[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Όπως αρμόζει σε μια «βασίλισσα»!
Κυριακή 22 Απριλίου 2012 Posted by STEVENIKO

Κεντίρα και Ρονάλντο έδωσαν διπλό τίτλου στην Ρεάλ (1-2), η οποία πλέον έχει ξεφύγει της Μπαρτσελόνα 7 βαθμούς



Από το 2007 είχε να νικήσει η Ρεάλ στο «Καμπ Νόου».

Το 2012, όμως, η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο άλωσε το ... κάστρο της Καταλωνίας με τους Κεντίρα και Ρονάλντο να «γκρεμίζουν» τα όνειρα των «μπλαουγκράνα» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Σάμι Κεντίρα άνοιξε το σκορ στο 17', ενώ ο Αλέξις Σάντσες με το που μπήκε στο ματς έκανε το 1-1 στο 70'.

Τη μεγάλη νίκη στη «βασίλισσα» όμως έδωσε ο Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος με το 42ο φετινό του γκολ έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ και έδωσε νίκή-πρωτάθλημα στην ομάδα του.

Με Κεντίρα ξεκίνησε να... κεντάει τον τίτλο

Οι παίκτες του Μουρίνιο ξεκίνησαν επιθετικά το ματς, αλλά όσο περνούσαν τα λεπτά οι γηπεδούχοι έφεραν το ματς στα νερά τους, με την μπάλα να κυκλοφορεί περισσότερο στα πόδια τους.

Πάνω όμως, που πήγαν να βρουν ρυθμό, ήρθε ο Κεντίρα να εκμεταλλευτεί την συνενωισία των Βαλντές - Πουγιόλ και με κοντινή προβολή έκανε το 1-0, μεταφέροντας ακόμη περισσότερο άγχος στους αντιπάλους.

Παράλληλα, αυτό ήταν το 108ο γκολ για τη Ρεάλ στο φετινό πρωτάθλημα, σπάζοντας το προηγούμενο κρατούσε από το 1989-1990 με 107.

Δέκα λεπτά αργότερα, ο Τσάβι έχασε τεράστια ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια, όταν ο Μέσι έκανε υπέροχη κάθετη πάσα για εκείνον αλλά το πλασέ του κατέληξε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.

Το ημίχρονο τελικά έκλεισε με τον Εζίλ να κάνει ωραία κίνηση από τα δεξιά, να προσπαθεί να κόψει για τον αμαρκάριστο Μπενζεμά και την άμυνα των γηπεδούχων να κόβει τελευταία στιγμή.

Γιατί Τέγιο;

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να ξεκινούν χωρίς αλλαγές - αν και ο Γουαργιόλα ίσως να μετανιώσε που δεν αντικατέστησε τον Τέγιο με τον Σάντσες ή τον Φάμπρεγκας νωρίτερα.

Ο νεαρός άσος της Μπαρτσελόνα είχε δυο ευκαιρίες να απειλήσει ουσιαστικά την Ρεάλ, αλλά κυρίως στην δεύτερη σπατάλησε μοναδική ευκαιρία να χρηστεί σκόρερ όταν από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Ανατροπή; Μπα... Calma, calma...

Η Μπαρτσελόνα συνέχισε να έχει την υπεροχή των κινήσεων, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είχε την φαντασία στο παιχνίδι της που έχεις όλους μας συνηθίσει. Σε αυτό οφείλεται και η εξαιρετική αμυντική λειτουργία της Ρεάλ.

Τελικά, ο Αλέξις Σάντσες μόλις είχε μπει στο ματς, κατάφερε να κάνει το 1-1 σε μια φάση όπου η μπάλα δεν ... ήθελε να μπει μέσα.

Η φάση ξεκίνησε από σουτ του Τέγιο και την απόκρουση του Κασίγιας, ενώ στην συνέχεια της φάσης ο Αντριάνο έκανε νέο σουτ, η μπάλα κόντραρε και ο Χιλιανός έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, φέρνοντας το ματς στα ίσα.

Πάνω που όλοι πίστεψαν ότι η Μπαρτσελόνα θα φουλάρει για την ανατροπή, εκεί ήρθε ο Ρονάλντο να κάνει το 2-1, πετυχαίνοντας το 42ο τέρμα στην Primera, να σπάσει ακόμα ένα ατομικό ρεκόρ και να γίνει ο τέταρτος παίκτης στην ιστορία της Ρεάλ που σκοράρει σε τρία συνεχόμενα clasicos (εκτός από το ότι ξεπέρασε στην Primera το περσινό ρεκόρ 41 τερμάτων).

Ο Πορτογάλος βγήκε στην αντεπίθεση και από κοντά νίκησε τον Βαλντές, φέρνοντας άμεσα μπροστά στο σκορ την "βασίλισσα" για το 1-2!

Πλέον, με αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα του Μουρίνιο έφτασε τους 88 βαθμούς, άφησε την «Μπάρτσα» στους 81 και δεν δείχνει να είναι κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο τρόπος με τον οποίο πανηγύρισε ο «CR7»:









STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Όπως αρμόζει σε μια «βασίλισσα»!"

Leave a reply