[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Αρνούμαι
Κυριακή 22 Απριλίου 2012 Posted by STEVENIKO


Αρνούμαι
να δώσω χείρα βοηθείας
και να συναινέσω σε μια χώρα
που κάτω από το άσπρο και το μπλε
προσπαθεί να μου διδάξει μαθήματα ρητορικής
και να με πείσει πως πρέπει να είμαι περήφανος
που είμαι Έλληνας, σαν αυτούς:

1. Που στο όνομα του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη, στη θέα του Παρθενώνα και της Επιδαύρου, χτίσανε τη Δημοκρατία και κυβερνάνε όπως η Σπάρτη με ολιγαρχία και στρατοκρατία.

2. Που βυθίσανε την κοινωνία στο χρέος που οι ίδιοι δημιούργησαν κι αντί να τη ξεχρεώσουν με τα λεφτά των λίγων (ολιγαρχία) που κυβερνάνε (πολιτικά, οικονομικά), χρεώνουν κι άλλο όλους έναντι όλων που δεν έχουν μία και που ποτέ δεν είχαν.

3. Που μου διδάσκανε το πραξικόπημα της χούντας και τους είδα με τα μάτια μου να κάνουν πραξικόπημα διορίζοντας τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας σαν να ήταν μάνατζερ σε εταιρεία.

4. Που στη Γερμανία ο λαός (των ναζί) χειροκροτά τις αντιφασιστικές πορείες από τις ταβέρνες και τα μπαρ κι εδώ (στην Ελλάδα της δημοκρατίας) τις καταδιώκει κοινωνικά και νομικά.

5. Που εδώ οι πολιτικοί υποτίθεται ότι διαλαλούν ιδεολογικά συνθήματα (όπως δεξιά, αριστερά, κεντροδεξιά κ.α.) ενώ για τον κόσμο χωρίς καμιά εξαίρεση είναι όλοι, όχι απλώς δεξιοί, αλλά χουντικοί. Όλοι σημαίνει όλοι.

6. Που για του λόγου το αληθές έδωσαν υπουργεία στους κατά τα άλλα ακροδεξιούς και τώρα το κατά τα άλλα παρακράτος το βάζουνε και στη βουλή να ψηφίζει τους νόμους.

7. Που τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που τάχα τελειώσανε για πάντα πριν μερικές δεκαετίες γιατί ήταν έργο ενός τρελού που πήρε την εξουσία και τώρα ξαναχτίζονται στρατόπεδα συγκέντρωσης (φιλοξενίας) για τους μετανάστες.

8. Που για την Ελλάδα ρε γαμώτο καλλιέργησαν τον φόβο που τον ήθελαν μόνο για την κοινωνία. Ενώ αυτοί τώρα που είδαν τη σημαίνει να κυβερνά ο φόβος, φοβούνται να κατέβουν και στις παρελάσεις γι αυτό το άσπρο και το μπλε που μας ενώνει.

9. Που αφού μάδησαν τον κόσμο με διακομματικές συμφωνίες εκ δεξιών και εξ αριστερών τώρα και πάλι εξ αριστερών και δεξιών παρέχουν στήριξη στην εκκλησία που τάχα οργανώνει συσσίτια με τη βοήθεια των τραπεζών. Ενώ ο απλός λαός και μόνο αυτός οργάνωσε την επιβίωση του άλλου, η εκκλησία κι τράπεζες τον βγάλανε στο δρόμο χωρίς φαί, νερό, ρεύμα, καύσιμα και σπίτι.

10. Που τους είπε ο λαός ΞΟΥΤ! και κάνουν πως δεν κατάλαβαν, όπως έκανε και η Χούντα μέχρι να βάλει τα τανκς στο Πολυτεχνείο. Και τι σύμπτωση; Τώρα πριν τις εκλογές θυμήθηκαν να ξεφωνίσουν όσο πιο ανοιχτά τα φασιστικά συνθήματα της ξενοφοβίας, η Ελλάδα Στους Έλληνες, την ίδια στιγμή που οι Έλληνες νοιώθουν Ελλάδα σε κάθε γωνιά της γης γιατί η μετανάστευση ξαναξεκίνησε και για τους Έλληνες κι ας το κρύβουν.

Και ύστερα από όλα αυτά λέει πως έχουμε και εκλογές. Ευχαριστώ δε θα πάρω. Σίγουρα για να ΑΡΝΟΥΜΑΙ συναίνεση και χείρα βοηθείας, μάλλον θα ΄χω λίγο μυαλουδάκι παραπάνω από τους επενδυτές του φόβου. Κι ας έχω ζήσει μόνο τη Χούντα των Τεχνοκρατών, για να το πω και στη γλώσσα τους.

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...