[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Νέα πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού
Πέμπτη 12 Απριλίου 2012 Posted by -

Ενα "ελαφρύ στρώμα πετρελαίου" έχει καλύψει την επιφάνεια της θάλασσας στην περιοχή του Κόλπου του Μεξικού όπου είναι ποντισμένες δύο εξέδρες του ομίλου της Shell, στο ίδιο σημείο που είχε γίνει η οικολογική καταστροφή του 2010.

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου

Ηδη ο αγγλο-ολλανδικός όμιλος έχει αναλάβει δράση, στέλνοντας στην περιοχή, ειδικευμένο προσωπικό για την αντιμετώπιση της πετρελαϊκής ρύπανσης, με το πλοίο Louisiana Responder, ενώ υπέβαλε αίτημα ώστε να πετάξουν πάνω από την πετρελαιοκηλίδα αναγνωριστικά αεροσκάφη.

Σε ανακοίνωσή του ο όμιλος της Shell εμφανίστηκε καθησυχαστικός, υποστηρίζοντας ότι μέχρι αυτή τη στιγμή "δεν υπάρχει καμμία ένδειξη ότι αυτό το ελαφρύ στρώμα πετρελαίου έχει την οποιαδήποτε σχέση με τις εξέδρες, Μαρς και Ούρσα του ομίλου", ενώ κάνει επίσης λόγο για την λήψη προληπτικού χαρακτήρα μέτρων.

Από την πλευρά της η ακτοφυλακή των Ηνωμένων Πολιτειών έστειλε στην θαλάσσια περιοχή όπου εντοπίστηκε η διαρροή ένα ελικόπτερό της, στο οποίο επέβαιναν εμπειρογνώμονες.

Σύμφωνα με τις πρώτες διαθέσιμες δημοσιογραφικές πληροφορίες, η πετρελαιοκηλίδα αυτή έχει ήδη μήκος 16 χλμ., πλάτος 1,6 χλμ. Έχει εντοπιστεί στα 210 χλμ. νοτιοανατολικά της Νέας Ορλεάνης.

Με το άκουσμα της είδησης, η τιμή της μετοχής της Shell υπέστη μεγάλες απώλειες στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, σημειώνοντας πτώση 4,85%.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα του 2010, στον Κόλπο του Μεξικού είχε σημειωθεί η χειρότερηπεριβαλλοντική καταστροφή στην ιστορία των ΗΠΑ μετά την έκρηξη στην εξέδρα Deepwater Horizon ενός άλλου πετρελαϊκού ομίλου, της BP. Η BP κλήθηκε από την αμερικανική δικαιοσύνη να δώσει αποζημιώσεις "δεκάδων δισ. δολαρίων".


Πηγη

-

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Νέα πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού"

Leave a reply