες» για το ποιος θα έμενε στη Super League. Σε ένα τόσο καθοριστικό ματς η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων.

Βρέθηκε να χάνει στο 67΄ από το γκολ του Μάνταλου, ωστόσο, ο Τζούνιορ στο 72΄ έδωσε και πάλι ελπίδες. Ο Σουάνης στο 75΄ και ο Τσουμάνης στο 81΄ έβαλαν ταφόπλακα στα όνειρα των Κρητικών. Παρά το γεγονός ότι μείωσαν στο 86΄ με τον Λεάλ, στις καθυστερήσεις ο Αλτιπαρμακόφσκι «σφράγισε» οριστικά τον υποβιβασμό τους (4-2).

Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-2


Έξι μέρες πριν τον τελικό του Κυπέλλου, ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 τον Ατρόμητο στο Περιστέρι κι έστειλε μήνυμα στους Περιστεριώτες ενόψει της μεταξύ τους αναμέτρησης που θα κρίνει ποια ομάδα θα πάρει τον δεύτερο εγχώριο τίτλο.
Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα κι έφτασε δίκαια στη νίκη, η οποία θα μπορούσε να ήταν πιο ευρεία εάν οι παίκτες του Βαλβέρδε εκμεταλλεύονταν τις ευκαιρίες που έχασαν.

Με Τάτο και Μήτρογλου παρατάχθηκε ο Ατρόμητος, που προσπάθησε με αντεπιθέσεις να κάνει τη ζημιά και θα τα είχε καταφέρει εάν στο 33ο λεπτό ο Μήτρογλου που έβγαινε μόνος του απέναντι στον Κάρολ δεν άνοιγε πολύ τη μπάλα (ο Καραγκούνης περίμενε την πάσα του συμπαίκτη του για να τη στείλει στα δίχτυα).

Η καλύτερη φάση για τους «ερυθρόλευκους» καταγράφηκε στο 42ο λεπτό, όταν ο Ράντμπαν απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Φέισα. Αξίζει να επισημανθεί, ότι στο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου οι Περιστεριώτες δεν είχαν ούτε μία τελική προσπάθεια, σε αντίθεση με τους «ερυθρόλευκους» που είχαν 6, οι 5 εκ των οποίων στην εστία.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και στο δεύτερο μέρος και στο 47΄ πήρε πέναλτι σε ανατροπή του Ντιόγκο από τον Νάστο. Ο Φουστέρ, όμως, δεν κατάφερε να νικήσει τον Ράντμαν. Η ανωτερότητα των «ερυθρόλευκων» επιβραβεύτηκε στο 61΄ με το πλασέ του Μαρκάνο (0-1), ενώ στο 66΄ ο Φετφατζίδης πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ με ψηλοκρεμαστό σουτ (2-0)



Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος 2-0


Σε ένα από τα αδιάφορα ματς της τελευταίας αγωνιστικής ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε 2-0 του Πανιωνίου κι έκλεισε με τον ιδανικότερο τρόπο την εφετινή χρονιά.
Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη πραγματοποίησε εκπληκτικό δεύτερο γύρο, έφτασε κοντά στο να πάρει το εισιτήριο για τα play off, αλλά δεν τα κατάφερε στις λεπτομέρειες.
Αδιάφορο ήταν το ματς στην Τρίπολη. Αστέρας και Πανιώνιος δεν είχαν το άγχος των βαθμών, παρ’ όλα αυτά στο πρώτο μέρος παίχτηκε μέτριο ποδόσφαιρο, με ελάχιστες καλές φάσεις εκατέρωθεν.

Οι γηπεδούχοι, πάντως, σε μία από αυτές, δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του 45λεπτου, κατάφεραν να προηγηθούν με πολύ όμορφο γκολ του Μπακασέτα. Ο νεαρός μέσος πήρε τη μπάλα στην «καρδιά» της μεγάλης περιοχής και με σουτ πάνω στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Μιχαηλίδη (1-0).

Ανώτερος στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας Τρίπολης, πίεσε περισσότερο για να πετύχει το γκολ που θα τον έφερνε πιο κοντά στη νίκη και τα κατάφερε στο 69΄. Ο Ράγιος με βολέ πάνω στην κίνηση έστειλε τη μπάλα πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα του Μιχαηλίδη (2-0).

Αρης-Κέρκυρα 1-1



Παρά το 1-1 με τον Αρη, στο άδειο λόγω τιμωρίας των «κιτρίνων» Κλεάνθης Βικελίδης, οι «Φαίακες» θα παίζουν και τη νέα σεζόν στη Σούπερ Λίγκα καθώς εκμεταλλεύτηκαν τα αποτελέσματα σε Ξάνθη και ΟΑΚΑ (ακόμη και στην περίπτωση που έχαναν θα έμεναν στην κορυφαία κατηγορία).
Ο Άρης ήταν η ομάδα που έχασε τη μεγάλη ευκαιρία στο 21΄ με την κεφαλιά του Λαζαρίδη μετά το κόρνερ να διώχνει σωτήρια ο Αναστασόπουλος. Τρία λεπτά μετά, ο διαιτητής Παππάς είδε πέναλτι σε σπρώξιμο του Λαζαρίδη στον Ιωάννου, με τον επιθετικό της Κέρκυρας να το εκτελεί και να «γράφει» το 0-1.


Νέα κλασική ευκαιρία για τους Θεσσαλονικείς, στο 32΄, πάλι με τον Λαζαρίδη, ο οποίος αστόχησε από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή. Η ανωτερότητα της ομάδας του Μανουέλ Μασάδο επιβραβεύτηκε στο 37΄ με τον Ακόστα να ισοφαρίζει με συρτό σουτ. Λίγο αργότερα ο Τριανταφυλλάκος έχασε άλλη μία μεγάλη ευκαιρία για να δώσει προβάδισμα στους «κίτρινους».


Ο Άρης ήταν καλύτερος και στο δεύτερο μέρος, έχασε δύο καλές ευκαιρίες με τους Σολτάνι και Ακόστα, ωστόσο, δεν μπόρεσε να κλείσει την χρονιά με νίκη γοήτρου.


Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 4-0


Στην Football League έναν χρόνο μετά τον προβιβασμό του στη Σούπερ Λίγκα επιστρέφει ο Παναιτωλικός, ο οποίος όχι μόνο δεν πέτυχε το... θαύμα που ανέμενε, αλλά γνώρισε και τη συντριβή με 4-0 στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό.
Η ομάδα του Αγρινίου έδωσε συνέχεια στις απογοητευτικές της εμφανίσεις σε όλο τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, που της κόστισαν την παραμονή. Οι αδιάφοροι αγωνιστικά και ταλαιπωρημένοι διοικητικά «πράσινοι» έκανα πάρτυ κόντρα στους αντιπάλους τους, φτάνοντας με άνεση στο 4-0.

Ο Κουίνσι στο 18' άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους και ο Τοτσέ στο 52' διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Ακολούθησε άλλο ένα γκολ από τον Ισπανό επιθετικό στο 82', ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Χριστοδουλόπουλος διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Πάντως, στον Παναιτωλικό διαμαρτύρονται δικαιολογημένα για γκολ τους, που ακυρώθηκε ως οφσάιντ στο 51', το οποίο αν μετρούσε, θα έφερνε σε εκείνο το σημείο το ματς στα ίσια και ίσως το τελικό αποτέλεσμα να ήταν πολύ διαφορετικό.

Ελάχιστο κέρδος για τον Παναθηναϊκό, πέρα του ψυχολογικού, το γεγονός πως οι «πράσινοι» κέρδισαν με τη νίκη τους άλλον έναν βαθμό για τα play off σε σχέση με των αντιπάλων τους ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ατρομήτου. Το «τριφύλλι» θα ξεκινήσει από τους τέσσερις πόντους την προσπάθειά του να κατακτήσει τη δεύτερη ελληνική θέση για το Champions League της νέας σεζόν και όλοι υπόλοιποι από τους μηδέν



STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...