[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
ΗΠΑ: Η Αλ Κάιντα είναι εξασθενημένη
Σάββατο 28 Απριλίου 2012 Posted by STEVENIKO

«Δεν είναι σε θέση να διεξαγάγει μια επιχείρηση»
Ο πυρήνας της Αλ Κάιντα πιθανότατα δεν είναι σε θέση να διεξαγάγει μια επιχείρηση με στόχο να προκαλέσει μαζικές απώλειες της κλίμακας εκείνων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, δήλωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ χθες.

Ειδικοί της κυβέρνησης των ΗΠΑ θεωρούν ότι η πιθανότητα μιας επίθεσης με τη χρήση χημικών, βιολογικών, ατομικών ή ραδιολογικών όπλων τα επόμενα χρόνια δεν είναι υψηλή, δήλωσε ο Ρόμπερτ Καρντίλο, υποδιευθυντής της εθνικής διεύθυνσης πληροφοριών.

Ο Καρντίλο και άλλοι αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών οι οποίοι μίλησαν υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας τους έκαναν τις εκτιμήσεις αυτές σε μια τηλεφωνική διάσκεψη με δημοσιογράφους στην διάρκεια της οποίας εξέθεσαν στοιχεία για τις δυνατότητες της Αλ Κάιντα ένα χρόνο μετά το θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν σε μια επιδρομή ανδρών των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στην πόλη Αμποταμπάντ, στο βόρειο Πακιστάν.

Ο Καρντίλο εκτίμησε ότι ο "πυρήνας" της οργάνωσης της Αλ Κάιντα που δημιούργησε ο Μπιν Λάντεν έχει υποστεί στρατηγικά πλήγματα λόγω του ξεσπάσματος της λεγόμενης Αραβικής 'Ανοιξης και των εξεγέρσεων σε ισλαμικές χώρες.
STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "ΗΠΑ: Η Αλ Κάιντα είναι εξασθενημένη"

Leave a reply