[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Μαρίν Λεπέν, η 44χρονη ακροδεξιά που αναστατώνει την Γαλλία
Δευτέρα 23 Απριλίου 2012 Posted by STEVENIKO

Μητέρα τριών παιδιών , με δύο διαζύγια στην πλάτη της, η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου αποδεικνύει ότι δεν είναι απλά η κόρη του Ζαν Μαρί Λεπέν αλλά μια υπολογίσιμη δύναμη στο γαλικό πολιτικό σκηνικό. Προσπαθεί να παρουσιάσει την εικόνα της μητέρας, αλλά και μιας σύγχρονης γυναίκας με πολλές υποχρεώσεις και ανησυχίες για την πορεία της κοινωνίας. Προεκλογικά, προσπάθησε να εκσυχγρονίσει την ακροδεξιά ρητορική του κόμματός της προκειμένου να προσελκύσει ψηφοφόρους.

Γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1968, μεγαλωμένη στο Παρίσι,στα εύπορα προάστια Νειγί και Σεντ Κλοντ, έχει πτυχίο δικηγόρου , επάγγελμα που άσκησε για έξι περίπου χρόνια.Εν συνεχεία υπήρξε συνεργάτης του πατέρα της και τελικά διάδοχός του. Εχει ταχθεί υπέρ της εξόδου της Γαλλίας από το ευρώ, δηλώνοντας ότι οι επιπτώσεις από την επιστροφή στο φράγκο δεν θα είναι τόσο μεγάλες και κατά του Ευρωπαικού Μηχανισμού Σταθερότητας. Στη Γαλλία έχει αναδειχθεί σε εμβληματικό πρόσωπο του ευρωσκεπτικισμού. Έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι η Γαλλία, όπως ο κομμουνισμός, είναι ολοκληρωτική! «Μας λένε εδώ και χρόνια ότι δε μπορούμε να φύγουμε από την Ε.Ε όμως εγώ υποστηρίζω ότι μπορούμε».

H Μαρίν άστραψε και βρόντηξε στην προεκλογική εκστρατεία καταλαμβάνοντας πότε την τρίτη και πότε την τέταρτη θέση στις δημοσκοπήσεις. Δεν δίστασε να αποκαλέσει «ηλίθιους» τους Ευρωπαίους τεχνοκράτες, τα έβαλε με όλους, τις τράπεζες, το σύστημα τους δημοσιογράφους. H ηγέτης του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου εμφανίστηκε με εκσυγχρονισμένο προφίλ αλλά με παλιά επικίνδυνη ιδεολογία.

Σύμφωνα με την γερμανική Suddeutsche Zeitung, είναι πιο επικίνδυνη από τον πατέρα της . Η επιρροή της είναι μεγάλη καθώς σε καμία άλλη ευρωπαική χώρα, ένα ακροδεξιό κόμμα δεν έχει τόσους πολλούς οπαδούς όσο στη Γαλλία. Παίζοντας πολύ ψηλά το χαρτί των εθνικών ζητημάτων, η 43χρονη κόρη του Ζαν Μαρί Λεπέν , υπερασπίζεται την έξοδο της Γαλλίας από την Ευρωζώνη και το ΝΑΤΟ. Η νεότερη από τις τρεις κόρες του Ζαν προσελκύει τις ψήφους φτωχών- άνεργων κυρίως νέων- και ηλικιωμένων.

Ανάγκασε τον Σαρκοζί να μιλά για τους μετανάστες

Η παρουσίας της κυρίας Λεπέν υποχρέωσε τον Νικολά Σαρκοζί να ανοίξει ξανά το θέμα των μεταναστών. Ο γάλλος πρόεδρος έφθασε στο σημείο να μιλήσει για περιορισμό της ζώνης Σένγκεν. Παρολαυτά, δεν κατάφερε να της κόψει τη φόρα, καθώς κινήθηκε στα επίπεδα του 20%, εγγράφοντας υποθήκες για το πολιτικό της μέλλον.
Οι εμφανίσεις της, πάντως, έχουν αρκετές φορές προκαλέσει και εκείνες συζητήσεις. Έχουν μείνει ...γερά χαραγμένες στις μνήμες του κοινού και των φωτορεπόρτερ τόσο το μεγάλο μπούστο της όσο και τα κομψά γοβάκια από μία δημόσια εμφάνιση. Είναι μια γυναίκα 44 χρονών, άλλωστε, η Μαρίν Λεπέν, μην το ξεχνάμε.STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Μαρίν Λεπέν, η 44χρονη ακροδεξιά που αναστατώνει την Γαλλία"

Leave a reply