[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Φρανσουά Ολάντ:«Οχι στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ στην πενταετία μου»
Πέμπτη 12 Απριλίου 2012 Posted by -

Αντίθετα από το Νικολά Σαρκοζί, δεν δήλωσε αντίθεση στην τουρκική ένταξη
Φρανσουά Ολάντ:«Οχι στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ στην πενταετία μου»
Οι σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας κυματίζουν δίπλα-δίπλα στην Κωνσταντινούπολη

Ο σοσιαλιστής υποψήφιος για τη γαλλική προεδρία Φρανσουά Ολάντ δήλωσε χθες το βράδυ πως δεν θα υπάρξει ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ στη διάρκεια της πενταετίας του, αν εκλεγεί πρόεδρος, έστω κι αν δεν ασκήσει βέτο στη συνέχιση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

«Δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις και δεν θα υπάρξουν μέσα στην επόμενο πενταετία», δήλωσε ο Ολάντ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2.

Ωστόσο ο Φρανσουά Ολάντ δεν είπε, αντίθετα από τον Νικολά Σαρκοζί, ότι αντιτίθεται κατ'αρχήν στο να ενταχθεί κάποια στιγμή η Τουρκία στην ΕΕ.

«Η αρχή της διαπραγμάτευσης έχει τεθεί. Ο Ζακ Σιράκ ήταν αυτός που την αποδέχθηκε (...) Η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε εξέλιξη», υπογράμμισε υπενθυμίζοντας πως το γαλλικό σύνταγμα προβλέπει πλέον τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για κάθε νέα ένταξη στην ΕΕ.

Η διαδικασία των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Άγκυρα και την ΕΕ προχωρεί με βήμα σημειωτόν, καθώς από το 2005 έχουν ανοίξει μόνο 13 από τα 35 κεφάλαια της διαπραγμάτευσης.

Πολλά κεφάλαια δεν ανοίγουν εξαιτίας της άρνησης της Άγκυρας να εφαρμόσει την τελωνειακή ένωση με την Κύπρο, η οποία είναι μέλος της ΕΕ από το 2004 και η Τουρκία κατέχει στρατιωτικά το βόρειο τμήμα της.-

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Φρανσουά Ολάντ:«Οχι στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ στην πενταετία μου»"

Leave a reply