[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Τραπεζικά επιτόκια έως 7% λόγω έλλειψης ρευστότητας
Κυριακή 22 Απριλίου 2012 Posted by STEVENIKO

Η ανακεφαλαιοποίηση καθυστερεί και οι καταθέσεις αποκτούν μεγαλύτερη αξία

Ακριβό αντίτιμο πληρώνουν οι τράπεζες προκειμένου να ενισχύσουν τη ρευστότητά τους, καθώς πιέζονται από το βάρος των ζημιών του PSI αλλά και την απόσυρση των καταθέσεων, η οποία έχει στερήσει από το τραπεζικό σύστημα περί τα 77 δισ. ευρώ τα τρία τελευταία χρόνια. Τα επιτόκια έχουν εκτιναχθεί στο 7% ακόμη και για μικρά ποσά της τάξης των 30.000 ευρώ. Στον πόλεμο των επιτοκίων συμμετέχουν ενεργά πλέον και οι ξένες τράπεζες, οι οποίες ακολουθώντας πιο συντηρητική πολιτική τα δύο τελευταία χρόνια είδαν τις καταθέσεις τους να μειώνονται.

Τα εισοδήματα των μεσαίων νοικοκυριών συρρικνώνονται σταδιακά όλο και περισσότερο και το κυνήγι των καταθέσεων είναι σε ορισμένες περιπτώσεις μια προσπάθεια αντιστάθμισης των απωλειών στο εισόδημα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τραπεζικών στελεχών αρκετοί είναι εκείνοι που υποκαθιστούν τη μείωση, που φθάνει τα 200 ή 500 ευρώ, του εισοδήματός τους από τους τόκους των καταθέσεων, οι οποίοι αποτελούν μηνιαίο έσοδο για την κάλυψη ακόμη και βασικών αναγκών.

Οι καταθέσεις των ελληνικών νοικοκυριών έχουν πλέον μειωθεί στα 138,5 δισ. ευρώ, επαναφέροντας το επίπεδο της αποταμίευσης στο 2006.


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Τραπεζικά επιτόκια έως 7% λόγω έλλειψης ρευστότητας"

Leave a reply